kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Monday, April 5, 2010

our weekend..

ita nak cite sket pasal weekend kitorang aritu...

ari sabtu pagi, ita hanya buatkan sandwich sardin & air teh susu utk kami sekluarga.. sebab this lately hubby tak brape suke heavy breakfast...

lepas basuh baju & sarapan, ita kemas baju sebab malam tu nak tido kat umah MIL... ikutkan perancangan, kitorang anak bergegas ke umah MIL pagi tu jugak.. tp, memandangkan MIL takde, balik kampung, so kitorang ingat nak gerak petang jer...

ita dapat call dari mak.. die suh drop kejap kat umah... sebab nak mintak tolong "rewang" siang cili kering.. sebab sepupu ita nak nikah 24 april ni.. & kitorang sekeluarga telah diamanahkan utk masak lauk makan tengahari on that day..

so, dgn gigihnyer ita pon pegi umah mak... nak dekat kol 11 jugakla kitorang sampai... kitorang siang cili kering sampai la kol 4... tp, sblm tu izzah da ngamuk nak balik umah wan die (my MIL die panggil wan).. abes, kalo kitorang balik time tu, takde orang kat umah kan?? nak dok mane?? harus la tunggu MIL balik dr kampung..

kol 4pm, hubby call adik die.. seb baik adik die da sampai.. so, kitorang pon balik la klang.. (klang je... dekat sangat la dari shah alam...)

sampai klang dlm kol 4 lebih.. tepat² asar... time tu SIL tgh gigih masak kat dapur... bile ita jenguk die masak ikan pari masak asam pedas.. ffuuhh... baunyer... semerbak.. (SIL sorang je... hubby die ade dinner sempena 10thn spital selayang... sian die kene tinggal... huhuhuhuhu...)

kekdahnyer, lauk tu utk dinner kang... SIL cakap die nak masak kailan ikan masin & butter prawn... sukati ko la ILA... nak masak ape pon.. kak ita telan je... huhuhuhuhuh... ita tau makan je hikhikhik...

kitorang ni punyer la menunggu MIL, FIL & Lil SIL balik dr kampung... tak sampai² lagik.. da dekat kol 9pm ni... bile call rupenyer diorang stuck kat jam... as usual la... kat bandar klang... selagi flyover tu tak siap, cam tu la... jam kemain...

kitorang pon, kalo dari shah alam nak balik klang, kitorang lalu LKSA (Lebuhraya Kemuning-Shah Alam) jer... thru Alam Impian... senang... tak sampai 30minit da sampai umah MIL.. kalo ikut federal highway, maunyer 30-45minit...

nak dijadikan cite, MIL, FIL & Lil SIL sampai umah dekat kol 10... sian diorang... da keletihan + lapar... kitorang pon kesian jugek... lapor menunggu diorang nak makan sesame.. yelah.. da la tak selalu balik, da tentu la nak makan sesame kan?? bile lagik..

ade kezutan la pulak.. MIL beli satay... huhuhu.. sudah lama ku tidak makan satay.. rezeki.. rezeki...oleh kerana terlalu lapor, ita terlupa la pulak nak snap² gambor makanan yg menyelerakan itu...

pas je makan, MIL bawak kuar satu beg plastik berisi kain... die beli kat jakel.. kain cotton.. huhuhuhu... tambah lagik koleksi kain cotton ku... thanks la MIL... love u so much...mmuuaahhhssss...

ahad plak, pagi² lagik MIL & FIL da kuar... diorang gi kursus aji.. walaupun lambat lagik nak gi aji, diorang saje je gi kursus... nak tambah ilmu katenyer.. alhamdulillah...

"MAK, ABAH, ITA DOAKAN MAK & ABAH DAPAT PEGI HAJI DALAM TAHUN NI ATAU THN DEPAN... AMIIINNNN...." MIL ita tu mude lagik.. belom pon 55.. insya Allah bulan Julai ni, cukupla 55... katenyer thn ni die nak pencen... wallahualam... FIL ita plak bulan ogos ni cukup 61thn... memang da pencen.. time kitorang kawen, abah siap amek cuti terus sampai besdaynyer...

kitorang berangkat pulang ke umah dalam kol 10 pagi.. pastu singgah klinik.. anak dara ku demam panas.. tp, perangai tak macam orang demam.. asyek main je...

sampai umah, kuarkan ikan jaket yg da lame tersimpan kat esbok.... masak ala kadar je ari tu... kobis & carrot tumis air, ikan cencaru goreng & sambal kicap... walaupun simple, tp, alhamdulillah kami kenyang..

malam plak encik hubby tanak makan... die pon balik lewat.. ade ceramah kat masjid.. dekat kol 10 baru balik.. so, ita makan je la ape yg ade.. malas nak masak² lagi... budak² tu pon same...

nak dijadikan cite, punyer la eksited nak tgk abpbh 2009 malam tadik, ita langsung tak leh tido... golek sane.. golek sini... dekat kol 3pagi baru leh tido..

ita memang tak leh terlebih masa... selalunyer kol 10 je da tutup mate.. ni, dekat kol 12 tak tido² lagik.. last² padan muke tak leh tido... skang ni kat opis ngah lalok²... khayal kemain... sebabnye tak leh tido... da telan air kopi pon tak jalan... aduyai... pale plak denyut²... adess... gitulah cite weekend kitorang...
panjang la pulok cite kali ni...



19 si cute memberi komen:

♥etieyerywan♥ said...

suka..suka! hihi

[-suziey-] said...

umangaih..mencabar btl nk berkumpul nk mkn2 ek.. tp dpt gk cotton sepasang best ler.:p

hmm kita lupa abpbh mlm td..xtgk pn:(

Siti said...

waaa..baiknya hati MIL..bertuahnya menantu..hehe

Ena said...

Omakkkaiiii!! panjang bebenor tp ena gigih khatam n3 ita nie..hehehhe..
baik ati ye MIL ita tu.. siap kasi kain lagikk..hehhe..

ena x keman2 la weekend nie.. huhuhu..

ita cutevirus said...

etie,
suke?? ita pon suke.. lagik² benda free nieh... huhuhuhuhu..

Nana said...

semenjak memenjak ni kan kita mcm mula minat kat kain cotton tp xpenah ada lg baju kain cotton tgk orang pakai lawa je

ita cutevirus said...

suziey,
memang mencabar suziey.. uhuhuhuu.. ita sebenornyer takde la mengikuti bidang hiburan ni.. tp, ntah nape tetiba nak pulak nengok abp mlm tadik..

ita cutevirus said...

siti,
mak mertua ita memang baik... menantunyer je macam hantu (ita le tuh)... kihkihkihkih...

ita cutevirus said...

ena,
nasib baik khatam... kalo tak kene sambung esok.. huhuhuuh..
menantu pompuan sulung la katekan.. ehehehhe... harus la di manja² kan.. hahahahahah...

mamalieyna said...

Kain cotton?..best tu,,eina skrg dok aim nak beli kain cotton gak, kt sini, tak jumpa yg berkenan huhu...baiknya hti MIL..best!

ooo..mak ita pun dh mula g kelas utk haji eh, cam mak eina kt kedah la jugak..dah daftar dan dh mula g kelas..moga2 cepat la dpt menunaikan ibadah tu ...Aminn..!

ita cutevirus said...

nana,
same la cam ita.. tp, kalo ita beli, idak le beli cotton yg mahal² tu.. ape namenyer... cotton jepun?? yg semeter sampai 25hengget tu... ita beli yg 5-10hengget semeter je...
ok la kan.. stakat nak pakai gi keje jerk..

ita cutevirus said...

mamalieyna,
ita beli yg murah² je... nak beli yg mahal² tak mampu.. huhuhuhuhu..
tu la... skang ni diorang da start gi kursus... insya Allah kalo ader rezeki diorang tak tahun ni, thn depan pegi la...
ita doakan mak mamalieyna dapat pegi haji jugak... aminnn..

kakpah said...

kain cotton buat kurung sejuk je pakai.

salam.

ita cutevirus said...

kak pah,
betul tu kak.. ita memang buat baju kurung je...

Uda said...

kain cotton memang sangat selesa buat baju kurung.. kalu kena cotton jepun lagik bes kan..hahaha tapi harga..

ita cutevirus said...

uda,
tau takpe uda... stakat ni ita tak mampu nak beli cotton jepun... $$$$$$$$ tak lebat.. kihkihkih..

dulena said...

untung dapat kain cotton heheheh.... jeles yer...

ita cutevirus said...

kak rozie,
jeles ke... aduyai... umah akak kan dekat ngan jakel... hihihihihi..

mama_umar said...

wahh,nk buat baju raye ke kain cotton tu ita?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO