kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Monday, April 19, 2010

daku yang pitam di hari sabtu...

ita nak cite kesah hari sabtu lepas..

cadangannya, kitorang nak terjah kenduri kawen kawan sekolah ita iaitu DEL & EMILIA kat DEWAN BANQUET MBSA... lepas tu nak terjah BIRTHDAY PARTY ZIKRY kat sec 17 shah alam...

so, seawal pagi sabtu, ita buat sarapan berat sikit... sebabnye lunch kang tak yah masak.. gi kenduri tu aje... ita masak nasik goreng & goreng drumet ayam... lebih kurang kol 11pagi, ita rase kurang sihat... terasa fenin².. telinga & otak rasa panas... so, ita pon baring kejap... penyakit yg berkaitan dengan gegendang telinga ita sudang datang balik...
so, ita pun take a nap..

tak lame pas tu, Izzah & Iyyad ngamuk² nak susu... ita tgk hubby pown tertido jugak.. gamaknye die tgk ita sedap² tido, die pown tido jugak....

so, ita pown bangun la utk buatkan susu budak.... time ita berjalan ke dapur, ita terasa cam senget² je badan ni... pastu tetiba gelap pandangan mata... tau² je ita da terjelepok kat dinding bilik... ita memang tak daya nak bangun... hanya mampu memejamkan mata... suara izzah & iyyad meminta susu tak kedengaran lagi...

sayup² ita denga suara hubby beberapa kali...
napa yang??? napa yang???
ita tak menjawab... tak lawat utk menjawab pertanyaan hubby... ita kaku di tepi dinding... pastu ita denga hubby cakap...

mak kenapa kakak???

mak jatuh!! mak jalan² nak pegi dapur, pastu mak jatuh...

tula, lain kali, kalo bangun tido, jgn terus jalan.. duduk dulu 2-3 minit... pastu baru bangun jalan....

ita hanya mendiamkan diri.. sekali lagi tiada daya utk berkata²... sakit hati pon ade... bukannya hubby nak tolong angkat ke camne hubby nak angkat, badan ita lagi besar dari hubby... silap² haribulan ita yg angkat hubby balik...

lama jugak ita tersandar kat dinding tu.. ada la dalam 15 minit...

sudahnya, kenduri kawen entah kemana, birthday party entah kemana...

akhirnya, duduklah kami sekeluarga di rumah sahaja....




26 si cute memberi komen:

Ena said...

Alahai.. kesiann ta.. abis tu cane? tak g klinik ke pae ker kan!.. ade amik ubat tak? bahaye gak cam tu.. mcm mana nak uruskan anak2.. keje umah.. nak keje kan!.. susah hati pulak ena bace nie..

Siti said...

alahai...pitam yer..ita ada low BP ker. siti selalu gak pitan sebab low BP.
apepun bykkan rehat yer,

lily azliyana @ mama zara said...

Ita!! kite pergi tau wedding kat dewan banquet mbsa tuh..act tak kenal ngan pengantin..tp kenal ngan mak mohd del tuh..dh mcm mak angkat dh kalau kat nitto denko nih..kawan ita yg pengantin ppuan ker pengantin lelaki..

nway, harap ita ok lah yek..agaknye penat sgt ker smpai jatuh pitam tuh

Eleanor said...

Ita oh Ita...
Take a good care of urself k...
Pegi la klinik ke sepital ke cek what's wrong. Makan ubat ke pe2 yg patut. Jgn biar kan aje k.

ita cutevirus said...

ena,
tau takpe... ita pon risau gak... hubby plak gi induksi seminggu ni...

ita cutevirus said...

siti,
ita da check BP.. normal... anemia pon takde... time preggy dulu, memang ita BP low & anemia... but ita da check.. normal.. ni pasal gegendang telinga ita tu...

Salbiah bt Karim said...

ita, take care

ita cutevirus said...

lily,
alahai... takde jodoh kite nak jumpe lagik kan?? del & emilia tu kawan skolha ita... 2²...

tak tau nak cakap.. penat kot.. huhuuh...

ita cutevirus said...

ili,
nak tunggu yen balik induksi next monday baru nak gi spital putrajaya...

ita cutevirus said...

salbiah,
thanks dear...

mama_umar said...

huhu ita,alhamdulillah xde ape2 yg siyes sgt mase time pitam tu..cpt2 check ye ita =)

ita cutevirus said...

zety,
tu la pasalnyer zety... ita risau gak ni...

ina mail said...

ita tekanan darah rendah tak?.akak pun pernah kena cam tu.bangun tidur terus bangun,cam nak pitam je rasa sib baik dapat pegang kerusi , kalau tidak dah jatuh.

ita cutevirus said...

kak ina,
ita memang ade sejarah tekanan darah rendah... tp, by that time yg ita check tu, normal... takde problem...

mamalieyna said...

looor sampai camtu eh ita..dh biasa ke pitam2 ni..eina tak pernah seumur idup, mmg taknak la..tp kalo setakad penin2 tu ada la..bilamana, kita terus bgn dgn mengejut dr tidur..huhu..

harapnya tak serius mslh gegendang telinga ita tu..huhu..

ita cutevirus said...

eina,
tak selalu pitam... tp, this lately cam da selalu pulak...

zue @ annaleeya said...

alahai... cmner bulih jadi camtuh??? dah pegi klinik?? hrp xde ape2 yer...

~Siti Hajar~ said...

ita, btl la ckp hubby ita tu, sedar dr tidur jgn terus bangun, mmg kita blh gelap mata, kalu dok kat panas tiba2 masuk kaw redup pun blh jadi gitu..tp apa2 pun g la checkup la yer...

*take good care ok..

dalila said...

salam kenalan ita.. saya ni tak arif sgt bab kesihatan..tapi kalo pitam n pening, cuba ita g chech bp, gula dlm darah n kolesterol..saya pon ada masalah yg sama n doc sarankan selalu buat check up..tak mintak penyakit tapi elokler berhati-hati kan..pompuan ni kalo dah beranak ada jer masalahnyer kan...

ita cutevirus said...

zue,
da gi klinik.. doc pon tak leh detect ape sebabnyer..

ita cutevirus said...

hajar,
tula.. pas ni ita bangun pelan2...

ita cutevirus said...

dalila,
salam kenal... thanks kerana sudi singgah di blog saya dan share pendapat... really appreciate it dear..

fied said...

kak ita..bahaya la tunggu lame2..g r check..try r specialist yg fied ckp tue..ada anak2 lg kesian,kalo kite pitam,sape nk tgk2kan diorg..jgn tangguh kak..bahaya..take care ae..

ohh lg satu thnx ae order kan cookies muqri..

ita cutevirus said...

fied,
tu la fied... akak da dapt surat reference dari doc klinik... akak ingat nak gi spital putrajaya je... bukan ape, nak meredah jalan TAR tu bencinta akak dibuatnyer.. thanks coz caring dear...

p/s: nanti akak buat n3 pasal cookies muqri tu... fied tunggu ek..

[-suziey-] said...

hmm ktia pn pnh kena...mmg kalu bagun kena relax dulu coz darah xdan nk smpai ke kepala n over body..tu yg xstabill..bahaya kalu kat luar...

ita cutevirus said...

suziey,
tu yg hubby dok membebel slalu tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO