kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Thursday, August 5, 2010

Tips langsing - Makanan Yang Membantu Membakar Lemak

Bawang putih
* Mengandungi antibakteria yang membantu mengurangkan kolesterol dan lemak yang tidak sihat.
* Minyak atau jus bawang putih mempunyai kualiti sama untuk membantu mengurangkan lemak.
* Bahan berkenaan juga berfungsi membersihkan badan dari dalam.

Epal
* Mengandungi bahan kimia dipanggil ‘pectin’ yang juga boleh didapati dalam buah beri dan buahan segar lain.

Kacang soya
* Mengandungi lecitin yang mampu menghalang pembentukan lemak.

Buahan sitrus seperti oren, anggur dan lemon
* Mengandungi vitamin C serta dikenali sebagai asid ascorbik yang berfungsi untuk membakar lemak dan menghalang pembentukan lemak.

Asparagus
* Mengandungi kimia ‘asparagin’. Ia sejenis ‘alkaloid’ yang membantu kitaran dan mempertingkatkan fungsi buah pinggang.

Tauge
* Sayuran yang mengandungi banyak khasiatnya terutama vitamin C dan kaya dengan protein yang membantu mempertingkatkan sistem metabolisme.

Lobak merah
* Mengandungi karotina iaitu sejenis vitamin A yang mana membantu membersihkan sistem penghadaman dalam badan dan membuang sisa lemak dengan cepat.

Seleri
* Mengandungi kalsium dan mempunyai tahap magnesium tinggi.

Timun
* Mengandungi sulfur dan silikon. Juga untuk kebaikan buah pinggang untuk membersihkan asid urik.

Tomato
* Tinggi vitamin C dan asid citricmalic-oxalic yang mana ia mempercepatkan proses metabolik. Untuk kebaikan buah pinggang juga, asid berkenaan membantu seseorang membuang air berlebihan.

Teh hijau
* Mengandungi kafein yang boleh mengurangkan tahap ‘plasma triglycerides’ dan membakar lemak.

Kobis
* Makanan terbaik yang membantu mengurangkan lemak.

Oat
* Membantu membersihkan organ dalam badan kerana mengandungi sulfur dan iodin. Ia juga membantu membersihkan membran dalam perut dan intestin.


kredit to : http://setsauna.com/
p/s: auto publish jugeee...

ita : kene byk makan Buahan sitrus seperti oren, anggur dan lemon & minum air teh hijau la jawabnyer...
happy birthday utk adik angkat AMIERUL EEMAN BIN ABDUL HALEM yang kini belajr di KOLEJ LEGENDA MANTIN & sahabat lama yang kurindui SAIDATUL NUR AKMA BINTI SAIMI mana la agaknyer dia menghilang ye...

3 si cute memberi komen:

Yan said...

kita tak akan kurus kalau tak ada displin dalam sistem pemakanan kita.

Fieza79 said...

tgh langsingkan bdn ke...mmg itu ke mknan kurus bdn..

fieza ni mmg keding gini mkn la bape byk lemak pon dok cenggni je..huhuu
tips tmnbh isi bdn da tak..heheh..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

dah malas nak ikut tips2 ni..makan jer apa yg ader...cewahh...tapi kurus tetap NAKKKKKKK!!!!haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO