kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Thursday, April 1, 2010

shopping time!!

ita nak cite sket pasal shopping... ari sabtu lepas, kitorang shopping sakan..
tak de la sakan sangat.. sebab nyer ita ni jarang sangat nak bershopping² niehsebab $$$$ nan ado... kitorang shopping baju budak², kasut ita & susu iyyad.. baju² budak kat anakku warehouse sale kat sacc mall... serius murah gile 70% yer... memang gile la ita beli... seb baik beli cash.. kalo encik hubby bagi kad kreditnyer, harus ita pilih lagi banyak baju... (tidak elok ye puan²... bershopping gune kad kredit... kad kredit utk kecemasan sajork..)
so, layan piccas dulu eks..

so, ita elaborate kan barangan yang dibeli, harga & diskaunnyer...
  1. sluar jeans steng utk izzah (anakku) ~ RM69.90-70%=RM20.95
  2. skirt pendek utk izzah (disney baby) ~RM89.90-70%=RM26.97
  3. sluang panjang iyyad (disney baby) ~ RM47.90-70%=RM14.37
  4. baju short sleeve + short pants iyyad (disney baby) ~ RM107.90-70%=RM32.37
  5. baju long sleeve + long pants jeans iyyad (disney baby) ~ RM111.90-70%=RM33.57
  6. baju short sleeve + short pants iyyad (anakku) ~ RM18.90 (tiada diskaun)=RM18.90
  7. kasut vincci kepunyaan ku ~ RM85.00-70%=RM25.50
  8. Susu isomil plus advance eye q iyyad ~ RM46.99x4tin=RM187.96-10%(staff price)=RM169.16
compare kan harga yang biru dan merah itew.... RM719.36 berbalas RM341.79...
berapa banyak yg ita da save??
RM377.57.... banyak kan??? sebab tu la ita suke amek kesempatan hanya bile ade sale dan kalo time tu ade duit laaaaa
cite nyer camni... ari jumaat lepas, balik je dari opis, encik hubby cakap yg giant
ada sale susu iyyad... so, kitorang pon bercadang nak pegi ari keesokan harinyer tu... encik hubby call kawannyer yg keje kat giant bandar kinrara... kitorang nak mintak tolong kat die belikan dulu susu iyyad tu.. sebab kalo kat shah alam, cepat bebenor susu tu abes... lgpon, kalo beli ngan kawan die, dapat discount 10%.. pakai kad staff.. hikhikhik...
so, the next morning ecececehh cakap omputih la pulak tetiba je hubby buat keputusan.. katenyer ari tu adalah ari gi jenjalan... riang hatiku tidak terkata so, pas kitorang sarapan (ita buat roti sosej goreng dengan corn flakes gantikan bread cum), kitorang pon dengan gigihnyer pegi la sacc mall.. da puas berpusing mencari parking dibawah yg telah penuh, kitorang pon dengan gigih naik ke atas.. parking kat atas la kekdahnyer.. kat tingkat 4... seb baek de parking kosong..
bile turun dari parking... ita pon menyinggah kejap kat butik anakku kat tingkat 2... sambar la seluar jeans steng utk izzah... pastu budak cashier tu cakap, kat bawah ade barang lagi banyak..
so, dgn tidak membuang masa, kitorang pon bergegas ke bawah... (nampak sgt la kegelojohannyer itew).. time tu tak brape ramai sgt... so, ita & encik hubby telah mengambil kata sepakat... die akan mengambil tugas menjaga anak² & ita mengambil tugas membeli belah (huhuhuhuhu... ku suke tugas itu..)
so, tanpa berlengah lagi ita pon mengambil la brg² seperti gambar diatas... ade lagi few items yang ita beli utk keperluan anak² such as syampoo, shower cream, berus gigi & ubat gigi utk diletakkan umah nenek diorang... sebab stok lama da nak abes.. adalah satu kenikmatan bile dapat bershopping di kala $$$$ tengah lebat tunggula seminggu dua nanti... sangap aku nak tunggu next gaji
selesai bershopping di situ, itasengaja secara tiba² lalu di hadapan kedai vincci... huhuhuhu... saje je belek²... pastu, tetiba terpandang DISCOUNT 70% tag... dengan lajunya kakiku melangkah kesana... rezeki beb... ita pon belek² la kasut² di situ.. dan akhirnya telah mengambil kasut yg bery de vougeh itew..
pas je pilih kasih kasut, encik hubby pon mengambil keputusan utk naik ke parking & simpan barang² dalam kete... sambil menunggu di hadapan kedai emas diamond, ita di sapa oleh 2 orang nenek... seorang dari tampin yg datang ke shah alam sebab nak mengadiri majlis kawen cucunyer yg dibuat di hotel berhampiran & sorang lagi dari kelantan yang datang bercuti ke rumah anaknye...
sronok jugak borak² ngan nenek² tu... uuuwwwaaa... rindu pulak ngan arwah tok (nenek belah ayah) & arwah nya'yi (nenek belah mak) AL-FATIHAH....
hubby sampai je, kitorang melangkah ke kompleks pkns plak... bukan buat ape pon... gi lunch je... oleh kerana tekak encik hubby adalah tekak orang melayu sepenuhnye, die lebih berminat makan nasik berlaukkan ikan keli goreng berlada & sayur campur... ita pulak amek ayam goreng, sayur campur & kentang goreng berlada (pinggan asing).. ita suapkan budak² dulu... bile diorang da kenyang, baru la ita makan.. takde tambah nasi ye kengkawan... tp, alhamdulillah kenyang...
lepas tu kitorang solat kat tingkat 4 sacc mall.. oleh kerana sebelum gi solat tu iyyad & izzah meragam bagai nak rak, ita pon mengambil keputusan supaya solat bergilir².. sorang solat, sorang lagi tunggu dalam kete dgn budak² yg tgh tido.. time tu pon da dekat kol 4pm.. mak ai... lamenyer la kitorang ni shopping.. lepas sacc mall, kitorang gigih ke
giant bandar kinrara sebab kawan encik hubby tu keje kat situ... nasib baik tak sesat...
balik dari
giant, kitorang singgah opis hubby... hantar susu yg telah dikirim oleh kawan opis hubby... lepas tu gi umah mak pulak... anta susu utk feeqa...
nak balik je mak tahan... mak cakap mak da masak nasik banyak.. soh kitorang dinner je kat umah mak... alhamdulillah.... da lame tak makan masakan mak...rezeki.. rezeki... sampai umah kol 10mlm...
peeeeeeerrrggghh.. penat gilerz...


p.s: gambor bershopping nan ado.. sebab terlalu ghairah bershopping lupe nak snap...





20 si cute memberi komen:

♥Azie♥ said...

wooo...syoknyer shopping...

ita cutevirus said...

azie,
memang sronok kalo byk duit...
kang jap² lagik sangap la nak tunggu next gaji.. hukhukhukhuk...

mamalieyna said...

waaa diskaun baeeek punya ita! ini yg teruja ni! ada lg ke sale tu..hehe..cam teringin nak g jer.. :p

soping mmg best! penat belakang kira, hehe..

ita cutevirus said...

mamalieyna,
kalo tak salah ita, budak yg keje kat anakku tu kate sampai 31/03 je...
eh??? smlm last day la...

Nana said...

WAH BERBALOI KAN KLW ADA SALE MCM NI MANYAK BOLE SAVE

tapi kan..penah tak cek harga dia letak b4 less tu kdg2 dia saje up lebih2 kita selalu g sevey2 barang b4 ada sale kan tgk harganye sebenanrya tak la semahal yg time sale tu, dia saje naikkan harga & konon2 ada 70% eh paham x?haaha

Siti said...

jelesnya leh shopping..hehehe..kalau tgh sale mmg syok shopping...setengah hari pun tak cukup..tapi skang duit tgh takde..pendam jer la niat nak shopping.

yunz_02 said...

giler ah shopping..!

owh iyyad minum isomil ek.. :) allergic lactose ke ta?

~Siti Hajar~ said...

amboi sakan ye bershopping...byk membeli...syok la izzah & iyyad dpt baju baru, murah la ita beli 70% susah nk dpt tmbh2 lg xde perayaan apa2..

**dulu sblm nak raya hjr g KL shpg kt the mall, pastu blk sini (penang), compare2 harga beza sgt tau, sana jauh lebih murah..huhuhu..

ita cutevirus said...

nana,
ita da surver b4 this.. kalo anakku sale & still ada price & diprint skali ngan label, maknanyer tu memang retail price.. tp, ita penah pegi skali.. katenyer anakku sale 80% la bagai.. skali ita pegi diorang tipu sebab price kat tag tu diorang koyak.. diorang tampal ngan price baru.
ita tau sebab ita penah belikan izzah skirt kat anakku time tu izzah kecik lagik.. regenyer 40++.. pastu, bile ita pegi lagi skali, ita tgk the same skirt, retailnyer da jadik 80++ lebih..
bile ita cek bali, price kat label tu da takde...
tp, yg ita beli ni, sumenyer ade price kat label... kali ni ita berhati² sebab da terkena sekali kan???

ita cutevirus said...

siti,
ita shopping pon skali skala... da lame sangat tak beli baju budak... sian budak² tu..

ita cutevirus said...

yun,
ha'ah.. die tak leh minum susu lembu... kang lelahnyer menjadik²...

ita cutevirus said...

siti hajar,
yg ita paham diorang nak buat clearence... it beli baju ni pown utk raye kang... hikhikhik.. kang nak dekat raye takyah beli lagik.. huhuhuhuhu..

mamaaerish : said...

bestnyer... biler abis sale tuh yang?.... pls inform... nk bli brg baby nih... hu3... x tau la.... ;p

ita cutevirus said...

memeaerish,
budak yg keje kat anakku tu cakap sampai ujung bulan mac jerk... huhuhuhu...

fied said...

waaaaaa seronoknye shopping kak ita...murah plak tue..lenkali sound2 r kak ita,kalo sale..hehehhe..hubby saya kan 1 opis ngan kak ita..ckp je kt dia..hehheheh

ita cutevirus said...

fied,
akak pon tak tau anakku wat sale.. ari sabtu tu baru tau diorang buat sale.. itupun setelah encik hubby ku mengisytiharkan hari sabtu tu adalah hari gi jenjalan.. huhuhuhuhu...

fied said...

ok..nnt kalo ada sale bg tau yerk..hehehhe..sorry ye kene april fool..(sambil tersenyum joker)

Ena said...

amboiiiii!!!!..

bercuti sakan naaaaa...
yer la.. sesekali biler kene lak tengah lebat.. kene sangat la sale nye tu kan ta.. ibarat org ,engantuk disorongkan bantal lah gayer nye tu.. memg berpatutan kan!.. en apun klu nak shopping baju2 yg branded camtu time sale aje gak ta..

ita cutevirus said...

fied,
akak da tau fied buat prank... syam kasik tau... saje je.. kihkihkih... ala, kalo muqri dapat adek pon ape salahnyer... die pon da sthn kan??

ita cutevirus said...

ena,
ita ni takde la nak shopping benda² branded sangat ena... ena pon tau kan?? time kat kolej dulu kasut seploh hengget pon ita sapu.. huhuhuhuhu...
alang² da sale gila gaban tu, ita pon rembat la...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO