kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Friday, June 4, 2010

Kenangan semalam…. LANGKAWI part 7…

haaa... nak cite hari ketiga kami kat langkawi...
sebenarnyer hari ni merupakan hari terakhir kami menginap di hotel ni... lepas ni kami ngan menginap di homestay umah pakcik isa... pakcik isa ni merupakan bapak angkat ita & kawan² kat kolej dulu... die dan keluarga sangat la baik... oklah.. kite stop dulu cite pasal pakcik isa... huhuhuhu... kite cite pasal last day kat hotel...
oleh kerana tak dapat berenang dengan puas, hubby request mandi kolam hotel pagi tu... so, seawal pagi, kitorang da terjah kolam kat hotel tu....

izzah & iyyad toksah citela... diorang memang suke mandi kolam... bak kate izzah "mak! nak mandi kolam biru!!!" huhuhuuhu... sebenarnyer masuk kolam ni kene pakai swimming suit... tapi, ita kan degil... memula celop kaki je... last² celop ngan badan² skali.... huhuhuhuuhh....

ada satu gambar yg kitorang snap ni kan, memang kelakar... aksi spontan iyyad siap leh buat tangan stail pistol lagik.. adesss... iyyad... iyyad... ita baru perasan time nak edit gambor² ni...

pas mandi² kolam, kitorang balik bilik.... packing barang... sebab nak check out da... malam ke3 nak tido umah pakcik isa... pas da check out, kami makan tengahari trus... alang² da nak dekat kol 12 kan???
kitorang makan kat sini...
JOM IKAN BAKAR!!!!

dekat² ngan baazar mara condong... sesape yang penah gi langkawi @ lebih tepat lagik gi padang matsirat sure tau.. ala, dekat ngan traffic light.... tgh seronok menjamu selera... tetiba nampak seorang hamba Allah yang ita kenal... huhuhuhuhu.... sape die??? FAHMI... huhuhuhu... pengantin lelaki tu la fahmi... fahmi ni ita kenal kat melaka.. adik die satu bilik rumah ngan ita dulu...

sempat la ita calling² orang yg terdekat ngan die.. akhirnya dapat gak jumpe die... die da ade 2 orang anak.. alhamdulillah... sorang lelaki & sorang pompuan jugak... ehehhehehe... kitorang tak dapat borak lama² sebabnyer kitorang nak naik kete kebal kabel... sblm tu hubby singgah solat kat masjid padang mat sirat tu.... pas tu kitorang terjah sini.... woohoo!! gerun sangat..

langkawi geopark namenyer...

happy mom & dotter

scared happy fahter & son...

alhamdulillah la iyyad tak meragam... byk gambar sebenarnyer snap kat dalam kate kabel ni... tp tak mampu nak upload kat dalam blog...


pas jalan² naik kete kabel, kitorang jalan² kat beras terbakar... saje nak beli baju...
beras terbakar yang dulu meriah ngan student, kini da sunyi sepi.. kesian gak ngan peniaga² kat situ... tp, apakan daya....

pastu kitorang nak belikan sikit buah tgn utk pakcik isa... nak singgah teow soon huat, sekali tu da tutup la pulak... die da bukak kat gudang diorang... kalo ade sesape yang tau petronas padang matsirat kat depan tu kan ade satu gudang... so, yang kat beras terbakar tu da tutup.. die bukak kat depan petronas tu pulak... kire lagi besar la...
pas asar baru terjah umah pakcik isa... itupun pakcik & makcik da byk kali call... bile nak sampai... huhuhuhuhu... diorang takut ita sesat.. takde maknanyer sesat... sampai umah pakcik lebih kurang kol 5 lebih... sronok sangat dapat jumpe pakcik & makcik sekeluarga... malam tu makcik masak spesel.. tp, katenyer simple je.... ape² pon masakan makcik memang mabeles... sape² yang penah masakan makcik memang tau....
yang takde dalam ni sorang je... menantu pompuan pakcik.. EJA.. isteri kepada azmi...

pakcik da cengkung sket... makcik cakap pakcik da ade darah tinggi & kencing manis... adesss.... tp, ROKOK tetap tak tinggal... camne tu???

babai makcik!! nanti kami datang lagi... huhuhuhhu... rindunyer!!!!!

p/s: ade lagi tau cite pasal LANGKAWI ni... next week ita publish.. sebabnyer ptg ni sampai ahad ita balik kampung hubby... kazen hubby kawen....

15 si cute memberi komen:

Nia said...

uii,..Ita gayat tak naik kereta kabel tu? Dulu kita naik, ketar lutut ni..haha..(tapi kita mmg gayat pun)

mama tisya said...

bole bw naik stroller ek dlm cabel car cz time kita pegi dlu die tk bg..tgk rmi je org tgalkn kt bwh

Ena said...

huhu..

ena pejam mata masa naik kabel car tu ta.. memg gayat.. pastu tak naik dah yg kat atas tu.. sbb gerun weyhhh!! rase nak tercabut jekk lutut time tu.. nasib baik g ngan member opis.. kalo p ngan anak2 tak tau lak camner gayenyer.. huhu..


waaaaaaaahhhhhhhh.. rndunye kat pak cik, mak cik, ka yan, ina, & yg lain la..

ina dah tembam la.. heheh.. pakcik dah makin kurus erk> huhu ciannye.. mak cik cam same je kan ta.. memg kurus je dari dulu kan!..

jelesnyerrrrrrrrrr... doakan turn kitorg pulak lepas nie ye ta.. :)

yunz_02 said...

haa.. cable car tu muat bape org ta? siap stroller blh masuk.

eh kiranya kn lps naik cable car tu kne jalan plak kt yg mcm jmbtn gantung tu eh..

bg gambaran sikit utk aku si penggayat ni kes kes kes.. :)

ita cutevirus said...

nia,
tak sangat la... sebabnyer ita da penah naik cabel car kat genting tu... tp, yg ni lagi tinggi... huhuuhuhu...

yunz_02 said...

eh pck isa mcm dh kurus jek..

tgh gerai JOM IKAN BAKAR! teringat padang matsirat pujaan hati hehe..

ita cutevirus said...

mamatisya,
time ita pegi, tak ramai orang... kitorang siap boleh pilih² lagik cabel car yg mane kitorang nak naik.. eghehhehehe... kalo time pack, memang diorang suh penuhkan satu cabel car tu..

ita cutevirus said...

ena,
takde pape la.. ok je... bagi ita yg tak gayat ni la... huhuhuuh...

rindu ke??? huhuuhuh... turun la langkawi!!

tu la pasalnyer... ina bambam sebabnyer die tak de wat ape kat umah... dok umah jaga anak azmi je...

insya Allah... kalo ade rezeki, ena turun la langkawi plak...

ita cutevirus said...

yun,
kat dalam cabel car tu ade 6 kerusi... time aku leh bawak masuk stroller sebab orang tak ramai... tp, if peak hour memang tak leh bawak naik.. sebabnyer full...

ita cutevirus said...

yun,
kalo nak naik jambatan gantung tu kan, payah sket... sebabnyer ko kene turun tangga.... tinggi seh!!! jauh sangat.. aku tak gi pon.. sebab ngan bebudak lagik.. payah!!! ade sorang org hindustan tu tak kasi aku turun.. sebabnyer katenyer tangga tu sangat la jauuuuuuuh.. kebawah... nak turun memang la senang...kang nak naik, satu hal plak... akua advice kalo ade bawak budak² naik cabel car, jgn la turun kat jambatan gantung tu...

mabeles JOM IKAN BAKAR tu beb!!!

atty's said...

kalau tgk gambar2 kt langkawi .ni rasa nak terbang je pergi ..mmg besh kan .

mamalieyna said...

waaaahhh berendam sakan depa dlm kolam...sungguh happy wajah2 si anak +makpak sekali..hehe..seronok kan cuti2..huhu..kita lum berkesempatan la...

nak g gak....brcuti2 malaysia!!!!

* mEsSy * said...

superb!!

:)

lily azliyana @ mama zara said...

best kan naik kabel car..cantik jek view dari atas sana..=)

mama_umar_maryam said...

baguslah ita ..siap ade cop good tase or bad taste,hahahaha,bilela kitorg nk samapi lngkawi nih

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO