kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Tuesday, February 23, 2010

coti² mesia part 3...

ni rentetan coti² mesia kami ke kuantan... ehehehehe.... kalo kat n3 lepas ita cite yang kitorang satu family kuar umah kol 4.00am utk ke kuantan... kitorang sampai dalam kol 9am lebih... huhuhuh... bukan ape... hubby ita seorang pemandu yang berkhemah.. die tak suke bawak kete laju²... & die sangat berhati²... lg pown kitorang berhenti 2 kali... 1 kali solat... 1 kali sarapan + bersihkan iyyad...

kenduri tu start lebih kurang tengahari... upacara pertunangan tu berlangsung sangat ringkas & simple & dibuat secara kecil²an je...

cadangnyer lepas jer kenduri tu, kami sekeluarga nak gigihkan diri mencari satar & kropok lekor sebab senin da gegas balik ke shah alam..... tp, memandangkan tuan rumah tertonggeng² mengemas, kitorang batalkan je niat tu..

membantu tuan rumah yang sangat baek ati membenarkan kami check in malam tu..

tak ke mana pown kami ari tu... just lepak² sambil makan²... huhuhuhu... memang tak lapar kalo dok kat umah cekgu azizah ni....

ari kedua pulak lepas sarapan, kitorangtelah diajak utk mandi manda kat AIR TERJUN SUNGAI PANDAN, FELDA PANCING, PAHANG...

huhuhuhu...


antara gambar famili, tiket & pintu masuk...
rentetan daripada n3 nana pasal sungai pandan, ita pown nak cite sket pasal tu... kitorang takde la mandi beria² macam nana... oleh kerana iyyad tak berapa sihat, kitorang mandi gitu² je... lgpun benda tak di plan, ita pon takde bawak baju spare... tgk jela gambor tu... berbaju kurung masuk air terjun.. huhuhuhu... sungguh perempuan melayu terakhir...

ingatnyer bile da mandi air terjun, kitorang nak terus berangkat balik... tp, atas permintaan abg ibus, kitorang terpaksa check in balik umah cekgu zizah..

yang "kekurangan" rambut ni la abg ibus...

abg ibus cakap, alang² da sampai kuantan, dia & family mintak kami singgah umahnye di Sungai Isap... dengan rela hati isterinya(kak ani) ingin masak satu hidangan makan malam yang special utk kami...

nak tau tak ape hidangannyer???

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

inilah hidangannyer....

oh ikan patin masak lemak tempoyak... disebabkan engkaulah kami delay kami punyer jadual penerbangan balik....

16 si cute memberi komen:

Cik Anie said...

sedappp.. menguji kesabaran nih...

mamamiera said...

ita, pi pahang aritu g mjlis tunangan n g air terjun eh.. time raye cine ke?bape ari n korang stay kat ne? zai g gambang resort n stay d sane.. aptmentnye p0n selesa gak le.. okaylah mandi manda sane.. tp ramai sgt umatnye.. dah tu time raye cinekan.. pehtu jln2 skalilah byk tpt. hehee..

p/s: zai igt ita n ank pompuan ita terpilih menang 4 contest look alike tuh, tp xde rezki.coz muke u ol 2branak same bebeno.. kite xbrape stuju dgn yg no.3 tu..

mamaaerish : said...

perghhhh... walaopn eb x mkn ikan patin... tapi kuah tempoyak itu... menjadi pojaan hatiku.... sedapnyer.... emmmmmmm... x baik tau tunjuk kat org ngandung nih... hu3... ;p

Nana said...

hehe sama plak port kita g mandi hehe..cantik kan tempat ni rugi xamik gambo kt air terjun tu

Ena said...

cam best jer ta ikan patin masak tempoyak tu.. tingin lak nak rase.. ena dah lamer dah x makan tu.. hu3x..

♥Azie♥ said...

terliur la ita...

[-suziey-] said...

perghhh ikan patin mask lemak tempoyak..lazatnya..smbil menikmati air sungai plak tu..layann

ita cutevirus said...

acik anie,

awatnyer acik anie?? poser ke??? @ berpantang???

mamalieyna said...

wooo bestnye ke air terjun...! seronok la budak2 berdua tu..^_^!

sedap nampak masakan masak lomak tempoyak ikan patin tuuuuuu..!

ita cutevirus said...

zai,

pegi raye cine pertama tu.. ari ahad.. tp kitorang gi mandi ari senin..

huhuhu... zai sempat gi jenjalan... ita tak sempat nak mane.. gi mandi air terjun je.. nak borong kopok keping & kopok lekor pown tak sempat.. apatah lagik nak terjah satar...

ita cutevirus said...

mamaaerish,

ala, ciannyer... jgn tak makan kuah tempoyak tu... kang ngences bb bile die lahir..

ita cutevirus said...

nana,

camera time tu kat adik ipar la nana... tu yang tak dapek nak amek tu...

ita cutevirus said...

ena,

hhuuuiihh... sedap tau... ita pown da lame tak makan...

ita cutevirus said...

azie,

huhuhu... ita takde niat nak nak terliurkan azie.. tp, kan, serius sedap ikan patin tu... dengan isinyer yang manis... ditambah plak dengan kuahnyer yang pedas² masam berlemak...

perrrggghhh... nyaman!!! :p

ita cutevirus said...

suziey,

mak mertua dok sebelah ita langsung tak layan... kuah tu dihirup hirup sampai kering.. kalo boleh nak jilat je mangkuk tu.. tp, memandangkan mak mertua ade kat sebelah, tak jadik jilat... eheheheh...

ita cutevirus said...

lieyna,

memula iyyad malu² kucing... jual mahal... tp, lepas tu tanak kuar pulak.. yang izzah plak, nampak je air terjun terus nak terjah...

pastu siap suh ita & ayah die cepat salin baju lagik.. huhuhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO