kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Tuesday, December 28, 2010

85 hours trip to East Coast... Bahagian I

ini adalah n3 basi ye kengkawan...
uoollss kene terima.. hakhakhak...
mana taknyer basi... sebulan blog ita ni tak berusik...
huhuuhuhhu... biasa la.. ujung thn...
work load tak lah heavy... tapi perlukan perhatian lebih...
boleh gitu??

ok la... back to the topic... kalo ikutkan n3 ita bsiaran dari kg pdg midin, kuala terengganu...
yang lepas, ita ada story pasal balik kampung ni... tp, paham² je la ek.. taip pakai henfon amatlah meletihkan...
oklah kengkawan... sila bersedia... n3 ini banyak sangat gambarnyer.. sila jangan muntah... hanya pakai kamera compact...

seawal jam 3.30 pagi on 25th November 2010 kitorang da bergerak..
hhuuhuh... konvoi ngan ayah & mak ita...
kalo ikut gambar kat bawah ni, korang mesti nampak kembara kan?? tu kembara ayah ita.. kitorang follow blakang je...

pemandangan diatas adalah sekitar bandaraya KL & jalan sentul.. lengang kan?? kan bagus kalo waktu siang pon KL lengang cam nieh..


budak² nyenyak tido... Iyyad tu nampak cam tersepit kan?? tp, sebenarnyer tak... blakang seat tu, kitorang sumbat ngan bantal²... pastu alas ngan toto... 2 yg sedap die tido tu... empuk...


dari malam ke siang kitorang dalam kete...
time ni budak² pon da bangun... ita takde la tido nyenyak sangat... tido² ayam ke...
sebab tu la pakai spek itam... cover mata bengkak..


pemandangan kat terengganu... tp, lupe la area mana...


stop sarapan kat kemaman.... perasan tak iyyad da tukar baju?? smpat berenti kat petrol station... mandikan die..


diorang dah bosan... kakak tak berhenti tanya... bile nak sampai...
adess... camne nak story?? biasanya kalo balik kg hubby paling lama pon 3 jam... ni da dekat 6 jam... tak sampai² lagik.. ehehhe..


da sampai kuala terengganu!!! wwoohhoo!!! tapi tugu sotong ngan udang tu kat marang...
betul² depan Majlis Daerah Marang... nampak tak bulatan tu... itu Desa Murni... ada apa ngan esa Murni??? nanti ita citer eks..


time ni dah nak sampai dah umah mak long ita a.k.a kakak sulung ayah...
sebenarnyer mak long ita takde time tu... die dok umah anak bongsu die kat Segambut KL.. saje je berjalan umah anak²... tapi, oleh kerana die sangat baik hati, die kasi kitorang bermalam umah die.. walaupun die takde.. die ni ibu tunggal.. da 80 lebih dah pun umurnyer.. so, kitorang pon amek kunci umah die kat anak sulung die.. kat are² situ jugek...


malam tu makan kat pulau duyong... kat tempat diorang buat monsun cup tu..


pemandangan sekitar bus stand tanjung... huhuhuhu..


anyone??? ni kepunyaan pakcik ita... ekceli, kebanyakan rumah kat are situ semuanya sedara ayah..
kitorang je tak kenal...


kedai ni pon anak sedara ayah yg punye... tgk tu... kedai lom bukak.. tp, kitorang da menempek kat situ..


lupe nak kasi tau... rumah tumpangan ni betul² kat blakang gerai nasi ayam kat depan bus stand tanjung...


iyyad yg bosan...


izzah & iyyad bergaya dengan tudung & kopiah baru.. beli kat Desa Murni....


kat kenduri kawen...


mak & sedara ayah... mak pengantin yg pakai baju blue black tu...
pengantinye yg pakai baju biru terang tu... time ni pas solat jumaat... sebab tu la mekap pengantin da takde...


baju coklat tu abang pengantin.. sebaya ita... tapi lom kawen lagik...
katenyer makde die ngan blaja kat oversea...
lom sedia nak kawen lagik... penganten lelaki yg pakai baju biru tu...
diorang ni pangkat cucu sedara ayah... hhrrmmm... anak sedara ita la tuh..


issshhh... budak dua orang ni... suke bebenor bergambar...


ni la die yg ita maksudkan DESA MURNI!!! kehkehkeh...
serius... murah²... ita suke sangat!!!
dah tu, tak mampu nak beli mahal²... kene la suke benda murah...
eh?? lom abes lagi tau... tunggu Bahagian II plak eks...
ehehehhehe...

12 si cute memberi komen:

yunz_02 said...

aku rasa si izzah ni dh tembam btl la.. geraaamm jek tgk pipi dia..

ita cutevirus said...

huhuhu..
tau takpe yun.. da 20kg dah berat die.. adess..
beb, tahniah ye.. it's a girl!!

Ena said...

HUHU..

ENA GAK YG TAK DAPAT BALIK KG LG NIE.. SOB3X..

IZZAH TU MAKN JELAS MCM ITA KAN! BILA LA NAK JUMPA KITA NI KAN!.. HUHU

Cik Ina minat Do do Cheng said...

amboi dah lama tak bersiaran. Ingat ada apa-apa hal berlaku kat Ita. Semua sihat. Alhamdulillah.

ana said...

wah berjalan sakan yer...ana pun br balik dr sana :)

Yan said...

Wahh...jalan sakan ye..

ita cutevirus said...

ena,
sabar ye... lain kali pon boleh balik ye....

ita cutevirus said...

kak ina mail,
huhuhu.. alhamdulillah ok... timing je tak ok kak...

ita cutevirus said...

ana,
balik kampung ana... takde pon gi memana...

ita cutevirus said...

kak yan,
kalo sakan da habih duit ita.. kehkehkeh..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

patut lama tak nampak ko ta..

ooo bes kan jumpe sedara yg kita tak tau pon depa tu sedara..ngee

lawa la anak2 ko pakai yg beli kat desa murni tu
dia juai tudung ka?

ita cutevirus said...

rose,
menyepi jap rose...
tau takpe rose...
time cam tu la nak kenal ngan sedara...

desa murni tu jual macam².. kasin pasang... baju batik, tudung...
issshh... rambang mata dibueknyer...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO