kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Friday, February 11, 2011

perihal izzah...

salam uoollss...
pagi ni ita ceria.. walaupun bermacam perkara terjadi
dah lama ita tak cite yang best pasal izzah..
ehehhehe... korang asyek baca ita marah izzah je kan??
kekekkek...  tapi, sebenarnyer izzah ni anak yg baik..
die ni suke kalo kite involvekan die dalam kerja harian kat umah...

tapi, tu kalo ayah die takde la...
kalo ayah die ada, memang tak jalan la..
sebab die sangat manja ngan ayah die...

contohnyer cam nie..
normally kalo weekend, dalam kol 4 lebih cam tu, ita dah suruh budak² mandi...
die akan tolong mandikan iyyad... sambil² tu die main air la kan..
kalo petang² weekend selalunya ita akan lipat baju @ gosok baju @ wat minum petang...
ita akan suh die mandi & mandikan adik die... sure korang pk bahaya kan??
takut diorang lemas dalam besen... 

utk pengetahuan korang, kat bilik air yg diorang selalu gune, takde langsung baldi @ gayung...
hanya ada mangkuk tandas duduk, shower & getah paip...
ita memang dah biasakan dengan diorang supaya jangan bukak penutup mangkuk tandas kecuali kali nak buang air aje...
tapi, budak kan.. mana nak denga kate...kalo ita nampak izzah & iyyad main penutup mangkuk tandas tu, siap lah diorang.. memang kene la ngan ita...
yg slalu kene iyyad la...

ok lah, back to the topic...
apa yg ita tgk, izzah dengan cermat akan mandikan adiknyer... selalunye, die akan mandikan adik die, baru la die mandi...
bab² syampu kepala, ita memang tak kasi... hanya sabun badan jer....
memang sangat detail la... camne cara ita mandikan diorang, izzah akan buat camtu jugak utk mandikan iyyad...

bile diorang tgh mandi, ita akan siapkan baju² & pampers utk iyyad...
abes je mandi, izzah akan pakai baju dulu.. pas tu die akan siapkan iyyad plak...
huhuhuh... siap pakaikan pampers sampai la sikatkan rambut..walaupun rambut iyyad tu tak berapa nak ade kan...

pendek kate, die boleh di suruh buat kerja-kerja rumah.. tapi, takde la sampai basuh pinggan, masak, basuh kain.. ehehehhe.. melampau la tu... setakat mintak tolong amekkan barang... tolong jagakan iyyad..

pastu die suke sangat ajar adik die menulis & mengkaler buku.. huhuhuuh.. betoi ke ayat neh??
ajar adik die alif ba ta... a.b.c.. 1 2 3..

tapi, tula.. kalo dah sampai satu tahap, die sangat manja.. tu yg ita mudah hangin satu badan ngan die tu..
adehh... meh la tgk gambar die nieh...
memang sebijik photocopy dari ita...













ppsssttt :-
n3 ni di taip seawal jam 7.30 pagi on 10 Feb 2011.. tapi disebabkan  kes ini dan ini, tadik ita ada discussion yang sangat lama ngan bos & pegawai...
aduhai... rupenyer kes ini dan ini dah sampai ke pengetahuan Pej SUK.. hhrrrmmm... susah nak cakap ngan diorang ni... ita dah nasihat kan diorang... suh cool dulu... jgn buat apa² tindakan.. just jumpe bos & diskas... tapi, ade aje makhluk² Allah yang jadi NASI TAMBAH... sudahnyer keadaan jadi bertambah teruk...
sabor ita.. sabor...

10 si cute memberi komen:

✿ etiey ✿ said...

izzah.. good gulr! muahhh

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

samela ngan anak buah aku ta..
nampak cam malas n mengada2 kekadang
tapi leh arap gak..budak2 ler katekan..:-)

Cik Ina minat Do do Cheng said...

tengok muka izzah tu geram je comelah.dah besar tu takut jadi rebutan.rajinnya izzah mandikan adik.

ita cutevirus said...

etiey,
harus good girl.. kalo tak, mak die marah.. ehehhe

ita cutevirus said...

rose,
tau takpe..
kalo time manju tu yg hangin satu badan

ita cutevirus said...

kak ina,
jadi rebutan bile besar??
alamak ai.. takutnyer la ita kak...

acik mimie said...

comel dah anak dara nihhh ...
makin besar makin cute ...

acik ita kedai basuh kete kat USJ8 tu kat area mana ??? acik mimie nak p basuh kete ni ... kete dah mcm tin sardin dah ni ...

USJ 8 acik mimie tau , ada satu kedai basuh kete attached sekali dgn bengkel kete .. yang itu ke ?

ardinihumaira said...

comelnye ;D

atty's said...

gudgirl ..dah boleh harap dah ye

Jom baca: Tutorial Link Entry di Komen

Sidratul Muntaha said...

yg last tu sejibik mcm ko.
nak2 time menciring tu.
huu..
takut oo!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO