kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Friday, January 22, 2010

pohon pertolongan....

ita dapat email dari kawan lama ita baru² nie...

ada sahabat die (sahabat cyber) yang juge suke berblog, memerlukan bantuan kengkawan sume...

jantung anak die perlu dibedah dengan kos sebanyak RM15,000 di IJN... korang boleh baca journey baby ni yang bernama Muhammad Ammar Danish..

ita tak sanggup nak baca... sebab ita terlalu sedih.. tak sampai hati nak baca & tak sampai hati nak tatap wajah comel Ammar tapi, die sedang bertarung dengan penyakit yang dia alami sejak lahir...



ni wajah ammar yang ita copy dari blog mommy ammar...

ita takde wang ringgit sebanyak itu untuk membantu ammar... yang ita boleh tolong ialah menyebarkan kepada semua tentang kesusahan yang dihadapi oleh mereka.. harapan ita, kepada sesape yang sudi membantu, boleh hubungi terus mommy ammar...

"Ammar sayang, Auntie minta maaf ye sayang.. auntie takde wang ringgit nak bantu Ammar.."

"Ya Allah, Kau permudahkanlan segala urusan mereka... Kau berikanlah kekuatan kepada keluarga mereka dalam menghadapi dugaan yang Kau berikan ini.. Amin"

setiap manusia diberikan dugaan oleh Allah supaya manusia sentiasa mengingati-Nya dan mensyukuri setiap nikmat yang telah diberikan-Nya...


7 si cute memberi komen:

KELLY910 said...

kesiannya adik ni.. insyaallah niat baik ita ni akan terbalas..

Siti 'Alaina Sofni @lovewife said...

ita...mmg kita tak mampu..namun hulurkan laa walau cuma rm1..kerana bantuan itu, mgkn akan menambahkan sedikit sebanyak keperluannya...gud kerana bantu sebarkan2...

Siti 'Alaina Sofni @lovewife said...

ita...mmg kita tak mampu..namun hulurkan laa walau cuma rm1..kerana bantuan itu, mgkn akan menambahkan sedikit sebanyak keperluannya...gud kerana bantu sebarkan2...

mamalieyna said...

Moga2 dgn sebaran berita dr Ita ni, ada pihak yg tampil membantu..sgt sedih dan pilu dgn cerita2 macam ni..!

kakpah said...

walaupun tak banyak, mungkin boleh membantu.
kakpah pernah mengalami situasi seperti ini bila anak kpah kakngah mempunyai jantung berlubang. tapi alhamdulillah selamat di bedah semasa umurnya lapan tahun.

ita cutevirus said...

kelly,
insya Allah.. thanks..


ina OK,
aku bantu stakat yang aku mampu jerk..



mamalieyna,
insya Allah...


kakpah,
ye ke?? alhamdulillah...

Ena said...

Thanks eta.. wat cam nie pun dah leh pahale nie ta.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO