kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Friday, May 7, 2010

ragut!!! **BERITA TERKINI!!**

ita dapat berita terkini dari kakak ita tadik.. berkenaan dengan n3 lepas ita.. sepupu ita kene ragut tu.. so far, sepupu ita tu masih belum sedarkan diri.. die masih lagi di bawah pemantauan doktor di spital klang.....
alkisahnye cam ni, si mangsa sepatutnya balik dari keje kol 8 mlm tadik... tp, tak balik².. mak mangsa ingat, mangsa balik ke rumah mak mertuanya.. biasalah orang baru kawen... kejap dok umah mak ni.. kejap dok umah mak tu... so, maknyer pon senyap jela... tp, makin lama, hati mak die tak sedap... mak die cuba call die.. tp tak dapat.. byk kali... so, mak die pon call la suami mangsa... suami mangsa masih kerja.. & die menyangka mangsa telah selamat balik umah... dengan rasa tak sedap hati, suami mangsa & adik mangsa pergi mencari mangsa... di merata² termpat termasuk di tempat kejanya di glenmeri shah alam... mangsa tinggal di sec 17 shah alam... akhirnya kereta mangsa ditemui di shell glenmeri dengan mangsa didalam kereta berkenaan dalam keadaan muka yang bengkak & penuh berdarah... manakali semua barang peribadi milik mangsa tiada.... mangsa dibawa ke hospital klang dan diletakkan dibawah pengawasan doktor 100% selama 6jam...

andaian ita:-
mungkin kejadian ragut terjadi bile mangsa baru kuar dari opis & mungkin cuba nak mengambil kunci dalam handbag sebelum kejadian tu berlaku... kemudian, bile kunci kereta da ada kat tangan mangsa, peragut cuba meragut mangsa & mungkin berlaku pergelutan antar mangsa & peragut.. sebab tu la mangsa cedera...
bila mangsa da cedera, mangsa masuk ke dalam kereta dan cuba memandu pulang kereta.. mungkin juga semasa memandu, mangsa tidak upaya utk memandu lalu memberhentikan keretanya di stesen shell berkenaan....

nasihat ita :-
kepada sesape yang bawak kete utk pegi & balik dari keje tu, korang kuarkan lah siap² kunci kete dan pegang macam dalam gambar kat bawah ni...
pandangan hadapan
pandangan tepi
pandangan bawah
jadikan kunci tu sebagai senjata... cucuk mata die ke, cucuk idong die ke.. tak kisah la... pastu kite standby dengan apa² kemungkinan... tapi, kalo peragut tu betul² nak barang² kite, JUST LET IT GO!!! jangan berani² nak lawan.. HARTA, WANG RINGGIT BOLEH CARI... tp, NYAWA, TAK BOLEH CARI..unless uoollss ade black belt kaler biru blaja seni mempertahankan diri... peragut skang ni bukan kite.. nenek tua pon nak diragutnya....
handbag menang cantik kan cikkak² sume.. tp, handbag adalah merupakan satu tarikan utk peragut... kpd yg naik moto tu, jgn la sesekali korang nak show off handbang korang tu walaupun dalam tu takde $$$ pun.. JANGAN LETAK DALAM BAKUL, JANGAN SANGKUT KAT BAHU, JANGAN DEDAHKAN HANDBAG!!! ita slalu sgt peratikan cikkak² yang naik moto slalu sgt nak show off handbag diorang kat ita... ita tau, ita takde duit nak beli handbag mahal cam korang, tapi cikkak² sekalian, TOLONGLAH SAYANGI DIRI ANDA & KELUARGA ANDA.... kalo da jadik kejadian ragut tu, sape yang susah???
jadikan kejadian yang menimpa sepupu ita ni satu pengajaran....
NASIHATI ITA KEPADA PERAGUT²
BUKAN PERAGUT HATI WANITA YER
YANG BACA BLOG ITA NI..
EH??? PERAGUT NI ADA MASA KE NAK BACA BLOG???

WHAT U GIVE U GET BACK!!!
ADA PAHAM???
TAK PAHAM SUDAH!!
KORANG MEMANG TAK SKOLAH!!!

8 si cute memberi komen:

b.O.n.d.a said...

isyk..
yeah...wahai si peragut, what yOu give, u get back!!


hOpe spupu ita tu get well sOOn..

~Siti Hajar~ said...

huhuhu takut la ita...skrg ni byk kes ragut kat tempat sy jgk, pastu sy drive sndiri, nak menuju ke parking kereta jauh...tp petua pgng kunci kereta tu akan sy manfaatkan...InsyaAllah

'Ya Allah selamatkanlah kami dari peragut2 durjana itu & berikanlah petunjuk kpd peragut2 spya insaf & bertaubat..AMIN'

mamalieyna said...

seramnye ita...kesian kan kpd si mangsa, peragut mmg durjana skrg ni, mmg takde ati perut dah..hukhuk..sian, hope sepupu ita cepat sembuh!

[-suziey-] said...

oo camtu..ish nasib baik jmpa hubby dia cari tu..peragut ni mmg xde hati perut..sbb tu kalu dpt org blaasah ej..geram

nieda said...

kes ragut ni mmg bahaya..nida pernah kena cubaan meragut di anggerik mall shah alam. Masa tu nak pergi kt kereta, husband plak melintas dulu. pelik tgk motor slow dkt nieda, tp mmg dh agak dia nk ragut cepat2 hand bag tu sorok kt blkg. then ckp kt husband dia x caya. Sekali tuhan nk tunjuk dpn mata dia moto tu cuba ragut student uitm. Bab ni husband nida panas hati. Dia sgt particular. on the spot call rakan COP/ Akhirnya dpt tangkap kt kota kemuning. Sayangnya bila polis panggil nida wat kawad cam x sure penjenayah tu..tapi oklah skrg meringkuk kt penjara sg buloh. polis jumpa byk wallet dan pisau. Bila polis serbu rumah dia rupa2nya satu rumah meragut org..mmg sialan betul

Ena said...

Salam Ta,

siannya kat sepupu ita tu.. moge dia cepat sembuh la ye!..

betul t ta.. ena pun kalo bawak kete mesti dah kuarkan kunci siap2 kat tanag.. pastu bile nak masukkan kunci kat kete pun tpleh kanan kiri berkali2.. takut! ye la kot2 'org" dah prhatikan kite kan!.. pastu bile dah masuk terus kunci kete..

kalo naik motor plak memg tak pernah show off handbag ta. selalu letak dalam box motor or sorok lam sweater...

* mEsSy * said...

omaigod.. mmg teruk betul.. bhya2.. sng2 tayah nak bwk beg.. juz sehelai sepinggang.. lgik baek..

mama_umar_maryam said...

simpati kt sepupu ita..heyy perompak lahanat mcm ni diorg bc blog ke?nnt diorg dah tau la taktik ita pegang kunci tuh,hehehe,gurau je ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO