kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Monday, March 8, 2010

busy body vs caring

busy body @ caring???

dua benda yang berlainan watak tetapi melalui cara yang sama...

awatla ita pepagi buta ni da cite pasal benda alah nie??? haaaaaa... sebab nyer ade makhluk² asing yang suke sangat mengintai dari tirai kamar blog ita ni... tujuannyer adalah utk busy body... ahahahahahah... (mungkin n3 ita ini akan menjadi perbualan hangat dikalangan makhluk² asing berkenaan)... nak tau kenapa ita berkata demikian??? sebab n3 ita pasal scanner ni telah menjadi perbualan hangat di opis... aduyai.. klakar.. klakar... padahal yang tau pasal blog ita tak ramai pon (yg kat opis).. ade la 2-3 kerat.. dan yang slalu baca pun ita kenal sangat la kann??? camne leh jadik topik hangat nih?? sebab makhluk² asing berkenaan teramat la busy bodynyer... nak sangat tau ape yang jadik ngan ita... apa yang ita raser... sebab since 11 ogos 2009, ita sudah tidak lagi bersuara.. ita tidak lagi bercakap.. tidak lagi meluahkan apa yang ita rasa.. tidak lagi berhubung, tidak lagi mempunyai kawan... ita hanya menyendiri.. membuat hal sendiri... berubah menjadi pendiam.. sebabnya??? ita telah diserang.. diserang di hadapan orang ramai... ditengking... diherdik, di marahi... tak perlula ita kasi tau apa sebabnyer... sebab ita taknak memburukkan mana² manusia.. ita masih ingat lagi salah satu ayat yang keluar dari manusia yang menyerang ita "SELAMA NI KO ASYEK BISING JE... KITORANG TAK CAKAP APE² POWN!!!!"

so, starting from that moment, i've never spoke to anybody in the office.... unless about work.. ive never tell anybody about my personal life.. kalo tak, selama ni, ita slalu share family matters kat kengkawn office... now, i prefer blogging... apabila diorang tak baik ngan ita, tp, die berusaha nak jugak tau apa yang berlaku dalam life ita, maka, terjadilah aktiviti skodeng @ stalker @ mengintip ke dalam blog @ fesbuk ita.. sebab tu la ita cakap diorang ni BUSY BODY!!!!... KO DA TAK BAIK NGAN AKU, YANG KO SEBOK² NAK TAU HAL AKU PEHAL??!!! YANG KO SKODENG BLOG & FESBUK AKU PEHAL???!! pastu tersentap plak ngan ape yang aku post kat blog @ fesbuk... tak pun mengumpat aku... tambah dosa kering je korang nih... sapa suruh???


berbanding dengan caring.... macam follower² yang ita sayangi... teramat caring terhadap ita... dan ita tau, follower² ita amat menyayangi & caring terhadap ita... kepada follower² jugak la tempat ita mengadu nasib & bercerita tentang kehidupan ita...

korang jugakla yang membuatkan hari² ita penuh ceria dan semangat...KU GEMBIRA DISAMPING MU TIAP WAKTU DISAYANGI... KU DIBELAI DAN DIMANJA.. DENGAN KASIH MU YANG SUCI.. korang sentiasa memberi kata² semangat yang membuatkan ita berkobar² & ingin menaip n3 setiap hari... kerana ke prihatinan korang jugak membuatkan ita nak terjah blog korang hari²..

THANKS U OLLS...

16 si cute memberi komen:

Nana said...

ita, kita start masuk keje kt tmpt skang pun berubah jadi pendiam, sebabnye kt sni suasana mcm xbrapa mesra alam klw nk dicompare ngan opis lama.

xpenah share kisah2 personal kt budak2 opis kecuali sorang je yg rapat.tp klw nk kuar lepak2 ngan budak opis mmg xdela...mreka agk kurang bersosial

ita cutevirus said...

nana,

suasana akt opis ita ni bukannyer tak mesra alam... tp, terlampau mesra sampai jadik bz body...

ita da keje kat opis ni da 6 thn, sblm ni takde problem... tp, sejak 1-2th kebelakangan ni, byk org baru masuk... pulak tu memasing tak boleh blah punyer orang...

Ena said...

Sianye ta.. x best kan camtu.. tempat keje adalah tempat ke-2 selepas umah kite.. jd klu camtu lah suasane bekerja nyer.. hu3x.. maunyer ena kuar dari situ ta.. x sanggup nak lalui.. sbb susah juge biler kiter sensorang.. apap pun harap ita terus kuat laluinya.. Sabar jer lah kan!..

Busuk hati betul dorg tu.. doakan moga dorg tu insaflah.. cukup2 lah kcu idup org.. hu3x

mamalieyna said...

huhu..tak bestnye camtu kan..tapi apa boleh buat, luahan kt sini pun diorang sibuk2 ambik tau dan jadikan bahan bualan@umpatan pulak..huhu..

takpe la ita, sekurang2 nya ada kawan2 maya yg akan kasi kata2 semangat! ni la gunanya blog! silalah abaikan org2 sekeliling yg lgsg tak menyenangkan hati tu..!

yuyun said...

ape jek yg dorg sebok hal ko weh. siap jadik inspector gadget blog dgn fb ko.. sebok tahap dewa tu. hehe.. xpe la ta.. saba jek la ta. ko buat hal ko jek.. xyah kisah dorg tu.

eh anyway, nnt aku pm url blog ek. tgh bz ni. nk buat entry pn x smpt.. ;D

Mawar_berduri said...

salam ,
btol la Sis...
ramai je yang suke sgt sibuk hal orang ...
sy dah pernah kena..
sekarang dah makin berhati2 ble nak citer pape ...

ita cutevirus said...

ena,
kalo ikutkan ati memang nak tukar... tp, application lom approve lagik.. tgh tunggu masa nak serambus dari opis ini..

ita cutevirus said...

lieyna,

memang ita abaikan... wat tak tau je... seb baik ade mamalieyna... kalo tak, sunyi blog ita..

ita cutevirus said...

yun,

ko nak pm kat mane wei?? sms aku sudaaa...

ita cutevirus said...

mawar,

skang ni ita langusng tak bercakap... bukan berhati²... sebab kalo kite berhati² macam mane pon, sure ade je bahan nyer... diorang ni, kalo nak carik bahan ngumpat pandai...

mamaaerish : said...

kalo eb la, eb akn diam slagi boleh... tapi kalo start eb bersuara... terduduk ko nanti... jgn jolok srg tebuan...

hik3...

ita, psg bom jangka.... skali bagi kasik mletop opis.... hik3... (gns sungguh la eb nih... wink)

ita cutevirus said...

eb,

malas nak gado² ni, kang tak pepasal ade yang masuk icu... ita kalo bab gado ganas taw... ahahahaahha...

Eleanor said...

Ita,
Teruk nyer dorg tuh. Cam da x de keje lain lak nak buat kat opis tuh. Main skodeng2 le plak.

Patut la byk keje x siap. Bz skodeng jek diorg nih. Ahakz...

Neway, sabar je la ta. Cam aku ni pun de gak rasa nak slow. Ikut ati, binasa dorg aku kejekan. Hahaha...

mama_umar said...

xper ita,xde kesan pon klu xkwn dgn org2 mcm tu,rasenye setiap opis ade spesis2 alien mcm tu,same jugak mcm zt,xkaco org,org lak kaco kite

ita cutevirus said...

ili,

hhrrmmm.. tau takpe li... nak wat cam ne....

ita cutevirus said...

zeti,

ye ke zeti??? alahai... kite senasib laa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO