kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Thursday, December 31, 2009

semalam..

dah la $$$ tak brape nak ade, tv plak buat hal... bukan itu aje, mesin basuh pun buat hal, dapur gas buat hal.. pulak tu pak mertua mintak tolong anta brg² adeq ipaq gi segamat.. sumenyer $$$$.. mana aku nak cekau $$$$?? nasib baik susu anak & pampers kitorang da siap² beli pas dapat gaji ari tu... kalo tak, tak menyusu la diorang..

macam² benda jadi sejak kebelakangan ni... so, malam tadi ita da diskas ngan mr hubby... mesin basuh n dapur gas tu, repair kendian... benda² tu masih boleh dipakai... tp tak brape memuaskan... cam mesin basih, tang spinner da rosak leh basuh je... so, ita kene perah la kain² yang telah dibasuh...

dapur gas plak.. tak leh nal nyala sendrik.. kene pakai lighter baru leh nyala...

pasal gi segamat plak, ita mintak mr hubby call parents die dan beritahu kesulitan kami... Alhamdulillah... ita dapat mak mertua yang sangat memahami... die paham situasi $$$ kitorang.. so, nanti die mintak adiq ipaq yang baru kawen tu pi segamat...

selamat beberapa perkara....

smlm hubby ita balik lambat.. so, die kate gi pasar jela... tak yah masak... lg pun, smlm ita serius lemah... penat sangat... jalan gi pasar pun tak larat...

so, smlm ita beli nasik kerabu untuk juadah berbuka & nasi ayam utk anak²... hubby plak beli kropok lekor & kuih cakoi... kalo ikutkan nafsu, nak aje ita beli sate & piza... tp, akal waras ita masih lagi boleh berfikir tentang masalah $$$$ yang kitorang hadapi..


"Ya Allah Ya Tuhanku, Kau perkukuhkanlah iman ku dalam menghadapi segala ujian yang Kau berikan ini..."

5 si cute memberi komen:

A.I said...

sama gak la ngan aku ita.. $$$$$

nak2 lagi ujung2 tahun ni. anak lak sume skolah. sume nk guna $$$$. pening!

ita cutevirus said...

tu la kak ai... kalo bebudak tu da skola, ita tak tau camne...
akak lagi la seksa kann?? tp takpe... akak de side income... AJ leh tolong akak... eheheh...

Ena said...

same la ngan ena punn eta.. baru je pas setel, duti umah, kete, bil2.. tetibe umah nak kene wat wiring baru.. rosak.. skrg asyik bergelap jer.. bile on.. off balik.. td pg nak iron baju pun x abis.. baju dah iron ari senin tp arini pakai batik kene la iron balik.. tp? terpaksa la pakai gak.. x tau la kene baper lak bile wat re-wiring tu nanti.. minggu depan anis lak masuk tadika.. manyak gak registration tuk dier.. adeiii.. fenin pale nie..

ita cutevirus said...

tau takpe... at least ewan ade side incoe=me... cam kitorang 100% depends on salary jer...

adess....

MUMMYMUJID said...

sabau je lah...ari ni kita susah...esok kesenangan menanti...
sy cadang akak bukak akaun 2 untuk disentuh dan x disentuh...
kewangan memamg buat kita pening hari2 tapi kalu akak buat asas cam tu insyaallah maslh kwangan dapat d tapis ...mgkin x perlu menebal muka membuat pinjaman dengan orang....cuba ya kak...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO