kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Wednesday, June 2, 2010

Kenangan semalam…. LANGKAWI part 5…

gigih.. gigih.... da part 5 rupenyer.... ehehhhe... kali ni ita nak cite pasal island hopping la plak... seawal pagik kitorang da kuar bilik... nengok tu... si botak men tu nak turun sendiri... tanak orang pegang pulak tu..

ni la bilik kitorang

abg sempat lagik snap gambor diri sendiri..

kat lobby hotel.. ngah tunggu van yg nak bawak kitorang gi jeti kilim..

da sampai jeti...

hasil shoot hubby....



da naik bot... bot laju sangat... izzah tak leh bukak mate...

dari atas bot...

sebenarnyer ade cite kelakar di sebalik island hopping kitorang ni... kalo korang nak tau... sepanjang masa kat dalam bot, iyyad asek menangis jer... dok dalam bor je nangis... siap nak kene peluk la bagai... aduyai... anak mak.... sebab tu la kat atas bot takde gambor ita... sebabnyer die asyek nak berpelok je.. geram ita dibuatnyer.... siap tutup muke ngan kain lagik... punye la takot...
tu dia pulau dayang bunting....

pulau dayang bunting... menggamit pengunjung...

penghuni pulau dayang bunting yang sentiasa lapar.....

mandi kolam kat tasik dayang bunting...

sukenyer iyyad main air!!

wajah² mereka yang satu bot dengan kami....

panorama view tasik dayang bunting...

oh tidak!!!! gemok nyer aku!!!

hubby ku yang sedang melayan perasaan...

ita tak mandi pon... saje je celop² kaki kat dalam air....

hubby & anak²..

ita & anak²

pas gi pulau dayang bunting, kitorang gi pulau singa besar... tp, tak turun... just tengok eagle feeding... frust gak ita tak dapat turun... sebabnyer pulau singa besar da ditutup utk pengunjung... ade kejadian tak diingini dah berlaku dlm tahun 2001 @ 2002 cenggitu.. kalo korang nak tau, dulu pulau singa besar ada jambatan gantung... syiiookkk woooo!!!.. kite leh jalan atas jambatan gantung tu sambil tgk binatang kat bawah.... abg yg bawak bot tu cite, ada sorang mat saleh kene tanduk ngan salah satu binatang kt situ... binatang tu terkeluar dari sangkar nyer sebab sangkar nyer da rosak... sebab tu la pulau singa besar tu bahaya... skang ni, sorang pon tak dibenarkan masuk kat pulau tu... just boleh tgk eagle feeding jer...


pas tgk eagle feeding... kitorang singgah kat pulau beras basah....

kat jeti, kedatangan kitorang disambut oleh ikan² yang comel ni... geram sangat!!!

mak dugong duyong tengah layan anak² maen pasir...


ayah layan budak² makan...

botak men makan biskut jacobs...

kakak layan twisties....

sebenornyer 3 beranak ni tgh kebulor...

yang ni pon kebulor jugak... abes cikedis orang die rembat...

tak lame pas tu ade plak orang layan benda alah ni... ape ntah namanyer...


pastu kami trus balik hotel... walaupun iyyad meragam dalam bot, tp, bile turun dari bot.. die teramatla happy..........

fffuuuhhh!!!! tamat sudah cite island hopping kami... nak tau kami buat ape pas tu??? tuuuuuuungguuuuuuuuuuuuuuuuu....

24 si cute memberi komen:

mamalieyna said...

cantik pemandangan..jeles ni, bila nak sampai..huhu..

*best aa banyak gambor candid2 gini..nmpk spontan..mcm2 mimik muka ada ye..hehe..syok layan ni..^_^

Nana said...

rindunye kat tasik ni..ktorg mandi dalam tasik tp pakai life jacket takot woo dalam gile

nieda said...

pulau beras basah laut dia sgt cantikkan!!!seronoknya cuti kt langkawi.

[-suziey-] said...

waaa island hopping..best..ita..kt dayang bunting tu yg iyyad mandi tu xdlm ek? hehe kt g hrtu xmandi pn..mls nk tukar2 baju bagai:D

Ena said...

ita,

huhu..

singkao kembali detik akhir bersama
linangan air mata pun menitis.. sob sob sob.. winduuuuuuuuuuuuuuuuuu..

Psssttt!!
bebaik ta dah p tasik dayang bunting tu.. jaga2.. nanti iyyad jd abang pulak!! yeahaaaaaaaaaa.. hehe

ta, p umah pak cik tak?

ita cutevirus said...

lieyna,
insya Allah.. ade rezeki sampai la tu nanti..

ita cutevirus said...

nana,
ita tak mandi yang kat open tasik tu... diorang ade wat satu extension yang mana budak² boleh mandi skali...

ita cutevirus said...

nieda,
pulau beras basah memang best... pasir nyer halus sangat... abis sume celah² ade pasir...

ita cutevirus said...

suziey,
kalo utk iyyad dalam jugak la.. tp utk izzah lebih kurang paras dada je... island hopping memang best!!

ita cutevirus said...

ena,
ita pon teringat balik kenangan kite time kat situ.. huhuhuuh... sedey sangat... lagik sedey bile kolej da takde... huhuhu...
eerrrkkk... sebab tu la ita tak mandi.. dok celop² kaki je... aklo ita mandi, kang ade yang melekat plak nanti... ahahhahaha...

ita pegi umah pakcik.. nanti ita post eks...

Mimie Fazira said...

khatam dah semua part acik ita di langkawi ... bersungguh2 acik mimie baca ... syiookkknyeeee ....

ita cutevirus said...

acik mimie... belom khatam lagik... ni baru hari kedua kami kat langkawi... kami kat sane 4 hari 3 mlm tau... ahahhahahah

♥♥syahadah♥♥ said...

bestnye gi pulau dayang bunting!!kolej dah takde ke ita..gi mana..dimusnahkan ke?

yunz_02 said...

aaaaa.. rindu bangat! x sabar nk smpi sana dh ni..

ita cutevirus said...

kak hada...
nak tau ape da jadik ngan tapak kolej??? nanti ita apdet....

ita cutevirus said...

yun,
ahahhha... wei, kalo ko gi sane, jln ar ke umah pakcik isa....

atty's said...

palin besh kalo g langkawi ..mmg g island hoping ..ngn mangrove..

ita cutevirus said...

memang terbaaeeeeekkk kak ty... fuuuhhh...

* mEsSy * said...

xde ap nak cakap, superb!!!!! fuuhh!! jeles nih..

^^,

Nana said...

sronok tgk korang cuti2 tau..jeles sebab langkawi ni la tmpt yg kita nak pegi sangat2 lepas kawen ni bawa damia sekali

Fieza79 said...

sonok nye..cantek pemandangan..
fieza yg tgk ni dh rasa cam berada kt sana je...

ita cutevirus said...

messy,
jgn ar jeles... huhuuhuhuh... len kali akak bawak messy skali ek.. ahahhahahha....

ita cutevirus said...

nana,
ita raser pas g KK, nana leh la plan gi langkawi plak... kat sane da ade homestay tau...

ita cutevirus said...

fieza,
kalo gitu fieza kene terjah langkawi... langkawi memang cantik...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO