kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Thursday, March 10, 2011

srrrrooootttt... srrroootttt.... aaarrrggghhhh.... sedapnyer....

fffuuuuhhh!!!!..
nyaman!!!! ape yg nyaman?? (sila skrol)
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 yer.... balitong masak lemak @ siput sedut masak lemak...
sebungkus RM6.. fresh tau.. beli kat pasar... masa hari ahad ari tu...
siput ni ita buat tak brape nak pedas... sebabnyer izzah & iyyad suke makan benda ni... so, letak sebijik cili padi dah memadai...
nengok tu?? ada yg cube larik...petua mak ita.. sebelum masak siput sedut, bersihkan dulu pastu gaulkan die ngan hampas kelapa.. kasi ilang sume kekotoran... letak kat tapisan @ besen yang hujungnye disadur ngan kapur makan... bukan kapur kasut tau!!!
siput² ni, berlumba² nak kuar... tapi, tak boleh nak kuar... sebabnyer bile sampai kat kapur tu je stop.. kapur kan panas... sampai situ je la...
sebenarnyer ada kisah kelakar yang jadik berkenaan dengan siput sedut ni...
  1. ita ingat lagik.. time tu ita kecik².. dok kat flat Taman Sejahtera Segambut, KL... ntah macam mana ntah.. satu hari ita dengar ada orang jerit... "woi!!! ni siput sedut sape yang terlepas ni??!!" memang kelakar sangat... mak cakap, orang tu tak sapu kapur la kotnyer kat bekas tu... tu yg siput sedut tu leh terlepas... since insiden tu ita beringat sangat...  kalo beli siput, jgn lupe salut mulut bekas tu dgn kapur makan..
  2. ita & jiran sebelah a.k.a abg ita masak menu yg sama on the same day!!! kitorang tak rancang tau... diorang pegi pasar dulu.. tapi ita balik rumah dulu.. paham tak?? time kakak ipar ita tuang siput sedut dalam sinki utk basuh, ita dengar.. ita pon terkejut jugak.. tapi ita diam je.. dalam hati, tertanya jugak.. diorang ni beli siput sedut  @ kerang ek?? tapi, yg ita nak tergelak, bile ita dengar kakak ipar ita potong ekor siput tu... terus ita jerit.. (pintu dapur kitorang berdepan) "kak ina beli siput sedut ke?" "haah!" ahahahhahahah... ita tak leh tahan gelak..."nape?? kau pon beli jugak ke?" "haah!!" "alamak!! sama la pulak menu kite ari ni" huhuhuuhuhuh.... memula ita ingat nak beli lala... tapi ita dah puas pusing satu pasar... takde... last skali beli la siput sedut..


9 si cute memberi komen:

cik dah ganu kiter said...

SEDAPNYER..DAH LAMA X MKN..KAT TRG X JUPE YG CENGGITU..MS DOK SUBANG BLJR NGAN KAWAN MKN SIPUT SEDUT...
SEDUT JGN TAK SEDUT....
POTONG MUNCUNG PAKAI PLAYAR..KIH..KIH..

mummy_ayu said...

perh..sedap tu..lama tak layan siput sedut nie..adventure nak makan sbb ayu tak pandai sgt..kadang2 dpt..kadang tak dpt..bila tak dpt marah tul rasa..

firahadifa said...

wahhh.. sedap2 .. da lama x makan ...:)

Yan said...

Akka panggil siput sedut. Hubby panggil siput chot..chot..hee..lawak..

Sidratul Muntaha said...

#beb...
uia badan berkanun la
takde pencen..
masih fight lagi.
motip?!
daftar under term syarikat.
mmg dia iklan kat jobstreet
aku dulu pun dpt dari jobstreet
susah nak lepas interview sbb panel interview smpai 5- 6- 7 org...
depend dgn designation.
klu lab asst tu (atau mana2 gred 1-16) mmg takde susah mana pun.
tapi english kena influence
ko nak try?!
cubalah..
ahahhahaa

atty's said...

kty suka giler makan siput sedut nie.

~Siti Hajar~ said...

sedap ooo siput sedut, sy suka...tp sy mkn siput ni kt rumah je sbb kat luar malu nk sedut2 nih...hehe

sue a.k.a umi akif said...

sdaaapp wooo k.ita....tp xpandai sgt nk sedut ;)

Farra Dhelina said...

lama tk mknnnn...sdpnyaaaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO