kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Tuesday, January 26, 2010

adess.. botak men...

adess.... kalo ita cakap adess, mesti menggambarkan sesuatu yang sakit... ehehehhe... bukan ita yang sakit.. tapi iyyad..

dah name pun budak lelaki... ade aje akal nyer... kat badan seluruh badan tu, mesti ada tinggal tanda² kecedaraan... ehehehhe...

hari jumaat lepas, ita laki bini meredah naik moto sambil meredah hujan... sejuk beb... tp best, sebab dapat peluk hubby.... ekekekke...

kitorang balik umah dulu, sebabnyer nak mandi² & tukar baju dulu.. pas selesai sumenyer, kitorang pun dengan gigih, naik kete amek bebudak... sampai umah mak ita da kul 7pm..

masuk je umah, ita nampak mak tengah tuam kepala iyyad ngan tuala... dalam hati ita "laaa... ape pulak nieh??" belum sempat tanye, izzah dah buat report polis...

"mak, iyyad kan tadi die jatuh... dia jalan² cam ni pastu gedebum!! die jatuh.." si kakak da cakap sambil buat gaya.. alahai... mak & ayah hanya tersenyum.. ita pun senyum jela.. kebetulan pulak, mase kakak bercerita, hubby baru je melangkah masuk umah...

hubby terus terkam iyyad.. sambil gelak hubby cakap "men, kamu jatuh ye men?? macam mane kamu boleh jatuh ni?? kamu ni kene berlatih dengan kuat lagi... kamu belum pandai jalan lagi men.. sebab tu la kamu jatuh..." sambil mencium & menggomol anak kesayangan die itu.. (sebenarnyer kitorang panggil die men.. short form for BOTAK MEN!!)

lepas tu mak pun cerita la hal yang sebenarnyer... ita ni sebenarnyer tak le kesah sangat kalo bebudak ni jatuh sane sini, luka sane sini time kat umah mak.. sebab ita tau, diorang tu bukannyer leh dok diam pown.. Alhamdulillah hubby ita pun paham...

lagi pun kat umah mak ita, ade anak buah ita yang lebih kurang sebaya ngan iyyad... biase la... aku cakar kau, kau gigit aku... aku ketuk kepala kau, kau pijak aku... sebab tu la ade kesan kene cakar, kesan gigit, kesan jatuh.. adat la budak nak membesar.. kalo anta anak kat nursery lagi banyak kot...

so, ini lah die gambar si botak men yang berbenjol di dahi... addeesss...





yang kat bawah ni pulak, gambar die jatuh.. time tu kat umah... kepala kene bucu kerisi makan.. adeeessss... yang ni lagi saket... tp, nasib baik benjol + lebam ilang keesokan paginyer... kalo tak bernanah telinga kitorang kene ceramah ngan ayah...




14 si cute memberi komen:

KELLY910 said...

siannya botak men...ekekke., sakit tu..
hope cepat sembuh ye sayang..

ita cutevirus said...

botak men kuat auntie kelly.. die tahan sakit.. dalam sakit², die boleh memanjat lagik.. ekekke...

Ena said...

Ya Allha.. cian nyer kat Iyyad.. ish..ishh..ishh!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

eh..scary nya tgk ur son!
cian dia..huhu

ita cutevirus said...

ena,

tu la ena.. tp, die tak serik²... panjat sane.. panjat sini.. iissshhh.

ita cutevirus said...

rose,

skali skala tgk memang scary... tp, kalo da slalu.. biaser je.. ni, baru sikit...

mamalieyna said...

eeeiii kesiannye kt iyyad..mesti sakit sgt tuu...seram lak dgr statement ita...budak2 nak membesar gitu la..jatuh sana sini...huhu...takut+risau lak anakku yg sorang tu..hope takde jd cenggini...sian...!

ita cutevirus said...

mamalieyna,

tak de luka tak lelaki la beb... ekekekke... bukan ape, iyyad ni memang lasak.. tu yg jadik cenggitu..

jesnita_ns said...

anak ko ni asyik jatuh je ita..nt bahaya tau...budak2 kan klau asyik jatuh je..otak dia blh gegar...ngeri aku tgk benjol2 kt kepala anak 'men' ko ni..

ita cutevirus said...

apai,

jatuh ade byk definisi.. yang jatuh menampakk effect seperti ini hanya skali skala...

jatuuuuuuhhhh cinta.. jattuuuuuuuhh cinta.. banyak kali.. ekekekke. tak de la apai...

A.I said...

nk blajar jalan mmg camtu le men. men kene tabah + kuatkan semangat tau. ekekekeke..tp jgn terantuk kuat2 sgt. not good ;P

ely aritu lagi besar benjol dia. jatih tergolek kt tangga skali ngan beskal! isk...sadis. sib bek takde apa2. benjol beso telo tu jelah..huhuhu

ita cutevirus said...

kak ai...

men memang cenggitu.. sentiasa tabah... time surgery pun tabah gak...

ye ke kak?? tangga flat ke?? tinggi tak?? ngan beskal skali?? iisssshhh.. lagi sadis kak..

* mEsSy * said...

hurt me.. menosok2 uhh.. ciannyer.. ni kne babap mama dier ke anak?? ngeh3.. :)

ita cutevirus said...

messy,

ala, babap die laa.. jgn la babap mama die... sian mama die... ekekekekeke...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO