kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Wednesday, December 29, 2010

85 hours trip to East Coast... Bahagian II

oklah geng..
kite sambung dari Bahagian I...
kitorang tido sane 2 malam...
wooo... teramatlah berdebar² bile duduk sane...
mane tak nyer... sepanjang kami berada di sane, asyek ujan je...
asal lalu sungai je, paras sungai tu nak cecah jambatan..
memang kecut la perut kitorang... takut kitorang tak dapat balik shah alam...
huhuhuuhuh... boleh gitu??

gambar² ni di snap pada hari terakhir kami di Kuala Terengganu...

notice something??? huhuhuh... kepada org terengganu, jgn marah ye... bukan niat hamba nak mempersendakan loghat anda..


serius... ita tak sangka area kampung cina dah cantik... area bandar dah cantik... sangat pesat membangun... percaya atau tak, dulu, belakang pasar payang sangatlah busung... bau hanyir...
skarang tak lagik... syabas kerajaan negeri terengganu... makin cantik!!



ni, area tanjung... stesen bas tanjung... mengikut kate ayah, pokok besar tu dulu hanyalah setinggi ayah je (line merah).. time ayah kecil²... skang ni??? dah tinggi...


harus la tuan tanah nak gedik² dalam kete... nak jugek inteprem...


tgh follow ayah, tetiba ayah membelok... rupe²nye nak beli keropok lekor... kilangnya terperosok... sangat dalam ok... jalannya sangat kecik.. hanya muat utk 1 kete je.. pastu tepinya ada parit besar...


gambar² di atas adalah gambar langit yang gelap...
huhuhuuhuh... sangat menggerunkan...


view di sepanjang jalan dari kuala terengganu ke dungun....


papan iklan tulisan jawi... sangat bagus...
kitorang stop kat masjid geliga chukai kemaman... pas solat, sepupu hubby amek kitorang ke rumahnya.. kat flat fikri... kitorang bermalam kat situ semalam... tapi, mak & ayah balik shah alam terus...


ni, gambar sarapan hari ahad... huhuuhhu... yg dalam daun pisang tu nasik dagang ye... kuahnya sangat manis... huhuhuuh.... yg pink tu nasik minyak.. ahahhaha... takut nak makan... byk sgt perasa.... kat terengganu, setiap meal adalah nasi... sarapan pagi tak sah kalo tak pekena nasi dagang @ nasi minyak... huhuuhuh... seb baik bercuti... gamaknyer kalo ita pindah sane, seminggu naik 10kg kot... pagi tghari petang malam aseyk nasik jer.. huhuuhuhuh


ini adalah flat fikri.. dekat ngan kampung fikri... blok brape, lupe laa... tapi tingkat 2... kalo ikut ita tingkat 2 la... sebabnyer bawah tu ground floor kan??
ingat tak n3 ita :: SHAH ALAM - IJN------IJN - SHAH ALAM :: tu?? nampak tak ada sorang pakcik tua yg hubby dukung tu?? tu sebenarnya pakcik hubby (abg sulung mak mertua ita).. yg kitorang pergi ni, umah anak bongsu die... time ni kitorang nak balik.. yang diorang plak nak ke kuantan... nak jenguk cucu pakcik ni.. kat asrama.. die ade paper SPM.. so, tak leh balik time tu..


budak lelaki pakai baju kuning yg buat peace tu zulhairi.. anak buah hubby.. budak lelaki pegang teddy bear dalam kete tu BEN 10.. ahahhaha.. acah je... nama die MUHAMMAD BENYAMIEN DHIYAULHAQ AFIQ AFIZUL... huhuhuh... panjang kan nama die?? tu belom masuk bin lagi tau... yg pegang kamera tu la mak die... sepupu hubby.. atikah namanyer.. yg pakai tudung purple tu kak zah... kat n3 coti² mesia part 2.... ita ada story pasal die.. huhu.. sebelah tu anak die... dan semestinya izzah mesti nak enterprem gak..



gambar² diatas adalah view dari terowong (karak) sampai la ke ampang... nampak tak bas tu laju.. hubby bawak 80km/j, bas tu leh potong lagik... serius speeding.. rasanyer ade la 110km/j... huhuhu.. gerun.. korang nampak tak kereta bomba yg antik tu?? cantik kan?? abg yg bawak motor besar tu tak penat ke angkat tgn tinggi² cam tu??


anak² tido.. kitorang plak feeling² romantik dalam kete... huhuhuhu... siap holding hands lagik.. aawww... bestnyer... rase cam bercinta je uoollss..
hah!!! penatnyer... dah abes pon cite pasal trip kitorang ke pantai timur selama 85 jam... 3.30 am (25th November 2010).. sampai shah alam 4.30pm (28th November 2010)..
huhuhuuhuh...

T.A.M.M.A.T

20 si cute memberi komen:

Byzura Mj (By) said...

kak sedapnya makanan tu.. rindu sudah

mamalieyna said...

salam ita..waaa eina pun dh lama tak masuk sini..huhu..skrg limit sket time tuk BW..huhu..

waaah rumah pun dh baru..cunlah! tuan rumah pun tak kalah...makin cun nih..hehe..anak2..makin ceria! ^_^

ana said...

amboi siap pegang2 tangan lagi...jgn hilang fokus ye time drive tu hehehehe

Cik Ina minat Do do Cheng said...

panjang entri ko berjalan diTrengganu ni.ada sambungan lagi tak?

Yan said...

seronok tgk byk gambo tuk dicuci2 mata nih...


salam... jemput ke blog undi bby kite
http://www.mayaqarmyla.net/2010/12/jom-vote-adik-dhuwa-haziq.html

ita cutevirus said...

by, memang sedap by...
sampai menliat jari kaki.. kehkehkeh..

ita cutevirus said...

eina,
huhuhuh... harus la tuan rumah enteprem je memanjang..
kehkehkeh

ita cutevirus said...

ana,
issshhh... takkan ilang nyer... bertambah fokus ade la.. huhuhu

ita cutevirus said...

kak ina mail,
ilek... ni yg last.. ehehehhe

ita cutevirus said...

salam yan,
insya Allah...

AzizMostafa said...

@ papan iklan tulisan jawi... sangat bagus...
-
Tulisan jawi – Amat cantik! Semakin Terancam?!
Semarak Jawi. Membandingkan dengan Rumi:
1. Jawi lebih indah, lebih mudah, lebih menarik.
Rumi = 26 +A+B+D+E+G+H+Q+R = 17x2 = 34 bentuk berdiri sendiri.
Huruf Arab + 6 Jawi - titik-2 = Sahaja 17 bentuk yang manis + tari-menari.
Tidak seperti Rumi, Jawi suka bercantum.
Hanya ekor perubahan seperti yang ditunjukkan di sini:
http://www.arabictypography.com/ani1.html
2. BM adalah bahasa fonetik, seperti Arab.
Cara terbaik adalah ditulis (dan dibaca) dalam Jawi
-
Tetapi kebanyakan orang Melayu + Indons tidak mengetahui.
-
Melompat Lebih Tinggi + Semoga Berjaya
http://typophile.com/node/74436

yunz_02 said...

pherghh.. aku rasa aku pn blh jadik belon mkn nasik setiap masa. nasib baik la bercuti ek.. huhu..

bila la gue nk smpi ganu ni.. tingin btl aku nk pegi sana..

Ena said...

hehehe..

abis di tawaf sumer tu yeh ta.. best la.. yerla sesekali balik harus la jelajah semuanya.. :D

Ta, kami pun mesti wat acara holding hand tu kalo dalam kete.. wajib! ekekekke.. pastu akan kaur la ayat dari mulut anak dara tu.. Ummi & abah tu.. BERCINTA la tu!! kih kih..

~Siti Hajar~ said...

bestnyer jln2 t'ganu, sy gak yg xpnh sampai lg ke sana, ye la xde sedara, lgpun jauh nau..huhu

sesekali layan feling2 dlm kete syok kan, cam zaman bcinta dulu..hehehe

acik mimie said...

ita ... jalan sakan hang no p terengganu .... wahhh holding hand lagikk ... awwww ...

ita cutevirus said...

en aziz,
saya memang kagum dengan papan tanda tulisan jawi... tu baru kat terengganu... kat kelantan mungkin lagi banyak..

ita cutevirus said...

yun,
laaa... ko lom penah sampai tganu ke?? siannyer.. memang leh gemok wooo... tiap² kali makan menunye adalah NASI!!

ita cutevirus said...

ena,
tu la pasalnye.. tak tau bile lagi nak sampai tganu...

kalo diikutkan nak aje holding hands stiap kali naik kete... tapi masalahnyer iyyad tu jeles... ita baring kat pangku hubby pon die marah..
hubby peluk ita lagik la... siap ngamuk.. guling²..

ita cutevirus said...

hajar,
pegi la tganu... rugi tau tak pegi.. byk sgt tempat menarik.. terutama skali tempat nak shopping.. ahahhaha...

ita cutevirus said...

acik mimie,
bile lagi nak gedik² ngan encik suami... harus la time cenggini... (sebab dah byk perabis kan duit encik suami shopping kat tganu)..kehkehkehkeh... beli balik jiwa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO