kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Wednesday, February 3, 2010

pagar keselamatan

pagar keselamatan..

huhuhu.. pagi² sabtu, umah kitorang telah digegor oleh guru besor ayah ita.. die datang nak pasang pagar keselamatan...

ni die ayah ita...



huhuhu... sure korang tertanya², pagar tu camne ek??? (sila abaikan arrow & tulisannya..)

bukan pagar betul.. just nak block entrance ke dapur & bilik air... since iyyad da dapat kaki nieh, 2 tempat nie da jadik lokasi wajib utk dia lawati.. masuk je umah, mesti nak jenguk bilik ait & dapur...

so, ita mintak la tolong ayah ita buatkan.. nasib baik ayah ni kreatif... die pakai bahan terpakai jer... Alhamdulillah.. save duit hehehehhe...

ayah just guna rail langsir yang da tak pakai & playwood yang org nak buang..

kalo nak beli pagar tu, paling murah RM150 (itu yg ita survey la)..

lepas je ayah balik, kaka pon bergegas posing kt pagar tu.. sebab die da nampak ita pegang henfon.. adesss, anak dara ita nie.. da pandai posing la pulok...

p/s: pas nieh, tak de la ita jerit "abang! amek iyyad kat dapur nie!!" tak pun "abang!! iyyad masuk bilik air!" huhuhuhu...



16 si cute memberi komen:

Ena said...

he3x..
biase la tu budak2.. ammaar sampai skrg camtu ta.. asal ena g dapur jer ngekor jer kat belakang.. bile ngah masak dier akan meronta2 kat kaki sbb nak suh dukung dier..
Bilik air dia akan masuk klu kakak dier masuk.. hu3x..

♥Azie♥ said...

samalah anak azie pun suka sangat main kay dapur kdg2 takut la..

Uda said...

kretif ayah ita..

nanti uda pun kena pasang jugak larr.. kalu dah mula merayap.. suka benar diorang.. gi dapur laa.. bilik air laa.. kalau ada tangga.. suka sangat nak panjat.. semua tu mengundang bahaya.. tak menang tangan nak kawal..

[-suziey-] said...

hahahaa..samala anak kita..sibuk je nk ikut mask dapur..adeiiii

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hehehe
bagus2
jimat duit
besla ita
ade ayah..leh la tolong2..:-)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

eh ita
baru den perasan
tu kan board for perumahan pemaju jewelery kan? uhuhu

mamalieyna said...

hehehe.. bagusla ayah..kreatif!! kat umah kita pun problem yg sama gak..huhu...

ita cutevirus said...

ena,

ayah ita cukup pantang kalo dpt tau budak masuk dapur & bilik air... takut kemalangan..

ita cutevirus said...

azie,

sebab kat dapur byk "barang permainannyer"...

ita cutevirus said...

uda,

ayah ita memang kreatif... anak die sorang ni je hampeh.. huhuhu... tau takpe uda... bahaya.. bebudak nih tau sronok jer...

ita cutevirus said...

uda,

ayah ita memang kreatif... anak die sorang ni je hampeh.. huhuhu... tau takpe uda... bahaya.. bebudak nih tau sronok jer...

ita cutevirus said...

suziey,

kalo masuk dapur nak tolong masak takpe gak.. nieh tolong menyepah.. hehehehe...

ita cutevirus said...

rose,

itupun rose, die yang nampak anak ita masuk dapur time die melawat kitorang.. tu yang die tolong pasang tuh..


p/s: huhuhu... ita pun tak tau sign bord ape tu.. ayah ita kate ade jiran kitorang yang kasi...

ita cutevirus said...

lieyna,

ita rase, sume ibu² yang ade anak kecik ade problem tu... even mak ita (time kitorang kecik²) pon same.. tp, kalo dulu senang.. umah kayu, pasang je pagar kayu.. senang cite..

Kaseh NazLieza said...

erm...mmg bgus pasang pagar keselamatn ni utk cegah blaku pkara yg xbaik...

dh jd follower akk..=p

ita cutevirus said...

nazlieza,

huhuhu... betul tu... thanks ye...

akak da follow balik..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO