kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Tuesday, March 23, 2010

alahai...

alahai... hanya itu yang ita mampu ucapkan.. ada 2 sebab ita berkata alahai...


sebab pertama

semalam petang, bila ita baru balik dari opis, izzah mengadu dengan ita
mak, iyyad kene gigit dengan feeqa....
feeqa tu sepupu izzah & iyyad... die sebaya dengan iyyad tp berlainan bulan... iyyad lahir bulan 9 feeqa lahir bulan 12... ita hanya senyum.. sebab ita tau. feeqa tu memang suke menggigit jangan kate iyyad, mak ita, ayah ita, mama die, kakak & abg die sendiri pon die gigit.. so, itu adalah satu fenomena biasa...

pastu mak pulak cakap..
mula² feeqa nak usik anu iyyad.. pastu iyyad tutup dengan kepit dua² kaki.. pastu boleh pulak feeqa gigit peha die... bile iyyad nangis, die gigit pulak telinga iyyad...
selalunyer, bile feeqa gigit iyyad, tak penah tinggal kesan... tp, smlm ita nampak ade kesan lebam kat peha kanan die... alahai anak mak... sian BOTAK MEN mak nie... takpe ye sayang.. sok² baik la tu.. iyyad kan boy.. mesti kuat tau... stakat gigit tu sikit je...


sebab kedua
ari ahad lepas, ita pegi amek baju kurung yang ita tempah 3 bulan lepas kat umah sepupu encik hubby kat kampung tok muda kapar.. kakak yang buat ni nama die Alang.. Alang ni mulut die riuh sikit... die suh ita fitting baju tu dulu sblm amek.. kalo ade pape die leh alter...

ada satu kejadian yang betul² ita tak sangka... KAIN TAK MUAT!!!!.. sampai kat peha da sangkut.. aduyai... Alang ni salah ukur ke.. tgh ita berusaha utk pakai kain tu, tetiba Alang masuk bilik..
muat tak ta??
tak muat la kak

cam ne leh tak muat pulak ek?? aku salah ukur ke???

entah la kak... sangkut kat peha ni...

nanti jap.. aku amek buku.. nak check jap...
so, Alang pon bawak masuk buku & tali tape... memula die tgk kat buku.. pastu die ukur pulak kat badan ita...

patut la tak muat!!! dulu ukuran ko ^^ skang ni da tambah seinci!! (harap maaf ye.. ukuran tu terpaksa disorok kan) **malu** meh sini aku alter... ko tunggu jap..

takyah kak.. takyah... kain tu tak yah alter... biar saya alter badan saya je... huhuhuhu..
alahai... badan ku da makin gedebus la kengkawan... help me please!!!!





14 si cute memberi komen:

firahadifa said...

KEKEKEKEKE............

kite pon tengah berusaha nk mendiet!

btw , jgn lupe ambik awards..

Ena said...

dulu anis pun cenggitu ta.. suke nauuu menggigit... pastu ammar pulak amik alih.. nasib baik peel menggigit tu x lamer.. hu3x..

tang nak tolong camner nak kurus tu..susah la sikit ta.. hehehehhe..

petang2 jgn lupe p jogging yeh ta.. wan skrg nie tgh wat camtu sbb dier pun naik sgt2 dah.. ho3x.. memg nampak la ena nie cam adik dier jer.. hu3x...

ita cutevirus said...

fida,

adess... camne fida diet... nak jugek...

ita cutevirus said...

ena,

eeerrrr.. jogging????? alternatif laen?

fied said...

pakai bengkung je kak ita..mesti turun punya..bengkung yg beautiful tue...

ita cutevirus said...

fied,

owwwhh.. yang beautiful tu ek?? beautiful jugak harganyer kan??? ahahahahaha...

[-suziey-] said...

mula2 baca kesian iyyad kena ggt..besela bdk kan..pastu baca perenggan kedua..kisah kain xmuat..adoi nk gelak plak..lawak la ita..hahhahahhha

ita cutevirus said...

suziey,

gelak jela suziey.. takyah tahan².. huhuhuhuhuhu...

Siti said...

heheh..alahai...
siannya asyik kena gigit...

huhu...badan siti pun dah naik berinci2 ni..camna nak buat..huhu...

ita cutevirus said...

siti,

nama pun budak²...

alamak.. yeke siti... aduyai.. camne nak buat nie?? (tanye balik) hahahhaa..

Asz said...

ita ... aku pon alahai gak nih ... bdn makin menjadik2 ... alahaiiiii ..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

risau jugak ni takut si rafiq kang dah besor kuat menggigit..sbb masa pegnent sy rasa nak gigit lengan suami sy je ari2..if dpt gigit lengan sampai berbekas..mmg puas yg amat ati nih..aduss perangai masa pegnent mmg pelik2

hahahaha..ita, ko kene alter tang peha la tu..baju takyah alter..wekekke

ita cutevirus said...

asz,

huhuhuhu.. ape nak jadik la ngan rakyat malaysia kan?? rata²nyer overweight... alahaiiiii..

ita cutevirus said...

rose,

agaknyer bukan rose yg gigit kot time tu... rafiq yang suh gigit.. ahahahahah...

bukan aje peha rose... buntuts, peruts, lengans, dagus..... boleh kate, sume lah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO