kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Thursday, January 13, 2011

hari² cam ni..

selamat pagi uoollss...
hari ni ita nak story sket benda² yg dah jadik rutin harian ita since 2011 ni...
sejak izzah skolah ni, (anak org laen pown skolah jugak... tapi tak lah sesebok ko ita oi....) ita bangun seawal 4.30 pagi @ 5.00 pagi.. paling lambat  5.30 pagi (cam pagi ni)
ita akan siap buat sarapan utk diorang... selain tu ita akan prepared bekal utk ita dan hubby...
kekadang die nak bawak bekal.. kekadang tanak... terpulang la kat die.. tapi ita mesti bawak.. (sebab nak jimat punye pasal... ehehehhe)
lepas siap sume tu, baru la ita mandi, solat dan bersiap... ita akan tukarkan pampers iyyad & kejutkan izzah..
hubby akan siapkan izzah & hantar die ke sekolah... ita plak anta iyyad ke rumah neneknyer...

ita start gerak dari umah nak anta iyyad
sampai kat umah mak.. sebenarnyer lagi cepat.. tak sampai 5 minit pon..
dah anta & chit chat skat ngan mak, ita gerak ke opis plak...
sampai opis... gelap plak... tak nyala la plak flash hp ni...
dah matikan enjin, trus naik ke tingkat 5.. huhuhuhuh... selalunyer ita sampai dalam kol 7.09am - 7.15am..
semuanya bergantung pd traffic..

20 si cute memberi komen:

ciK mOt ©™ said...

ita, kita lagi teruk...hari2 lewat...jammed yakmat...
nampaknya bulan depan kena tukar waktu pejabat la...huhuhu...

MrS. F!zA said...

haishh mcm dekat bebenor ni..akak keje kt mna?

Ena said...

ta,
ena tak de la sampai bangun jam 4.30 pg.. jam 5 la biasanya.. paling lewat sama gak 530. selalu kuar umah jam 6.30 tp skrg tok leh dah kenakuar 6.15 or 6.20 kalo tak sure la wan yg ngam2 je sampai..
ye! ena memg malas drive! wuwuwuwu..

[-suziey-] said...

amboih tiap detik snap gbr..hehe..waaa kita rekod kedatangan cemerlang la yek..xpnh lewat..hehe

~Siti Hajar~ said...

semua pekerja yg ada anak camtu la ita, kn bangun awal, pastu tkejar sana sini..huhu..

eh! dekat benor la rmh ita dgn rmh mak & opis ita yer, xsampai stgah jam dah sampai, sy ni nk p rmh pgasuh je 2km pastu gerak ke pej 20km sehala, sehari 44km sy gerak..huh! sggh penat...huhu

Yan said...

Tak pe.. bersusah2 dulu utk anak2.. Nanti ok dah..

Kaseh NazLieza said...

ehehehehe..btol2 detail akk wat...=))

lily azliyana @ mama zara said...

Awal juga ita kuar umah n smpai opis ek..kol 8am kan masuk keja..cam kite skang tgh berhanimum lagi sbb anak br sorang n lom skolah..umah dekat plak..pas subuh pon leh tido balik..huhu..sat lagi ade bby kecik mesti kembali kelam kabut nk pi keja..=p

Cik Ina minat Do do Cheng said...

akak bangun seawal 5.30 pagi .siap keluar rumah hantar firdaus 7.30 pagi.Terpaksalah ita keluar , gomen masuk awalkan.

Lemonade said...

aku tgh bayangkn kau ambik pic jam dlm krete & punch card tu...stress gak tu...nk msuk blog punya psal hehehe

ita cutevirus said...

cik mot,
sesungguhnya ita masih beruntung.. tak payah lalui jam.. huhuuhh

ita cutevirus said...

mrs fiza,
memang sangat dekat opis & umah.. tp,tak leh jalan kaki...

ita cutevirus said...

ena,
ita kene rajinkan diri bawak kete...
kalo tak, susah yen nanti... ehehhehe.. makin kurus plak die nanti.. ngehngehngeh..

ita cutevirus said...

suziey,
ehehheehhe... itu azam utk thn ni....
tamau lewat²... tp, mau mc².. kehkehkeh..

ita cutevirus said...

hajar,
ha??? 44km???
kalo ita, harus pengsan disitu...

ita cutevirus said...

kakyan,
rasanyer sume ibu² cam tu kan?

ita cutevirus said...

nazlieza,
ehehehhe...
harus detail...

ita cutevirus said...

lily,
ita masuk 7.30... & balik 4.30.. ehehhehe... jalan tak sesah sangat...

ita cutevirus said...

kak ina,
gomen ada yg masuk 7.30, 8 @ 8.30...
ita pilih 7.30.. balik 4.30.. ehehehhe.. cepat sket sampai umah..

ita cutevirus said...

lemonade,
eh?? tak lah stress... aku rela tau.. dari blog aku tak berupdate..
aku rela bersusah-payah...
kalo tak, nuffnang aku tak gerak²..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO