kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Tuesday, January 19, 2010

aduhai...

semalam ita menerjah blog sahabat ita mase skolah dulu... name die yong... die ade masalah besar dan memerlukan pertolongan...hhmmm... die kawen da stahun lebih.. tp lum ade rezeki.. takpelah kak yong..

ape yang ita nak story ialah pasal pregnancy... ade orang rahimnyer kuat.. ade orang rahimnyer lemah...

tp, alhamdulillah rahim ita kuat... sebab during pregnancy, ita pernah jatuh bilik air kat opis... cleaner bodoh tu tinggalkan sisa² sabun kat atas lantai pas cuci... serius bodoh
time tu ita pregnant 2 bulan... takut gak... pastu tgk kat underwear tak bleeding pun... lega sket... tp pinggang serius saket...

tp, balik tu, tgk de darah plak.. mak aihhh... takotnyer... trus ajak hubby gi klinik... doc pun cuak gak bile denga ita jatuh.. tp, bile die scan, kelongsong tu ade lagi.. isinyer pun ade lagik...

alhamdulillah....

tp, ade kes my ex-boss... name die Encik Suliman... wife die da 9 kali mengandung.. tp yang jadi cume 2 aje... 3 kene kebumi & talkin, lagi 4 gugur sblm 2 bulan... sedih tak??? naseb baik yang jadi tu sorang pompuan sorang lelaki...

sian betul ita denga cite die.. wife die langsung tak leh jalan... bayangkan la, bini die baring dalam bilik, pastu nak gi toilet (dlm master bedroom kan ade toilet)... lum pun sampai depan pintu bilik air, da gugur... issshhh.... serius seram...

bayangkan jugak, wife die terpaksa amek cuti tanpa gaji everytime die ngandung.. & sepanjang masa tu, husband die yang take care die... penyabar betul my ex-boss tu...

lepas je wife bersalinkan anak die yang last, trus wife die ikat rahim... da tanak beranak lagi katenyer... tp, ita salute ngan semangat diorang husband & wife... memasing sanggup bersabar, berkorban demi mendapatkan zuriat...

syabas!!!

p/s : kalo benda tu jadi kat tempat ita, ita tak tau ape yang akan jadi...

10 si cute memberi komen:

mamalieyna said...

sebak pulak terasa bila baca ni..terbayangkan nasib2 mereka yg kurang bernasib baik ni..kan..ada orang kawen jer terus melekat, kata orang bunting pelamin (cam saya la..hehe..)..ada lak orang sampai 4,5 tahun kena bersabar dan menanti, setiap detik terus mengharap dan mengharap..sian kan..pepun mmg kena tabahkan hati la orang2 terpilih ni..

ita cutevirus said...

tu la mamalieyna...

itu mamalieyna baru denga 1 kes... yang ita kenal stakat ni ade 4 orang yang rahim tak kuat & slalu gugur..

ade pulak tu da kawen lebih dr 5 thn..

mamalieyna bunting pelamin?? wwaahhh... pandai planning ek... kihkihkih..

[-suziey-] said...

hmm siannya..9 kali..ish mmg btl lemah tu rahim dia..jln g toilet pn bole gugur,,ish payah jgk kan..seb bek la Allah still nk bg rezeki n peluang dia n wife rs nikmat jd parents..

ita cutevirus said...

suziey,

betul tu...

jesnita_ns said...

wei ita..mmg ada org jenis rahim cam ko ler..tp jarang² kadang² je blh jumpa..mcm makcik aku ler..lagi le time peknen..belasah nenas..air gas..gi mandi laut..angkat barang..rileks je..tp tu le klau Allah kata dh nk bg 'rezeki' ko buat lah camne pn..benda tu takkan gugur..

ita cutevirus said...

apai,

ye kot.. sebab time aku pregnant no. 2, aku pindah umah... siap hangkut barang... siap boleh tolong makcik sebelah umah aku rewang (anak die kawen)..

tp, alhamdulillah takde pape... cume aku tak belasah nenas, mandi laut & minum air gas...

Mimie Fazira said...

hi ita .. lama sungguh ku tak menerjah blog mu ... acik mimie cciibookkk ...
pernah jugak pengalaman misscarry nih ... time anak 1st .. dah nak 14 minggu ... takde rezeki ... kalau tak acik mimie dah 3 anak .... huhuhu

momguess said...

sian nyer den baco
arap dorang sabah n tabah
dn jgn lupo terus kan usoho

ita cutevirus said...

acik mimie,

ita paham.. acik mimie memang ciibook.. ehehhe.. eh yeke?? 14 minggu tu da besar jugek... siannyer...

ita cutevirus said...

momguess,

memang diorang tabah.. ita salute diorang..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO