kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Wednesday, October 20, 2010

sarapan apa??? daku yg cedera... & berurut yg SAKIT!!!!!!!

salam kengkawan....
sihat hari ni???
sarapan apa hari ni ye???
nasi lemak??? hhhmmm.. cam menarik je gambor nasi lemak ni....


roti canai dgn kuah kari....???


karipap pusing pon cara gak kan???


ditambah plak ngan teh tarik.....


tak pon milo panas..... peeeeerrrggghhh..... boleh terasa sampai ke usus.... wa cakap sama lu...


tapi.... no!!! no!!!no!!!no!!!no!!! semua itu mengandungi kolestrol yg sangat tinggi.... oleh itu, ita kene makan oat je laaaaa......


tak pon roti bakar... eehheheheh... sedap jugek....


huhuhuhuuh... ape la ita ni... dok tempek gambor makanan....

oklah... oklah... tukar topik ek... ita nak cite satu benda yang takde kaitan ngan makan.. ehehehhe... kaki ita terseliuh!!! huhuuhuh... sakitnyer....

dressing tak kemas... sebabnyer balut sendiri...


ita tak sure samada kaki ita ni tembam @ bengkak... ehehehhe....


kisahnye ita jatuh time nak turun dari motor.. time tu dukung Iyyad... sian Iyyad... jatuh ngan mak die skali.. tapi die takde pape... sebabnye die jatuh atas perut ita.. huhuhuu... sadis kan???

ita tak perasan yg jalan tu berlopak... so, ita dengan confident nyer turunkan kaki... apa lagi, terlentang la 2 beranak kat situ... pagi² buta pulak tu... huhuhuuhuh... fail!!!

jatuhnyer on 14th October ari tu.. time tu pulak panel ANUGERAH PENGURUSAN PEJABAT DAN PENTADBIRAN CEMERLANG (APPC) 2010 datang nak menilai jabatan... aduhai... tak boleh la cuti... kebetulan pulak ari tu ita kene banyak jalan... jalan ke bilik fail, carik fail, bawak fail pegi bilik meeting & kasi kat panel... boleh kate dekat 10 kali la ita kene ulang alik... jaraknyer tak lah jauh sangat... tapi!!!!!!! dalam keadaan kaki yg terseliuh amatlah menyakitkan....

kesakitan kaki ita makin terserlah menjelang petang... langsung tak leh jalan... ita call tukang urut yang ita kenal kat sekitar shah alam.. kebanyakannya penuh... mak ai... da tak tertanggung da kesakitan kaki ita ni....

sudahnye kakak ita yang dok kat kg baru call.. kat umah die ada tukang urut... sib baik ada... esok paginya, ita pegi klinik... sebab da tak tahan sangat... doktor cakap tak retak... sebabnye condition nyer tak teruk sangat... so, ita di bagi mc 1 hari.. huhuhuuh....

lepas jumaat, ita mintak tolong ayah ita anta kat stesen komuter... sebabnyer ita nak gi berurut kat kg baru... gigih tau... sanggup ita tahan sakit... ita da lama tak naik komuter... tapi ita tau la komuter da ada koc khas utk wanita... tapi, ada jugak jantan² jongos yang tak tau malu naik koc wanita... (jantan warga asing!!!!)

da la naik koc wanita... pulak tu dok tersengih² cam kerang busuk... seb baik la kaki ita sakit & ita dok jauh sket dari diorang... kalo tak, nak je ita hempuk diorang tu ngan payung... tak tau malu!!! ada 2 koc open... koc wanita jugak yg diorang nak naik....

memang dasar bajingan!!!

eerrkkkk... berbalik cite pasal kaki ita tu... sampai je kat stesen putra, kakak ita amek... tukang urut tu namanyer kak siti... die dok kat area kg baru jugak.. die datang naik speda... tak tau speda tu ape??? carik kat google ek.. hihiihihih....

ita start ngurut kol 6ptg... mak ai... menggeletik badan ita kene urut... serius... da lama ita tak berurut... since bersalinkan iyyad... da 2 thn lebih... walaupun yang sakitnya kaki aje, ita mintak kak siti tu urut seluruh badan... memang terasa... SAKIT!!!!!!

1 kelebihan kak siti ni, die tau kite ni penah jatuh ke, penah terseliuh ke... die pegang betis ita, die tanye, "ita ni suke pakai kasut tumit ye??" memang pon... dah tu, kat opis takkan nak pakai selipar?? die pegang atas dada ita (dekat ketiak) die tanye, "ita ni slalu angkat benda berat ye???" huhuhuh... memang pon... ita slalu angkat tong gas, dukung Izzah & Iyyad, angkat 1 kotak A4.....

tau aje kak siti ni... tak boleh nak berahsia.... ada satu lagi bile die pegang pinggul ita die tanye, "ita ni penah jatuh ye??" alamak!!! yang ni tak boleh cover... terpaksa jugak cakap... ye kak... ita penah jatuh.. dalam bilik air kat opis... time tu pregnant kan Iyyad... huhuhuhuhu... terkejut beruk die... "issshhh!!! bahaya tu!!" salah cleaner tu kak... die basuh bilik air... tapi tinggalkan sisa sabun kat lantai... bukan ita sorang je yang penah jatuh... ade jugak 2-3 orang penah jatuh kat tandas yang sama....

ita habis berurut kol 7pm.. time tu da maghrib... memang sedap la... sakit kat kaki pon da kurang... kalo time pegi tu ita terhencut²... time balik tu ita da boleh jalan macam biasa... walaupun masih sakit.. tapi, sikit je sakitnya...

nak dekat kol 8pm tu ita mintak kakak ita anta kat stesen putra... pada awalnya, hubby ita nak amek ita kat kg baru... tapi memandangkan ari tu ari jumaat dan ita meramalkan kebanyakan jalan menuju ke KL agak sesak, ita cadangkan supaya hubby ita pick up ita kat stesen komuter shah alam je...

yelah... silap² ari bulan kitorang sampai umah kol 11pm.. tak ke naya tu.... hampir kol 9pm baru nampak bayang tren komuter menuju ke pelabuhan klang... nasib baik tren tu kosong lagi... ita trus duduk... seat hampir penuh... & semakin sesak kat KL sentral... serius sesak... ita pandang kat luar... jalan ponn sesak... 2² hala tau... peeerrrggghhhh... seb baik ramalanku benar belaka....

9 si cute memberi komen:

impian dulena said...

salam,

aduhai sedapnya gambar ko letak..tapi semua tak leh nak makan...wuargghhh sedihnya...

dah ok kaki??... akak pun nak gie urut..tapi tak urut2 lagi..tgklah dah cukup sebulan pantang gielah..

just nak bagitahu akak ada tag nama it dalam giveaway yg akak masuk... nie link yer.. bleh yer

http://impiandulena.blogspot.com/2010/10/tentang-seseorang-1st-giveaway.html

Take care

Ena said...

ena saraan ngan biskut je arini ta.. huhu..


dapat rasa sakit tu.. ena pun pernah tapi bukan jatuh.. kai masuk lam rim motor.. 2 minggu MC.. huhu hampir sebulan la gak ena jalan dengkot2.. tu pun bbrp kali p wat Phisio..

Bab2 angkat berat & jatuh bilik air pun dah biasa gak ta.. tak pe redha je andai itu leh gugurkan dosa2 yg kita sedar or tak.. ;D

kak ina mail said...

ita, ni akak ajar kalau nak kurangkan bengkak.ko jatuh, dah lama baru nak urut, dah masuk angin.ko ambik ragi tumbuk ngan halia.tepek kat kaki yang bengkak tu.baru balut ngan bandage tu.panas sikitlah, tapi lepas tu okey.

Kaseh NazLieza said...

semoga cpt sembuh kak...

atty's said...

memula..nak komen..ko ni ita.buek den lapo je tau

2nd @ semoga cepat sembuh ye ita.

eMMe said...

ita, kuat nye angkat tong gas, me tak brani la...kalo dukung budak takpe lagi, tapi, tgk gak la budak tu beratnye camner, kalo larat la...kat ner ita ngurut? so dah kurang ke sakit tu...

-NiD's- said...

aduhaii siannya...tuhlakan musibah nak kena tak kira masa.....
sis, nak share ngan kamu kalO teseliuh.....TUMBUk SERIA BG HALUS...CAMPOQ NGAN TELOR PUTIH...PASTU BALUT Di kaki...insya'ALLAHlaa ilang skit bisa=bisa teseluih tuh...

Sidratul Muntaha said...

sama - samalah kita menyihatkan diri kita yer ita.
aku pun tgh dlm proses penyembuhan..

ana said...

moga ita cepat sembuh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO