kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Saturday, February 6, 2010

Izzah oh Izzah..

Izzah oh Izzah...

Izzah memang petah bercakap... sejak dari kecik lagi die tak pelat.. Alhamdulillah... tp, oleh kerana kepetahannya bercakap la ita jadik fenin skang nie....

sumenyer die order... ape aje yang die nampak, ape aje yang die denga sumenyer nak... pas tu siap tanye kitorang da dapat gaji ke belum... adesss... ade satu cite yang ita nak kongsikan pasal Izzah..


satu petang, ita tengah masak utk berbuka.. Izzah & Iyyad ade kat luar.. tgh main² ngan sepupu diorang yang dok sebelah umah & ayah die...

tiba²..

"mak!! kite nak calci-yum boleh tak??"

"mane ade kak... kan da abes.. kakak da makan smlm"

"yelah, kite tau laa.."

"abes tu, mintak² lagik nape? kan kakak tau da abes.."

"nanti kite pegi la tesco jap lagi kite beli la.. mak da dapat gaji kan?"

"kakak ingat calci-yum tu ape???"
(time ni ita maksudkan, suke² je die mintak nak beli itu dan ini.. & die hengat calci-yum tu murah?? sehengget lebih tau sebijik.. kene plak beli 4 ketul.. maknenyer dekat 5 hengget..)

"yelah, calci-yum tu kan utk makan..." time ni ita da start geram...

"mak tau la calci-yum utk makan!! takkan utk mandi pulak!!!!"
pas die denga ita cakap cam nieh, die gelak²... terus die keluar pegi kat ayah die... die tau yang ita da marah...

adesss..... da pandai menjawab la pulak... kalo kat umah nenek die pulak, laen citenyer...


die baring kat lantai luar umah nenek die tgh menghisap candu botol.....

"kakak, jgn baring kat situ... kotor laa... kan ade semut tu.. meh isap botol kat atas kerusi nie..." atok die yang cakap...

"takde semut la tok... tadi semut tu da telefon kite, die cakap die tak datang hari ni.."
dengan selambanya die menjawab... atoknyer lepas je denga die cakap gitu, terus urut dada... sakit dada die dengan cucu die yang ke-9 nieh... 8 cucu yang kat atas sumenyer "SAYA MENURUT PERINTAH".. cucu yang ke-9 plak yang suat melawan..

adesss... camne nak buat nieh??


time ni adik ipar ita kawen... nampak tak die bermekap??? kak ai dari cinta aliah gallery yang mekapkan dieAJ, akak da promotekan nie.. nak komisen. huhuhu.. konon² nak jadik flower girl... last² tinggal flower je... girl nyer entah kemana..

Peace mak!!

12 si cute memberi komen:

shahida® said...

aduh..xtahan ngan keletah bdk yg dh pandai ckp nih ye..eii bestnya..xsbr nk tggu haikal ber pot pet.....

mamalieyna said...

hehehe..petahla sangat kakak ni, mesti ita sllu naik geram kan?!..ikut perangai mak nye kot...ekeke..

Cik Anie said...

pandainya semut tu call kakak yer..

Ena said...

heh3x.. geli ati pulak ngan keletah iizah tu ta.. ok la tu mencuit ati
ita blm dgr lg camner anis menjawab.. mau eta pengsan agaknyer.. dier menjawab ala2 org dewasa nye.. bukan ala2 budak kecik.. sakit ati tau ta.. raser cam.. muke kene simbah ngan air panas pon ader time tu.. tp terpaksa la wakkk dekkkkk jer.. hu3x.. tp klu over juge.. terpaksa la buat aper yg patot.. hu3x..

Cikgu Yang Azmah said...

Salam!! Kata nak pinjam buku saya, Bila nak ambil! atau janji mana-mana tempat di Batu Caves, saya boleh tunggu!! tidak ada masalah. Bye.

ita cutevirus said...

shahida,

memang la mase memula raser tak sabar nak tunggu die cakap... tp, bile die da cakap, kite yang tak tau nak jawab segala soklan²...

ita cutevirus said...

lieyna,

eerrkkk... maknyer baik la... huhuhuhu..

ita cutevirus said...

cik anie,

aduh cik anie.. fenin betul la ita skang nieh..

ita cutevirus said...

ena,

bebudak skang da makin bijak... tak macam kite dulu... huhuhuhu..

ita cutevirus said...

cikgu yang,

salam cikgu... maaf ye cikgu... skang ni saya tgh beracara marathon la cekgu... belum ade kesempatan nak gi batu caves..

Mama_Aqish said...

tengok dari air mukanyer pun dah tau memaang teletah budaknyer...pandai berkata2 esok dah besaq leh jadi peguam ek...

ita cutevirus said...

mama aqish,

huhuhuhu... tgk air muke aje ek...
insya Allah....amin... doa tu amma aqish..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO