kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Wednesday, May 19, 2010

Annual Charity Movie - Toy Story 3 (3D Version)



Not many know that one in every 700 babies born in Malaysia is affected by cleft lip and/ or palate. However, this congenital condition is non life threatening and repairable. Cleft Lip and Palate Association of Malaysia (CLAPAM) has been helping parents with cleft children along with individuals with cleft since 1993. As part of its Annual Charity Drive, CLAPAM is screening:

Title: Toy Story 3 (3D version)

Date: 20th June 2010 (Sunday)

Time: 2:00 pm

Venue: TGV, Suria KLCC

Every RM 100 donation will be awarded with a movie pass for the above show. Proceeds from the Charity Drive will be used by CLAPAM to help cleft individuals in Malaysia. Let’s come together in helping them so they can smile again. Please note that CLAPAM was recently granted a "tax waiver" status by Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) therefore all donations are entitled to tax exemption.

Thank you in advance for your kind support and generous contribution.

Fax to: 03-21621445 or mail to above address or e-mail to clapam@streamyx.com

Name:________________________________________ I/C No:____________________________

Address:__________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________

Tel: _______________________ Fax no: _________________

I, hereby would like to donate RM_____________. I enclose my payment (cheque no:___________)

___________________________________________________________________________

About CLAPAM

Cleft Lip and Palate Association of Malaysia (CLAPAM) is non-profit, non-government organisation support group consisting of volunteers from parents with children born with cleft lip and/ or palate, adults with cleft lip and / or palate and healthcare professionals who manage such individuals. CLAPAM provides various support services including counselling, information on feeding and care of cleft babies, and hospital/house visits. CLAPM also functions as a link between members and health care providers. CLAPAM is a registered organisation with the Registrar of Societies (R.O.S-5371/93).


CLAPAM INFORMATION CENTRE (R.O.S. no. 5371/93)
Box #611
, Lot 4.46A, 4th Floor, Wisma Central,
Jalan Ampang
, 50450 Kuala Lumpur
Tel/Fax: 03-21621445 E-mail: clapam@streamyx.com


bagi yang tak tau CLAPAM tu ape, kat bawah ni info mengenai CLAPAM yg ita amek dari websitenyer...

SIAPA KAMI?

CLAPAM ialah singkatan untuk “Cleft Lip and Palate Association of Malaysia” atau Persatuan Klef Bibir dan Lelangit Malaysia.

Kami adalah kumpulan sukarelawan terdiri daripada ibu bapa dan professional (seperti pakar bedah plastik, pakar pergigian dan ahli terapi pertuturan) yang mempunyai pengalaman dan terlibat secara peribadi atau profesional dengan kanak-kanak yang lahir dengan bibir atau lelangit rekah.

Matlamat kami? Untuk membantu kanak-kanak yang kurang bernasib baik ketika dilahirkan untuk kelihatan lebih baik, bertutur dengan sempurna dan menyesuaikan diri dengan masyarakat agar dapat menghadapi dunia dengan senyum lebar.

MISI CLAPAM

  1. Memberikan bantuan dan nasihat tentang pemakanan, pertuturan dan pendengaran. Terutamanya kepada ibu bapa yang baru menimang cahaya mata.
  2. Menerbit dan mengedar maklumat penting kepada ibu bapa dan pekerja dalam bidang perubatan.
  3. Menjadi penghubung antara ibu bapa dan para profesional.
  4. Menggalak dan menyokong sebarang penyelidikan berhubung dengan bibir dan lelangit rekah.
  5. Sekiranya bantuan kewangan tambahan diperlukan, berusaha mendapatkannya agar aktiviti dan rawatan tertentu dapat dilaksanakan dan peralatan boleh diperolehi.
  6. Menjalankan seminar berunsur pendidikan untuk pekerja-pekerja profesional, ibu bapa dan orang awam.
  7. Meluaskan aktiviti di peringkat kebangsaan.

BANTULAH KAMI MEMBAWA SENYUMAN KE BIBIR ANDA

Sesungguhnya kami ingin membawa senyuman ke bibir anda sekeluarga. Tetapi kami memerlukan bantuan anda sama ada kecil atau besar agar matlamat ini terlaksana. Jadi….

  • Sertailah CLAPAM dan Bantu kami melaksanakan misi. Anda Cuma perlu mendapatkan borang keahlian daripada kami dan poskan kepada kami bersama-sama sumbangan/yuran anda.
  • Dalami pengetahuan tentang bibir dan lelangit rekah sebaik mungkin. Maklumat penting tentang perkara ini akan kami hantar jika diminta. Pada masa yang sama jangan lupa mendidik rakan-rakan atau saudara-mara anda tentang perkara ini.
  • Bantulah kami mengelolakan penubuhan Kumpulan Ibu Bapa tempatan dan membina satu rangkaian seluruh Negara yang mantap.
  • Jika boleh, berilah sumbangan sekerap mungkin, dan/atau membantu kami dalam kempen mengutip derma. Memandangkan segala usaha yang kami jalankan adalah secara sukarela kami hanya mengenakan yuran minimum sebanyak RM10.00 untuk bayaran pos dan kos alat tulis serta perbelanjaan lain yang berkaitan.

Jadi, tidak kira sama ada anda mempunyai anak yang mempunyai bibir atau lelangit rekah atau semata-mata ingin membuat kerja amal, kami sedia menerima anda sebagai ahli. Sertailah CLAPAM hari ini dan Bantu kami menghadapi masa depan bersama-sama anda dengan senyum lebar.


2 si cute memberi komen:

Ena said...

banyak faedah n3 eta nie..

thanks ye ita.. same2 amik tau kan!.. :)

kak ina mail said...

thanks ,Info yang berguna, ni baru baca sekali lalu.nanti tak busy , baca lagi pasal ni.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO