kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Thursday, April 28, 2011

lamanya…

lama…
sangat lama tak berblog..
last n3 07 April..
hhmmmm….
as u all know (pada yang tak tau, ita nak inform la nieh)..
ayah ita dimasukkan ke SALAM Medical Centre Seksyen 19, Shah Alam disebabkan batuk² selama dua minggu…

doktor sahkan ada white spot kat paru² die…
tapi, tak dapat nak confirm apa bendanyer tu…
macam pneumonia pon ada…
macam sel kanser pon ada…

dah seminggu kat SALAM medical centre, ayah dihantar ke PPUM..
sebabnyer kat SALAM takde equipment…
diorang nak sub kat spital swasta lain… tapi, kitorang request ke PPUM je…
spital gomen.. lagik senang.. gune GL ita ajer…
tak payah nak memikior bil beribu² tu lagik…
hhhrrrmmmm..

2 minggu kat PPUM… macam² spekulasi timbul…
memasing tak dapat nak trace penyakit sebenar ayah..
doc takut nak bagi kata putus selagi takde bukti yang kukuh..
lepas diorang tebung belakang ayah utk amek sample paru²,
ada doc cakap ayah ade kanser 2nd stage… & kene buat kemoterapi..
tapi, akhirnya doc tu kene tegur ngan prof nyer…
sebab buat keputusan tanpa bukti yang kukuh…

tak tau la da brape byk kali ayah masuk mesin MRI & CT Scan tu…
sampai naik lembik die…
tangan plak dah lebam sana, lebam sini sebab asek kene cocok nak masuk air & antibiotik..
makan je muntah.,.. makan je muntah…
sampaikan ada yang suruh berubat cara kampung…
takut buatan orang…

satu hari, abang ita dapat call dari doktor..
katenye die nak jumpe waris.. kitorang dah berderau…
doktor mintak persetujuan waris utk operate ayah..
kitorg buat keputusan utk operate…
tapi, ayah macam berat hari…
lepas dipujuk², akhirnya die setuju…

lepas dapat tarikh nak operate, mak didatangi orang masjid…
katenye nak buat baca yaasin kat rumah mak…
diorang tak kasi mak masak ape².. diorang akan setel sume…
mak jugak dapat sumbangan hasil collection jiran² kat situ…
alhamdulillah syukur…

kitorang sekeluarga sangat² bersyukur sebab dapt jiran² yang baik hati…
walaupun diorang tak semewah mana, diorang ikhlas memberi sumbangan..
meskipun sumbangan tu bukanlah besar mana, tapi, yang penting diorang ikhlas…
TERIMA KASIH SEMUA….

khamis malam jumaat orang masjid & jiran² datang utk buat bacaan yaasin…
ayah dah pesan, walaupun berapa ramai orang yang datang, die nakkan semua yang datang tu, baca yaasin dirumahnya…
meskipun jiran sebelah menyebelah ada menawarkan tempat…

kitorang hormat dengan permintaan ayah…
kami sekeluarga memohon maaf sebab orang yang datang terpaksa bersempit² & kepanasan dalam rumah teres kos rendah milik mak & ayah tu…

sangat ramai… itulah yang ita boleh katakan… sehinggakan terpaksa duduk berlapis² & bersempit²…
semuanya mendoakan kesihatan ayah ita…

alhamdulillah… hari isnin lepas, ayah dah selamat dibedah… paru² yang rosak telah dikeluarkan…
ayah dah sedar & dah boleh bernafas sendiri tanpa bantuan..
tapi yang sedihnye, ita belum kesempatan nak melawat ayah lepas die operate…
die masih lagi di ICU…
thanks again utk semua…


6 si cute memberi komen:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ooo patut lama tak namapk ita..

moga ayah ita cepat sembuh ya..baik betul jiran2 ayah ita..bertuah badan

ita cutevirus said...

rose,
itu la... ita cam dah takde mood nak berblog... pk pasal ayah...
itulah gunanya hidup berjiran...
alhamdulillah rose...

yunz_02 said...

alhamdulillah slmt dibedah.. sama² kita doakan kesihatannya..

ita cutevirus said...

yun,
alhamdulillah...
insya Allah... amin...

baby ko camne??

mummy_ayu said...

oo..patutla lama senyap jer...semoga ayah ita cepat sihat...

Sidratul Muntaha said...

aku tertunggu2 jugak ko update citer sakit bpk ko nih..
ko dah mention lama dah sebab ko ade citer bapak ko on off on off pergi spital...
kat fb pun citer2 gitu jer..
mujurlah dah sihat..
btw..
kebetulan kot?
adik lelaki aku yg 1st tu minggu lepas pun operate..
buang apendix dia..
aih...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO