kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Monday, November 8, 2010

weekend yang panjaaaaaaaaaaaaang................. part 2

sambungan pada n3 tadik...

yelah... sejak kebelakangan ni ayah tak leh denga brita mengejutkan...
takut apa² jadi tgh jalan....

kitorang kat umah ni menyumpah²... sambil tu siap²kan juadah utk meeting...
ita msg kt budak tu...

salam f****z. ko ni biadap ek. ko nak duduk umah bapak aku kemain naik lagik. pastu ko blah cam pencurik. apa ko dah buat ngan umah bapak aku tu ha??!! mentang²lah bapak aku baik, ko pijak pale die yek. jangan buat irg tua camtu. tak selamat ko & family dunia akhirat. ingat!!! ko ada orang tua. jangan sampai Allah balas balik kat orang tua ko. aku takkan halalkan dunia akhirat apa yg ko da buat kat mak bapak aku... ingat tu!!!!

tak pulak dibalasnye... ita tunggu gak.. kot² die nak call ke.. nak balas ke...
tepat² azan asar, mak & ayah sampai... alhamdulillah ayah takde pape...
katenyer diorang tak leh masuk...
kunci yg dikatakan tersangkut kat celah tingkap takde...
ntah celah bedah mana ntah die sangkut.. yg ada kunci tersangkut tapi kat dalam umah... tak leh nak capai...
seb baik nako tingkap tu da rosak.. pintu leh bukak tapi, kene seluk tangan kat celah nako... tapi, grill & solex tu takde kunci...
KAMBENG nye budak...
saje je nak menyusahkan mak bapak aku...
ayah ngan mak ita cakap rumah tu teruk... ayah nampak ada kotak besar kat hall tu... tak tau apa isinyer... skali tu ita pon buat spekulasi...

"ntah² ada mayat kat kat dalam kotak tu..."

"isshh... ko ni... celupar betul... takdelah!!!" ayah marah..

korang nak tau tak?? ayah ita buat budak tu cam anak die sendirik... budak tu lahir tahun 88.. wife die tahun 89... mude gile kan?? time diorang nak dok umah tu, diorang lom kawen lagik... sanggup datang shah alam semata² nak jumpe ayah ita sebab nak sewa umah tu... kalo ikutkan agreement, dei kene bayar deposit RM800.. tapi, ayah ita punyer lah baik, die suh budak tu bayar deposit Rm400 je... katenyer kesian... budak mude... gaji kecik... nak kawen plak tu...

cett!!! orang cenggitu tak leh dikesiankan... tapi, faham² jela.. orang tua kan.. sebenarnyer bukan sekali budak tu buat taik... da banyak kali dah... okeh.. stop pasl umah sewa tu... meh ita cite pasal meeting tu..

oh ye... lupe plak... hubby ita takde time tu... die gi kelana jaya.. gi anta pak sedara die nak gi haji... ita tak ikut... sebabnyer susah plak nak bersesak² ngan budak 2 orang tu... so, ita stay je la kat umah mak ita.. kul 5pm, ahli majlis mesyuarat pon da sampai... ita pon bawak kuar makanan & duduk skali.. baru ita sedar... anak² da takde... mane diorang pegi?? rupenyer sume cucu mak ita dikerah utk ke taman permainan... kalo tak havoc jadiknyer.. yelah... da 12 orang cucu... meeting tu buat kat porch umah ayah...

ahli mesyuaratnyer takde la ramai sangat... sebenarnyer 5 keluarga yang terlibat utk buat kenduri ni... tapi 7 orang budak yg akan "masuk jawi".. 3 orang anak abang ita, sorang anak kakak ita, sorang sepupu ita, dua orang lagik jiran blakang umah mak ita lain² family...

kitorang estimate jemputan lebih kurang dalam 1k... huhuhuuh... seribu orang....?? da macam kenduri kawen la plak... ayah ita plak siap nak buat tanglung... macam² agendanyer.... adesss... tu yg kene buat meeeting tu....

meeting abes da nak dekat maghrib... da kemas², kitorang pon masak utk dinner... nak dekat kol 9 hubby ita baru sampai... pas makan trus balik umah... adesss..... penat sungguh ari sabtu... penat mental da fizikal...

time nak masuk tido tu, terus terfikir nak gosok baju... sebabnyer ingat da ari ahad... rupenyer ari sabtu.. adoi... mamai!!!!

ari ahad, kitorang gi sarapan kat luar.. pastu gi giant... sebabnyer hubby nak makan kaki ayam... so, ari ahad tu menunyer sup kaki ayam, tempe goreng, ikan selar kuning goreng nagn sabal kicap.. dah itu permintaannyer... layankan jela....

petang plak hubby nak makan goreng pisnag famous... sape yg dok shah alam sure tau goreng pisang azmi kat stesen komuter... ffuuuhhh!!!.. kene beratur...kebetulan plak kat situ ada jual laksa... beli le laksa skali... ita kan hantu laksa...

ena, laksa die sedap sangat... cam laksa penarak kat jeti tu... juah die
pekat!!!!! sedap!!!

balik dari beli goreng pisang, abang ita (jiran sebelah umah) balik dari umah sewa mak ita tu... die pegi mengemas...

nak tau ape yg diorang jumpe??? tunggu next entry..


6 si cute memberi komen:

ciK mOt (",) said...

datang lagi...aler ita, dah bis ke citer sal penyewa tu...

ana said...

tau pisang goreng tu...sedap kan? ala...ada sambung lagi ker?

Sidratul Muntaha said...

cepat ita
smbung cepat..
aku tak sabo nih!

chugie said...

ape punye penyewa lah! x leh pakai ni.. sila tayang mukanye, supaya org len x kena!

atty's said...

tak sabau nak tau ..ada apa dlm kotak tu..ita.

Ena said...

alorrrrrrrrr.. ada sambungan lagi daaaaaa..

eh! nama ku disitu..
ceoat ta.. next entry.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO