kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Tuesday, January 26, 2010

my routine life

salam uolls...

mesti uollss tertanya², kenapa la ita ni bengong mengepost gambar anak² tido... haaa.... kalo nak tau, ita akan cite kan rutin tetiap pagi...

ita akan bangun seawal 5.00pg.. buat masa skang ni, ita akan sahur dulu... pastu gosok baju sepatutnyer gosok baju ari ahad petang.. baru jimat elektrik.. ita mandi, solat.. baru kejut hubby... normally kul 6.30am baru kejut die.. sebabnyer, kalo kejut awal² pun, die akan bagun 6.30am.. sesambil bersolek bersiap, ita kejutkan kakak.. biaser nyer die akan landing kat sofa dulu.. tgk la gambar tu.. time duduk pun leh tido.. izzah... izzah..

si botak men ita biarkan dulu.. biar die tido dulu.. kang kalo die da bangun, satu keje ita tak boleh buat.. eehehehhe... iyyad ni special sket... die ni klon ayah die.. TAKDE BUAI TAK BOLEH TIDO.. adess.. susah la ini macam.. nak pegi mane² payah.. die bukannyer boleh ditepuk², di dodoi².. die hanya nak BUAI.... sebijik cam ayah die...

MIL & AIL (auntie in law) eerrrkkkk ade ke??? janji paham... slalu cite, hubby dulu time kecik² mesti nak buai.. kalo org tak buaikan, die pandai henjut sendiri..

ehhh... terlebih sudah... dah masuk bab laen plak...

wokeh, berbalik pd topik td, pas kejutkan izzah, ita dukung die & bawk gi bilik air.. hubby da sedia menunggu.. die mandikan izzah, ita siapkan baju die plak.. pastu bangunkan iyyad & tukarkan pampers die.. FIY, iyyad tak leh mandi awal pagi.. kang lelahnyer kembali lagik.. ehehhe...

pas izzah da siap, kitorang menunggu hubby selesaibersolek bersiap.. die siap je, ita pun letak botol susu budak² kt motor, pakaikan iyyad & izzah baju sejuk & standby kat luar.. hubby kunci pintu dan kitorang pun vvvvrrrrrrrrrrrroooooooooooommmmmmmmmmmm..... meluncur ke rumah mak utk anta bebudak....


12 si cute memberi komen:

* mEsSy * said...

chumel nyer anak sys.. :)

Uda said...

memang betol2 tidur ni

Ena said...

Cam ena gak la eta nyer rutin.. bezanyer ena yg mandikan anis & siapkan dier sbb dier x nak ngan abah dier.. lau mood dier ok baru dier nak ngan abah dier.. hu3x..
Si adik lak.. pon samer.. memg ena yg uruskan.. tp lately abah dier yg tukarkan pampers dier sbb lau sumer umminyer nak konker keje.. aper lak abahnyer nak wat kan!.. hik3x..
sib bek ammar dah x tido lam buai lg.. lau x? haru jadiknyer..

IdzaLia said...

cute kan budak2 klu time tido.. lia pun suka snap muka anak lia time tido.. klu dia besar tgk mesti dia tension ibu dia ambik gmbr time tido.. hihi

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lahai..
leh lagi tertido ateh sofa tu
ehhehe..cute je tido

ur hubby sama la ngan anak2 buah sy (anak kakak)
tido buaikan sendiri..sbb adik bradik ramai
so akak sy tak terlayan nak buaikan dia..weheh

ita cutevirus said...

messy,

maceh...

ita cutevirus said...

uda,

ngah lene diulit intan... tu yang tak sedor..

ita cutevirus said...

ena,

ehehhehe.. diorang anak umi... bukan anak abah... izzah anak ayah... iyyad je anak mak.. ekekekke...

best la amamr tak tido buai... leh la bawak gi langkawi bulan 5 nieh.. eerrrkk...

ita cutevirus said...

lia,

hehehe, diorang tak tau pun ita snap gambor nieh...

ita cutevirus said...

rose,

untung kalo dpt cenggitu.. tp, iyyad ni tak pandai buai sendiri... nak maknyer buaikan jugek..

mamalieyna said...

cam tulah rutin ibu2 ye..harus bgn awal..cam kita lak, elok kita bgn, dak tecik tu pun bangun same..dah satu hal lak, nak sediakan bekfes sambil2 tengok2kan dia..huhu..

kita pun vroooom nek moto gak, keje dekat jer tp en husband masuk keje awai..kul 615 gitu dh bertolak!

haha kakak ni, ats sofa smbl duduk leh pejam mata lagi eh, nantuk sgtlah tuee..^_^

ita cutevirus said...

mamalieyna,

same² la kite vvvrrroooommmmm naek moto... marilah kite mengurangkan kesesakan lalulintas...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO