kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Thursday, January 7, 2010

alahai....

hanya satu perkataan... alahai...

ita kesian dgn sorang budak ni... budak ni satu opis ngan ita.. yang pakai tudung hitam... die pun jadi sasaran (yang lelain sila abaikan ye kengkawan)...

skang ni ita nak fokus budak tudung itam tu je... name die ida... die seorang yg pendiam & hanya bercakap bila org ckp dgn die ajer... tak suke campur hal orang lain & buat hal die aje... die jugak sorang yg humble & baik...

akan tetapi...... die juge manjadi mangsa sebagaimana ita menjadi mangsa... hhhhmmmm... pelik kan?? dia jugak jadi mangsa umpatan... die jugak jadi bahan... kesssiiiaaannn....

kalo mulut jahat cam ita ni, mungkin jugak orang tak suke... tp, die....

ntahlah... gamaknyer orang yg ngumpat die tu ade masalah mental kot... takpun mentel

bebudak tu pun tak bertegur ngan die.... nak tau sebab ape??? sebab budak tu baik ngan ita... uuurrrrgggghhhhh.... WHAT THE HELL???!!! (sori ye kengkawan... i loose control)...

sian budak tu... ita de cakap ngan die...

"Ida toksah la kawan ngan kak ita... kang kalo ida kawan ngan kak ita, bebudak tu tanak kawan ngan ida plak"
pastu die jawab...

"ala, tak kawan ngan diorg pun takpe... saya tak suke kawan ngan diorang la kak ita... diorang tu suke sangat mengumpat... bile berborak je, mesti cakap pasal orang lain.. kutuk²... pasal kak ita pun diorang ade cakap..."
i wasn't surprise.... benda yang sama penah jadi kat ita jugak... once upon a time a long time ago, cchheewwaahh... cam cite fairy tales omputih la plak... ehehhe.... time tu hubungan kitorang still baik... every conversation yang diorang buat, mesti ade selit cite pasal orang lain... even cite pasal boss...

i didn't get it... pastu if ade pergaduhan & sikit perselisihan faham antara sesama kawan opis, sepatutnya kite advise supaya berbaik² semula & lupakan sume... tapi diorang ni pelik sket... diorang sanggup melaga²kan antara satu sama lain... *geleng kepala*

entahlah... manusia... sian ida... sabar ye ida.... malam ni kak ita blanje makan kat crystal crown... makan puas² ek???


p/s : mlm ni kitorang menginap kat crystal crown klang sebab sok pagi ade keje kat pej daerah klang... ade porgram flag off jelajah jom kerja!!!


10 si cute memberi komen:

Rabiatul Adawiyah said...

keadaan ida itu pun berlaku kat saya.. saya pun geleng kepala gak kak.. tapi, apa yang penting.. sisihkan JE org macam tu dan berkawan dengan org yg nak kawan ngan kita.. if takda kawan kat office pun takpa.. siap keje, balik.. lagi pun kita memang dilahirkan berseorangan.. mati pun masuk kubur sorang.. jangan kerana kawan macam tu, kita dapat dosa berjela-jela panjang kat kertas catitan malaikat kiri dan kanan tu..

:D

Ena said...

cain kwn eta tu ekk!!.. x per.. banyak2 kan bersabar.. biaw ler dorg tu ngan peel drg yg x semenggah tu..

ita cutevirus said...

rabiatul,

ye ke??? betul tu... tp, akak kesian ngan budak tu.. tak pepasal die plak kene...

ita cutevirus said...

ena,

budak tu pun buat tak tau jer... dia abaikan sumenye... die ckp, lantak la diorang....

bintangku said...

ala... org2 camtu, just ignore jerk... buat derk jer. Org2 camtu mmg habit dia camtu. Buat cam org bunian jerk, ala2 tak nmpk. Boleh gitu? :P

Oh... jelajah jom kerja. Terlupa lak. Seb baik baca blog ita nie. Mmg nak pegi sana pun. Nak carik keje. Almaklum lar... nak pindah selangor lak... :) Tapi..... pej daerah klang tu area mana erk? kat area bulatan yg diorang dah renovet tu ker?

ita cutevirus said...

kat dewan serbaguna pat pejabat daerah klang yang baru...

bukan kat roundabout yang ngah renovate tu...

mamalieyna said...

huhu..mcm2 ragam manusia ni..utk org2 yg mcm tu, wat taktau jer..berkwn ngn org2 cenggitu, menambahkan dosa je..! tak rugi takde kwn cam diorang..

ita cutevirus said...

mamalieyna,

SAYA SETUJU!!! ehehehe... thanks 4 the support...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ari2 tambah dosa kering ek nok.
lantak la depa..janji kite hepi

sy pon pernah alami semua nih..
since keje kat sini..dah 3 department sy duduk..
mcm2 kerenah..
terutama yg suke umpat2,,makcik2 la..hehe..sori ye if ade makcik2 yg terasa..
but its reality!

ape2 pon...jom makan..lapor..wekekekekkek

ita cutevirus said...

rose,

yes... cam tau² je yg buat preangai tu makcik²... hhhrrmmm... kalo anak dara tu paham la.. mungkin tak matang... ni ade anak² yg da skola plak tuh....

isshhh... isshh... mak tak makan la nok... mak pose ganti neh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO