kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Thursday, December 30, 2010

agak² korang, ita boleh tak............?

agak² korang, ita boleh tak............?

MENGANDUNG LAGI???

huhuhuuhuh... soklan tak hengat... serius ni... ita tak main².. sebenarnyer ita memang teringin nak mengandung lagi...
ita suke sgt tgk orang mengandung skang ni... kengkawan blogger pun ramai yg tgh preggy... suke sangat.. ada yang siap buat maternity photoshoot lagi...
sukenyer!!!! iyyad pon da mencecah 2 thn 3bulan... kalo diikutkan, time izzah umur cenggini, die dah dapat adik... takkan nak 2org je anak... tul tak??
tapi........ skang ni ita confuse, ragu², gusar, takut, fobia, kecut perut bile diingatkan balik time nak bersalinkan iyyad... terus tak jadik... terus teringat time mengandung ita mengalami ANEMIA TERUK!! DITAMBAH PLAK C-SECT TIME BERSALIN!!!
cancel niat terus... tapi bile tgk org preggy, teringin pulak...
adoi... camne ni???
ita nak mintak tolong sangat ngan korang ni...
ita nak tips camne nak cegah anemia time preggy & masa yg sesuai utk ita mengandung lagi lepas bersalinkan iyyad scr c-sect ari tu..
boleh tak??? plis.....

10 si cute memberi komen:

Sidratul Muntaha said...

ko amik msa lagi sampai iyyad 4
inin base pda aku punya experinces...
klu ko nak sihat
btw,1st time ceasarian mgm sakit
time c esct ara..
tu yg 2nd
kita dah boleh jaga diri sendiri n reti nak okntrol mcmna..
apepun..
klu ko tkut..
jgn cuba lagi
tggu iyyad dah beso betul - betul.
luka c sect ni makan tahun nak baik
aku punya..
ngilu lagi weih..
dua - dua c sect
so...
sakit kat area tu mmg ade..
sabolah dulu
ade rezeki tu aderlah

mAmAbuDaK said...

auuchh..branak ikut pintu tingkap ni sakit la...walaupon x penah branak ikot tingkap terasa sakit oooooo tengok doktor main sap sap soi..perot orang...

ita cutevirus said...

ayu,
tu la pasalnye...
aku ngan hubby pon ada gak bincang²... die tak kisah... aku je yg seram sejuk ni...
masalahnye skang ni aku lom try lagi nak ngandung sebab aku makan perancang...
aku pon pk gak.. kalo aku da sedia, aku stop makan perancang...

ita cutevirus said...

mamabudak,
huhuhu... sangat la sakit...
sakit yg panjang

yunz_02 said...

adeihh.. aku pn 2nd preggy ni HB low pastu susah nk naik compare the 1st one. mcm² dh makan susah giler nk naik blk..

kalau blh tgu iyyad smpi 3 or 4thn ke.. bru ko preggy blk sb masa iyyad kn c-sect. but actually xde hal pn nk preggy lagi. semua tu rezeki kn..

ita cutevirus said...

yun,
tula..
aku plan nak preggy next year @ 2012.. idak le thn ni.. tinggal lagi sehari je kan??
mane le sempat.. kehkehekh..
kalo aku bikin skang belom tentu leh jadik kan??
huhuuhuh..

Yan said...

Salam Ita,

akak ni yg tak ada apa2 masalah pun takut2 nak mengandung lagi, masa dulu lah.. Tp kalau bdn u ok, boleh lg ngandung kot.. Relax.. kepala kena tenang.. INSYALLAH.. resam anak2 berbeza..

Kaseh NazLieza said...

insyaAllah...tuhan sntiasa mnjanjikan yg tbaik buat akk..

Lemonade said...

klau anak dh umur 2 thn bru sesuai pregnant lgi. Rajin2 mkn hati lembu utk tmbah darah. *ko caya ke apa aku ckp ni?* baik ko tanye doc je la hihihihi...

acik mimie said...

ala siannye die nangis ...

kita sama la acik ita ,,, hati kering tgk bende2 mcm nih ..

takpe demi masa depan anak2 ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO