kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Monday, March 22, 2010

07 sebelum tido....

ita nak cite sket pasal sebelom tido.. of coz la baca doa tido ka?? tp, ada satu perkara yang da menjadi rutin harian ita sejak melahirkan iyyad yang mesti ita lakukan sebelum tido... iaitu menyiapkan keperluan susu izzah & iyyad.. & letakkan kat atas meja dalam bilik tido....

senang nanti hubby nak bangun buat susu.. huhuhuhu... bukan senang ita ye kengkawan sume.. hubby ita seorang yang sangat baik... die yang akan bangun buatkan budak² tu susu.. huhuhuhu...

pandangan dari atas...
thermos air panas, sebotol air masak, 5 biji botol iyyad, 5 biji botol izzah,
1 bekas compartment susu izzah & i bekas compartment susu iyyad...

thermos klasik... huhuhuhuh... tahan lama tau air panas dalam thermos ni..
boleh sampai 2 hari..


puting yang besar tu utk botol iyyad... botol & puting tu susah nak carik..

so far yang ita tau, botol & puting tu cume ade kat Jusco Bukit Tinggi Klang & toys'r'us subang jaya.. so far, kat tempat² lain takde lagik...

botol tu memang sesuai utk baby... ini adalah n3 rahsia ita sebab puting die ada 2 lapis.. & kalo ada baby yang jenis suke tido sambil isap susu, botol ni sesuai sangat.. sebab susu yang mengalir keluar sangat perlahan & mengurangkan risiko tersedak susu...

ita beli botol ni sebab iyyad kan cleft lip... so, botol yang puting biasa die tak brape sesuai.. sebab susu akan mengalir kat rekahan bibir tu... so, carik punyer carik punyer carik, akhirnya jumpe jugak botol yang sesuai & serasi dengan iyyad.. dei memang suke pakai botol tu..

ingat bile die da besar & since bibir die da elok ni, nak tukar botol lain... tp die taknak plak.. ade gak try botol biasa, tanak langsung die isap susu... sanggup tu tak isap susu daripada pakai botol lain..

nanti ita buat n3 khas pasal botol ni ye..




26 si cute memberi komen:

Siti said...

ita, waaaa..sgt bagus yer suami. siti dulu masa anak2 susu botol..gilir2 la bangun. tgk sapa yg rajin. tapi wafi skang bfeed, hari2 siti yg kena bangun..hahahha..

ainazliena said...

"apa yg penting..kerjasama!!!"

ita cutevirus said...

siti,

time izzah dulu, memang ita sorang je yang bangun sebab izzah bfeed.. since iyyad ni tak bfeed, encik suami ku yang terchenta la kene bangun...

lagipun, izzah kalo nak susu die akan cakap... AYAH, NAK SUSU... huhuhuhu...

ita cutevirus said...

ain,

ahahahah... wonder pet.. wonder pet..

ina mail said...

termos tu tahan lama air panas dia.walaupun classic.susah nak cari sekarang ni.kalau termos biasa tu.hari ni letak, esok dah sejuk.

Ieza said...

tul2 ieza dulu pn pakai termos tu..memang tahan lama airnya..

ita cutevirus said...

kak ina,

betul tu kak... susah nak carik.. ari tu kebetulan je mydin dkt umah tu ade... ade pon tinggal 1 je..

ita cutevirus said...

ieza,

ita penah pakai thermos biasa... kejap je... kul 10 mlm masak, kul 6 pagi soknyer da sejuk... hhrrmmm...

fied said...

akak btl mineral tue jgn recycle bnyk kali sgt..x elok utk manusia...

ita cutevirus said...

fied,

huhuhuhu.. selalu nyer akak pakai botol tupperware.. tp, ari tu botol tupperware tu berisi air panas.. (air masak skang ni cepat abes.. sebab cuaca panas..)
tu yg pakai botol mineral je.. huhuhu... thanks fied 4 tha advice..

Mimie Fazira said...

thermos klasik tu .... acik mimie dulu ada , tapi dah pecah ... huhuhu ... byk sungguh anak2 mu minum susu setiap malam ye ita ... berbotoL2 ..

EN SOMI ... awak sungguh baik ...

ita cutevirus said...

acik mimie,

standby je byk botoll tp, buat just 2-3 kali je.. saje je bikin gempak.. ahahhahaha...

huhuhuhu.. acik mimie, encik suami saya memang baik hati...

Ena said...

rajin sungguh kan yeen tu.. bertuah ita..

ammar x suke gune puting camtu la ta.. nasib baik dulu ena beli satu jer utk percubaan.. sekali dier x mau.. elok tergantung jer.. nak gak guna botol & puting yg zaman jepun punyer.. ho3x..

ita cutevirus said...

ena,

bagus la tu.. takyah susah² nak carik ganti kalo puting tu rosak.. ni puas nak mencari.. adess... pulak tu mahai...

Mr_aMAd said...

hu..kena belajar buat susu nak nih.

ita cutevirus said...

incik amad,

blajar... jgn tak blaja... kang senang sket isteri tu..

mama_umar said...

syukur yek dpt suami yg same2 tlg kitekan..tdo mlm pon beshh,heheheh

[-suziey-] said...

mak aih..byknya persiapan..ekekeke:P

ita cutevirus said...

zeti,

huhuhu.. biaser nyer kalo bodak nangis, ita bangun sebab nak dodoikan.. sesambil tu encik hubby buatkan susu...

ita cutevirus said...

suziey,

tu baru anak 2... kalo dapat kembat 4, harus kitorang sume tido kat dapur.. ahahahahahha.......

* mEsSy * said...

"YAHOO!!! SAYA DAH JUMPA N3 RAHSIA ITA!!"

Norly Saliana a.k.a Mamazahra said...

"YAHOO!!! SAYA DAH JUMPA N3 RAHSIA ITA!!"

mamaaerish : said...

"YAHOO!!! SAYA DAH JUMPA N3 RAHSIA ITA!!"

MamaDamia a.k.a Haiza said...

"YAHOO!!! SAYA DAH JUMPA N3 RAHSIA ITA!!"

Erly Ramli a.k.a Zette said...

"YAHOO!!! SAYA DAH JUMPA N3 RAHSIA ITA!!"

[-suziey-] said...

"YAHOO!!! SAYA DAH JUMPA N3 RAHSIA ITA!!"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO