kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Friday, March 19, 2010

surat terbuka utk "A"


hai A.. lama sangat kau tak tegur aku kan? dah lame kita tak makan sesama kan? dah lame tak "bergurau senda" bersama... kenapa ek? aku da tak fun ek? yelah, aku tau sejak kebelakangan ni, setiap kali ko kutuk orang lain aku malas nak layan.. sebab tu la ko tak nak kawan ngan aku kan??
ala, macam selalu la... time ko baik ngan aku, ko kasi tau aku ape yang diorang kutuk aku... setiap kali ko tak kawan ngan aku, ko kasi tau kat diorang ape yang aku kutuk diorang..
cam la aku tak tau... aku kan da lame kenal ngan ko... sejak aku keje kat sini lagi.. agak² ade la dalam 6thn lebih.... aku da masak sangat dengan perangai ko tu.. aku denga, smlm kemain ko & "kengkawan baik" ko baeeeeeekkkk perli² aku... scanner laa... fesbuk laa... well, telinga aku memang ada masalah sekarang, tp aku masih belum pekak & buta occay!!!
ko nak tau tak nape aku tulis n3 ni? aku just nak ingatkan ko "kenangan manis" kite mase kite "berkawan baik" dulu... hhrrmmm....dari mane aku nak start ek? nak start dari aku memula kenal ko ke, atau nak start dari mula "pergaduhan besar" antara aku ngan kawan baik ko skang nie??
oklah, aku start daripada "pergaduhan besar" tu la.. sebab kalo nak cite dari mula aku kenal ko, panjang plak n3 ni kan?? bosan pulak kengkawan blogger aku nak bace...
aku ingat lagi, bile aku baru je bersalinkan anak aku no. 2, iyyad.. ko pon baru je lepas bersalinkan anak ko jugak kan? time aku cuti pantang, ko mintak aku mmskan gambar iyyad... aku pon, dengan tanpa syak wasangka, mmskanla gambar tu... tak sangka la pulak kan, gambar tu mengundang kontroversi kat opis.. ko ingat tak gamba tu???

inila gambar nyer.. ingat tak?? tak sangka la pulak kan, gambar anak aku yang sumbing ni telah mengundang pelbagai spekulasi & kontroversi di opis sepanjang tempoh pantang aku tu...apa dosa anak aku???
bile aku start keje je pas pantang, time tu ko baik ngan B.. kemain lagik korang mengadu ngan aku.. ko cakap budak² lain kutuk aku macam² la... budak² lain tak suke aku laa.. macam² la korang mengadu aku.. pastu, boleh la pulak korang suruh aku ignore ape yang diorang cakap... ko ingat aku ape??
time tu aku da rase laen macam.. pastu budak² opis yang lain pulak C, D & E pulak dok seronok cite kat aku perangai ko & B sepanjang aku takde... so, kat opis time tu ade 2 puak... & aku?? puak berkecuali.. tak masuk memane...
ade satu masa tu, ko & B cakap ngan aku, budak² opis cakap iyyad jadik cam tu sebab mulut aku... ko & B cakap, diorang kate Allah balas sebab mulut aku jahat.. ko nak tau tak, aku sedih sangat time tu.. disebabkan kesedihan itulah aku percay bulat² cakap ko ngan bespren ko B..
pastu ade satu masa, ko ngan B bergaduh, aku tak tau pasal ape.. B, C, D & E bersemuka dengan aku... diorang tanye aku samada, ada atau tak ko mengata & mengumpat diorang... lebih² lagi pasal cerita pasal iyyad... aku malas nak memanjang cerita.. aku malas nak layan.. i just say yes... sebab diorang tak mengaku yang diorang cakap pasal tu.. diorang pulak cakap, ko yang mengata pasal anak aku... sebabnyer ko orang petama tgk gamba anak aku... ko pulak tuduh diorang.. memasing tanak mengaku... aku tak kisah kalo tanak mengaku.. sebab Allah Maha Besar.. sok² kalo jadik benda yang same kat korang, jgn plak marah aku.. kalo tak jadik kat korang, jadik kat anak korang.. kalo tak jadik kat anak korang, jadik kat cucu korang... korang kene ingat.. korang ade zuriat... WHAT U GIVE U GET BACK...
aku tanak tau semua benda tu... aku tanak tau sape yg mengata pasal iyyad.. yang aku tak puas ati, kenapa mesti jadikan kecacatan anak aku sebagai topik perbualan korang??? kenapa??? da takde topik laen ke?? @ korang memang seronok mengata & mengumpat orang laen?? aku tak kacau korang kan?? ko gaduh teruk kan dengan diorang?? mane ko pegi? mengadu ngan aku kan? time tu la ko baik ngan aku.. pegi makan ngan aku, ajak aku kuar.....
oh ya... let me remind tu again "kenangan manis" kita semasa ko gadoh dengan diorang..

  1. ko ingat tak masa kite kuar makan kat kopitian kat sec 7 tu... ala, yg kite kuar reramai ngan kakak angkat & member² baik (lain opis) ko tu?? kan time tu ko byk cite pasal C.. sape C?? ala, ko pon sendrik tau kan? ko kasi gelaran nama artis popular malaysia yang kawen ngan duda ada anak tu??? ko cakap yang C tu_________________________..
  2. kan ade satu ari jumaat, kite kuar ber3 ngan kakak angkat ko tu.. kite gi tasik sambil makan mcd.. ko luahkan perasaan benci ko kat bespren ko B.. ape name gelaran yang ko bagi kat B tu?? ala, artis yang berketurunan raja tu...
  3. pastu ko ingat tak, mase ko panggil aku masuk stor tempat lepak & solat pompuan tu?? kan ade ko cite pasal D... sape D?? ala budak paling comel kat opis tu... ko cakap mulut budak tu __________________...
  4. ko ingat tak mase dulu yang ko slalu sms aku?? bile?? ala, yang sampai kol 10-12 malam tu... sampai aku kene marah ngan hubby aku sebab main sms sampai memalam bute.. sms ape?? ala, sms ko sumpah seranah B,C,D & E..
  5. ingat tak lagik ko cakap ngan aku.. time tu kat pantry.. ko cakap ko takkan baik ngan diorang lagi sebab diorang tu suke mengumpat?? yeke?? bukan ke ko yang suke mengumpat orang??
  6. aku ingat lagik yg ko tak puas ati kat F.. sape F?? ala, ko sendrik kenal... budak yang ko nak kenen²kan ngan kawan ko tu.. tp, last² kawan ko tanak sebab F tu________________... ko ingat tak??? aku ingat lagik...
  7. ko ingat tak yg ko tersalah anta sms kat bos kite??? ala, sms mengutuk kawan² baik ko skang ni.. ko nak anta kat aku.. tp ko teranta kat bos.. pastu gelabah.. call aku.. suh aku kaber line.. cakap ngan bos yang itu bukan no ko.. nombor orang lain.. tp, maaf la A.. aku bukan jenis cam tu.. aku tak suke berbohong... bile bos sms aku tanye pasal no hp ko, aku say yes je... aku tau ko marah ngan aku.. but i'm not a liar..
  8. oh ya!! ko ingat tak aku kene serang dengan C tu??? aku still ingat lagi reaksi & dialog ko ko cakap "AKU SUKE TENGOK ITA GADUH NGAN C!!!" well, aku denga dialog ko tu time ko berborak ngan sahabat baik (bukan dari opis kite) kat pantry... aku tak sengaja dengar... dari situ aku dah tau ko memang suke memecah belahkan hubungan orang lain kan??
  9. oh ya!! aku tau, pertengkaran antara aku & C diketahui umum adalah disebabkan oleh mulut ko sendiri... macamla aku tak tahu kan?? don't deny it... ko yang jaja cerita tu sampai orang kat opis lain tau...
  10. ko penah cakap ngan aku, kalo diorang tanak kawan ngan ko pon takpe sebab ko banyak kawan laen.. yeke???? boleh percaya ke?? bukan ke since aku kenal kau byk perkara jadi antara ko ngan kawan ko...nak aku cite semuanya??? nak??? great!!!
    1. Kan ade sorang budak despatch sambilan yang ala² tomboy tu?? Ingat tak?? Kan die acu pisau kat perut ko?? Sebab ape ek?? Sebab ko fitnah dia kan? Mencicit ko larik.. kalo tak, dah tentu headlines kat sok kabar next day tu “SEORANG KAKITANGAN AWAM MATI DITIKAM RAKAN SEPEJABAT KERANA MENYEBAR FITNAH”…
    2. ingat tak lagik budak praktikal yang nama die start daripada M tu?? ala, yang skang ni jadik PA KPN Selangor tu?? die kan baik ngan ko... tp, kat dalam report praktikal tu die tulis yang bukan² pasal attitude ko.. die cakap ape ek?? KO NI SUKE MENGULAR?? TIDO BAWAH MEJA?? Ape lagik ek?? KO SUKE PAKSA ORANG??
    3. Ko hampir² kene lempang ngan kawan aku kan?? Sebab ko cakap kulit muke kawan aku tu cam bontot kuali…
    4. Kawan baik ko memutuskan hubungan sebab ko cube menghalang perhubungan cinta die dengan bopren die… tp, ko cakap lain kan?? Bile orang tu da tanak kawan ngan ko, ko cakap budak tu da teruk laa.. da rosak la.. da dosa besar la… kire, cam ko paling baik laa.. tak payah la aku nak cite.. AKU TAK PEDULIK PON..

Itu sikit je.. sebenarnyer ade banyak lagik benda… tp, rasernyer tu yang paling ganas kot… sian ko.. aku tanak malukan ko… cukuplah selama ni ko banyak memalukan aku… aku bukan pendendam…

ko slalu cakap aku anak emas bos kan?? ko just anak tiri.. sebab bos baik ngan aku... ko nak tau tak nape bos baik ngan aku?? tak yah la aku cakap sebab ape.. ko pikir sendrik la... ape yg ko buat..
dah la.. itu jela aku nak story.. kang kalo story bebanyak kang marah pulak kan??

Oh ye… pesanan untuk A, SEMUA.. I repeat… SEMUA SMS yang ko anta kat aku… sms ape??? Ala, SMS KUTUK DIORANG laaa… ada dalam simpanan aku… ada kat dalam henfon aku….. aku simpan dalam satu folder special… kalo la aku ni jahat, dah lame aku tunjuk kat “bespren²” ko skang betapa BURUK NYER perangai ko sebenarnyer… tp, aku bukan orang macam tu… aku tak suke memecah belahkan @ memutuskan hubungan silaturrahim orang lain.. so, elok aku simpan je SEMUA SMS TU… SIMPAN SEBAGAI KENANGAN…

ko selalu menggambarkan yang kat aku yang ko ni seorang yang baik... tak suke campur hal orang.. pendiam... kurang kasuh sayang keluarga.. cume mengharapkan kasih sayang daripada kawan.. tp, betul ke cara ko tu?? penah skali ko cakap bukannyer ko tanak berkawan baik ngan ku, tp, ko takut bespen² ko skang ni tanak kawan ngan ko.. sebab ape?? sebab diorang takut ko bocorkan rahsia diorang.. rahsia yang diorang slalu kutuk aku.. pada aku elok pon aku tak de kawan.. daripada dapat kawan cam ko tuh..

walaupun diorang tak bercakap ngan aku kat opis, tapi, alhamdulillah, keluarga aku terutama sekali SUAMI, MAK, AYAH, KAKAK², ABG, ADIK & SEDARA-MARA AKU YANG LAIN sangat menyayangi aku.. mereke memahami aku.. diorang jugaklah tempat aku mengadu masalah.. well, what can i say... family is the best listener...

pesanan utk B, C, D, E & yang sekutu dengannya… aku tau korang MESTI BACA blog aku ni… yelah, sebab kan korang memang slalu STALK blog aku kan??? selain daripada blog ni, fesbuk aku pon korang slalu STALK kan??? So, korang pk la balik ye… camne perangai A sebenarnyer.. ape?? Korang nak tau ape yang A kutuk korang?? Korang tanye la sendiri kat A tu.. kalo die cakap aku ni menipu, terpulang la kat korang ye… korang berdoa jela supaya Allah tunjukkan sapa yang betul.. aku ke A….

p/s: aku denga B mengandung,.. kalo betul, tahniah la ye B so, hati² la lepas ni ye… ingat tau.. ALLAH MAHA BERKUASA… WHAT U GIVE U GET BACK!!
p/s 2 : A, ko nak tau tak kenapa aku tulis n3 khas utk ko??? Ko pikir balik..

******************************

To all my blogger frenz…. n3 ni adalah bukan tujuan untuk memalukan @ menjatuhkan maruah sesape… n3 ini adalah bertujuan memberi pengajaran kepada kita semua….







32 si cute memberi komen:

Mimie Fazira said...

letih acik mimie baca .... dari A, B , C dann seterusnye ..... heheheh ..

biasala ita ... bila dah satu opis , nak2 pulak ramai perempuan tu jela yg seronik dibualkan .... bab2 ngumpat ni memang hobi org tertentu ..

apa2 pun acik mimie harap acik ita sabarye . LANTAKLA dierang , bank lain2kan .... prinsip acik mimie KITA TAK MATI DENGAN KUTUKAN DAN TAK HIDUP DENGAN PUJIAN ....

tapi bab yang kutuk IYYAD tu memang melampau .... suke2 hati je nak kata mcm tu .... kalau mcm tu acik mimie pon HOT .... biarla , ALLAH maha kaya .... die tahu semuanya .... tak terbalas di dunia , di akhirat esok jangan lupa ....

dosa dengan tuhan bolehla sembahyang tunggang tonggek bertaubat minta ampun , dosa sesama manusia takkan terampun selagi tak minta maaf ...

acik ita ... Relax ok ... adios

Ena said...

alahai.. panjang2 bebenor.. harap ita dah berjaya luahkan segala apa yg terpendam kat lam ati tu.. lege sikit rasenyer nye kan!

ada pun ader jumpe kawan camtu skrg nie.. tp yg x best nyer org tu EO & dah berumur pon.. tp perangai megalahkan budak2.. cucuk sane sini.. Buat la mcm tuselalu.. Ingatlah bende yg salah x kan terhapus.. klu x di bayar cash kat dunia nie.. Hukuman tetap ada.. So, eta, sabar lah ye.. ena pon sedar bersabar nie.. sabar dngan kerenah org yg suke pecah belahkan org lain.. & manis mulut mcm kurma tp hakikatnya busuk yg teramat.. Moga DIA diberi hidayah.. Nasib baik org tahu perangai kite nie mcm maner.. x busuk mcm dier..

ita cutevirus said...

acik mimie,
alahai letih ke? kalo ikut ita, nak aje ita tulis nama sebenar diorang.. tp tak baik la pulak.. mencemarkan nama baik orang..
tul tu acik mimie.. kalo dalam satu opis da ramai pompuan, cenggitu la jagiknyer.. so, i ignore jela..

ita cutevirus said...

ena,

memang lega... nak wat camne kan?? mane² same je..

~Siti Hajar~ said...

aduh jenuh sy bc luahan yg pjg lebar tuh..tp sy ttp bc sampai abis...sabar ajelah yer..

tpt keja mana2 pun mesti ada cam tuh, ada puak2, mesti ada gaduh2 xkirala kecik @ besar, mesti ada iri hati, pilih kasih, umpat mengumpat & dll.

Hrp2 apa yg ita luahkan pd si A tu sampai la yo..

Harap si A mengerti & memahami apa yg ita dah sampaikan...

ita cutevirus said...

hajar,

thanks sebab baca sampai habis.. huhuhu.. sebab malas nak buat sequel nih... sebab tu la tulis jugak sampai abis..

Lina said...

ye lar kat mane2 opis pun mesti ade org cam ni...yg penting kita jgn mudah percaya ckp org...selidik dulu n then kita kawan dgn sume org xyah lar nak ada puak2 kan

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ada hikmah disebalik kejadian yang Allah buat tuh.tak patut laa kutuk2 anak yang tak berdosa.biarlah Allah membalas perbuatan mereka.

fied said...

uishh takut btol nk keje kt corporate suk nie...bnyknye telenovela...

tp x baik la kutuk2 ank org..setiap yg terjadi ada hikmah d sebaliknye..
gpn iyyad dh hensem la skrang kan kak ita..

sabar je la kak..balasan Allah tue lebih kekal..

zh-ena said...

berpinar bujik mata ena baca
tapi tu la kan bila terjadi bila opis nie ramai sgt perempuan
ada jea yg tak puas hati kat kita

sabar jea la
meh kawan ngan ena jea nie

ita cutevirus said...

lina,

tu la pasalnyer.. ita skang ni malas da nak masuk campur hal orang laen..

ita cutevirus said...

eliss,

alhamdulillah elis, sejak kejadian tu rezeki kitorang melimpah ruah...

ita cutevirus said...

fied,

huhuhu.. tau takpe fied.. try la tanye syam.. betoi ke idak ape yg akak tulis nie.. cam die ade gak kene skali dua.. tp org lelaki kan, die wat tak tau je..

ita cutevirus said...

ena,

heheheheh... thanks ar sebab sudi jadik kawan ita.. nak wat camne ena.. byk sgt politik budak² pompuan nie..

yuyunz said...

ita,

knp iyyad jadik mangsa plak. jahatnyer la bebudak ni. bebudak mude ke ape, x pk baik buruk ke menghina org.. stupid..

anyway, hrp ko saba la bebyk. jgn kata kawan opis ta, kekdg kawan yg memane pon klu perangai tu teruk smpi menghina org tetap la forever mcm tu selagi dia xnk berubah. xpe.. Allah itu maha adil.. be strong k..

zue @ annaleeya said...

adoi... pjg benor luahan rasa ita erk... tp skurang2nye dah rase lega sket kan bila kita luahkan...

besela ita, keje kt mane2 pon mmg ade la bnde cenggini... sabo yer...

meh kwn dgn akak nih meh...

mamamiera said...

laaa...
mmg kijam org tuh..
dr kwn baik jd kwn jahat namanye..
mmg ade org cam ni ita..
dpn kite baik, belakang tikam..
baby p0n dia nak kutuk..
jahat!!

ita cutevirus said...

kak zue,

tu la kak.. kurang sket beban kat ati ni.. tu la pasalnye.. nak wat camne... adat la manusia..

ita cutevirus said...

mammiera,

tu la dipanggil backstabber.. diorang tu cakap tak gune otak.. sebab tu la..

ina mail said...

ita : species mcm ko cakap ni ada kat pejabat akak.malas nak cakap . budak ni boleh laga-lagakan org.kalau boleh akak tak nak berdekatan ngan org cam ni. tak de kawan pun tak pe.jauhkan .

ita cutevirus said...

yun,

betul tu yun.. yang mengata tu mak orang...

ita cutevirus said...

kak ina,

betul tu kak.. baik takde kawan dari kawan ngan orang yang suka tikam kawan..

A.I said...

huiiiiiiii...dasyat sungguh! dh macam drama tv. tp tu le, mmg ada manusia yg jahat hati + molot camtu. eeeee, aku baca ni pon berombak2 dada aku. GERAM!

Takpe Ta, TUHAN MAHA ADIL. kan?

Keluarga Abdul Aziz bin Mohd Ali said...

Betul , Susah nak cari kawan yang benar-benar kawan.... Kawan yang makan kawan ada berlambak-lambak...

Ini iktibar untuk kita semua... apa-apapun ini semua dugaan Allah...

bagi akulah , aku percaya setiap apa yang org buat kat kita mesti ada balasannya dari Allah cuma lambat atau cepat.... Tunggu ajelah...

ita , nie soalan luar dr tajuk tau... hmmm mana nak dapatkan gambar2 masa skt kat pd yer heheheh... pn dewi ada bertanya... kalau ada nakkkk :D...

ita cutevirus said...

kak ai,

thanks la ye sebab memahami kak.. nak wat camne kak, mulut tempayan leh tutup.. mulut manusia leh tutup??

ita cutevirus said...

kak rozie,

tu la kak.. ita da lame buat surat mintak tukar jabatan.. sebabnyer ita tanak diorang asek buat dosa kering je mengata ita.. tp, PSM lom approve lagik la kak.. so, kene tunggu la..

kalo nak gambar SKT kat PD, akak datang opis bawak external.. sebab gambarnyer banyak & saiz boleh tahan banyak.. akak jumpe saya kat opis.. tp, sblm datang, call dulu..

Asz said...

uihhh .. dasat ko ta ... aku respek pasal ko bley wat entry gini ... aku baca part ngata iyyad tu mmg sakit ati... pandai2 je dorang yg judge, konon iyyad gitu pasal mulut ko ... dorang ingt dorang tu sape, baik sgt ke ... kita sesama manusia xde hak nk judge sesape pon!

sorilah, aku tetiba emo lak ... aku x bley terima ... aku pon penah kena cam ko dulu .. ada yg kata aku dpt ammar sbb aku x pakai tudung, pasal aku seksi ... seksi kejadahnyer pon ... sedap ikut mulut dorang je nk ckp ... x penah ke dorang pikir yg dorang ngata, kutuk tu kejadian Allah ... x kena kat batang idung sendiri mmg sedaplah nk berckp, kot kalau dah terkena nescaya masa tu baru insaf & terdiam!

apa2 pon, ko sabar byk2 ye ta ... walaupon kita x penah jumpa tp bg aku ko seorang yg jujur & ikhlas ... x sker baik ckp depan2, jgn ckp blakang ...

ita cutevirus said...

asz,

tau takpe asz.. kalo da terkena kat batang idung sendrik mau senyap.. nak kate dorang tu bodoh, memasing abes skola.. dah ketentuan Allah.. nak wat camne kan??

tu la asz, kite senasib.. Allah bagi dugaan hebat kat kite.. naseb baik ade kengkawan blogger cam korang sume.. sume kasi full support kat ita.. kalo tak, maunyer ita masuk spital mental..

[-suziey-] said...

huhu..ita jgn sedih ok.be strong..besela manusia mmg camtu..ita doa byk2..segala kurniaan Allah ade hikmahnya dan ianya sentiasa yg terbaik buat kita..

doa je yg baik2..smga A dibukakan pintu hati utk bertaubat n minta maaf pd ita..

ita cutevirus said...

suziey,

insya Allah... ita bukan nak mendoakan yang buruk² untuk A.. tp, ita harap die berubah..

SURIA AMANDA said...

SALAM..

BETUL..ALLAH KALAU NAK BALAS CASH AJE..X PAYAH NAK TUNGGU..APA2 PUN..WHAT SHE GAVE..SHE WILL GET BACK..SALAM PERKENALAN..

mamaaerish : said...

mak ai... mmg x syg mulut betul la... bumi nih bulat tau....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO