kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Tuesday, April 13, 2010

sabtu kami hari tu...

hikhikhikhik... da ari selasa petang baru nak cite pasal sabtu kami hari tu.... tp, atleast apdet gak.. dr draf tu tak publish² kan??

nak cite sket pasal ari sabtu & ahad aritu.. awal pagi sabtu, hubby takde umah... gi tournament futsal.. so, tinggal la ita anak beranak... so, ita pon lepas sarapan (makan roti butterscotch je) ita pon start masak.. masak asam rebus ikan cencaru je... just utk budak²..

n3 ni ita nak cite makan² belah ita plak.. ari tu belah hubby kan?? huhuhuhu.. mak & ayah da plan rupenye nak masak² & panggil sume anak², menantu² & cucu² nya datang makan.. da lame sungguh kitorang tak berkumpul adik-beradik... sume da tau.. ita sorang je tak tau.. sebab nyer, mak terlupa.. huhuuhuh... sian kan ita??

takdela... mak ita bukannyer kejam cam tu... sebenarnyer mak nak cakap suh ita datang umah ari sabtu pagi... maknanyer tolong skali la masak utk dinner.. tp, mak cakap, die tanak susahkan ita.. sebab die tau ita tak sihat.. so, mak panggilla kakak² & kakak ipar utk tolong mak masak... termasukla kakak ita yang dok kat kampung baru...

ita tau pon dari anak buah sebelah umah.. sebab awal pagi ayah & ibu diorang da kuar.. so, ita bajet diorang gi pasar... pastu, bile tanye balik katenye ibu & ayah die pegi umah nenek... ade jamuan makan...

dalam ati ita, terkejut jugak... aik?? mak buat makan² tak ajak aku ke?? umah bukannyer jauh.. sejengkal je.. so, ita pon amek fon, call kakak yg dok kg baru tu.. tak angkat... sah!! da sah la ni.. die balik umah mak.. so, ita pon call umah mak... anak buah yg angkat.. suasana latar belakang riuh rendah..

memang betul... mak cakap die terlupa nak kasi tau pasal makan² tu... so, kakak ita pon amek kitorang anak beranak + anak buah sebelah umah... ita call hubby.. suh terus gi umah mak je... ita hangkut skali nasik & lauk yg ita da masak dari umah...

so, sampai umah mak, ita nengok abg & SIL tgh kopek bawang putih (utk majlis akad nikah sepupu ita next week).. sementara tu mak tgh siang ikan bawal.. katenyer nak wat golek ikan utk malam.... so, dipendekkan cite menu malam tu adalah SIAKAP 3 RASA, BAWAL GOLEK, KANGKUNG GORENG BELACAN, TELUR DADAR, SUP TULANG, SAMBAL KICAP & PUDING ROTI...

ahli²nye adalah:-
kak zie & suami (gambar suaminyer takde la pulak) - suami die sepupu ita belah ayah...
family besar ita... huhuhuh... ucu sorang je takde (berdiri tiga dari kanan) sebab die kat poli sabak bernam.. sorry la ucu ye...

p/s: bile 12 cucu mak & ayah da berada dalam 1 umah teres 1 tingkat, rasernyer cam nak pecah gegendang telinga ni... kecoh betul rumah...




22 si cute memberi komen:

Ena said...

heheheh..

leh terlupe lak ye ta? camtu la kan!..memori kiter kdg leh hang cam PC gak kan Ta.. so, x per la.. janji sampai juge kat umah mak ita tu kan!>.
Best la menu2 tu.. kalo publish lg wt ena menggigil perut nak makan.. uwaa...

lily azliyana @ mama zara said...

bestnye ada jamuan makan2x..menu pon nmpak sedap2 belaka..nasib tkde gmbar makanan..klu tk kompem meleleh air liur..dhlah tgh lapar menunggu luch hr nih..hehe

ita cutevirus said...

ena,
memang best... tp, ita tak telan sume sebabnyer tekak tak best time tu... issshhh... rugi betul..

ita cutevirus said...

lily,
tak sempat nak snap.. ita terlampau bz bergossip ngan kakak²... da lame tak berjumpe le katekan...

[-suziey-] said...

hahaahah sdihnya..bole plak terlupe ita ek..ekeke:p ala xyah nk amik ati..besela tu dh ramai2 tu msti termissed..

meriah btl juadah dihari itu yek..hehe..syiok buat aktiviti camni..merpaatkan lagi kekeluargaan..

firahadifa said...

owh.. reunion.. best2

mamalieyna said...

waaa sure meriah giler kan..best tuu...^_^

kalo eina lak, if dpt kumpulkan 19cucu mak+6 anak2+ 5 menantu...sure meriah..tp lum ada kesempatan la..huhu..

Nana said...

amboi sedap2 menunye mana gambo2 makanan?

ina mail said...

seronok ye keluarga ramai. macam sedondon je group tu.akak suka hijau tu.

Mimie Fazira said...

bila tgk gambar mu ni kan ita ... rindunya kat mak di tepeng .... huhuhu .... rindunya masakan omak ... sob sob sob

Siti said...

waaa..byknya menu..sedap tu....

ramai yer family...mcm umah MIL la..9 orang anak, 12 org cucu..sekali berkumpul..riuhhh

ita cutevirus said...

langsung tak amek ati.. huhuhuhu.. malahan berterima kasih kat mak ita sebab panggil ita datang makan jer...

ita cutevirus said...

fida,
ita memang suke bab² reunion ni... best sangat..

ita cutevirus said...

eina,
mak ai!!! lagik ramai kerabat eina.. huhuhuhu.. kalah ita... ita cume 12cucu+5anak+4menantu..

ita cutevirus said...

nana,
tak sempat nak snap la nana.. kitorang bz gossiping.. hikhikhik..

ita cutevirus said...

kak ina,
itu tema baju raya utk 2009 ari tu.. huhuuhh..

ita cutevirus said...

acik mimie,
rindu mak kat tepeng??? sob..sob.. ita pon tumpang sedih..

ita cutevirus said...

siti,
kalo berkumpul umah kampung takpe.. umah mak ita umah teres biasa...

yunz_02 said...

looo.. ramai dh ahli2 family ko ni. dlu cam ciput2 jek aku tgk.. :D

ita cutevirus said...

yunz,
tak lame lagik ahli keluarga ko pun melimpah ruah la cam aku jugak...

unlisted_one said...

ala, cian nya. mak terlupa sebab dia tak nak susahkan ita nak tolong-tolong masak tu kan. caring mak ita..

wah, lauk meriah, nasib baik tak letak gambar, kalau tak terliur..hehe

ita cutevirus said...

nia,
huhuhuhu... tu la pasalnyer...

tu la.. lupe pulak nak snap gambor lauk.. pasnieh kalo ade makan², sure ita snap gambor lauk dulu... hikhikhik..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO