kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Wednesday, April 14, 2010

feeqa oh feeqa...

ita raser ita penah cite pasal feeqa dulu... sape feeqa?? feeqa tu sepupu iyyad... ala, budak yg selalu buli iyyad tu la.. yg dok cakar iyyad, gigit iyyad tu...

haaa.. nampak tak kepala iyyad tu merah²?? tu, baru pas kene cakar ngan feeqa la tuh..
iyyad & feeqa
feeqa mate bulat..
feeqa ni anak ke-3 kakak ita no .3... byknyer 3
gambar ni ita ciok dari FB maknyer.. time ni diorang gi tgk belon panas..
feeqa rambut pacak... same tak cam muke goku??
nape tercengang tu feeqa??
ni, ita nak cite sket pasal feeqa ni.... kalo ikut dalam surat beranak & mykid, nama die AFEEQA NUR ATYZA BINTI HAIRUL NIZAM.... meh ita cite sket kejadian yg berlaku sebelum dia dilahirkan...

on that day iaitu 10 disember 2008, time tu ita baru sebulan lebih start keje pas bersalinkan iyyad... al-kisahnye, mama si feeqa ni iaitu kak atty, tinggal dengan mak& ayah ita sebab papa feeqa iaitu abg zam bekerja di kulim... so, few days before itu, kak atty da raser sakit nak bersalin.. tp, oleh kerana kak atty belum menurunkan ilmu kepada atikah (adik ita yg bongsu) sume kerja² opisnyer, die gagahkan juga nak ke opis..
awal pagi, dlm kol 8 cenggitu, ita dapat call daripada abg zam.. die mintak tolong ita bawakkan isterinyer jika isterinya sakit nak bersalin.. so, ita pon standby la kat opis... tak gi mane² waimah utk keluar makan... masa terus berlalu...
waktu da pukul 12.30tghari.. ita call kak atty... tanye condition die.. die cakap ok je.. lom lagik nak bersalin... tp, dalam hati ita takut jugak kan... so, ita stay je kat opis.. oleh kerana tak kuar lunch, perut ita lapar sgt.. nak kuar beli makanan, kang kalo dapat call, menggelupur pulak.. so, ita amek keputusan makan megi je kat pantry opis...
so, kol 4ptg lebih ita pon gigih masak megi... sedang menghirup titisan² terakhir kuah megi kari tu, ita dapat call... kak atty call... die cakap.."dik, ko leh balik awal tak?? kak atty da sakit la ni.. da tak leh jalan.." peeeeeerrgghhh.. menggigil lutut ita denga.. seb baik atikah ade skali kat opis ngan die... ape lagi, dgn pantas, ita mencapai henbeg & kinci kete trus berlari keluar.. belum sampai pintu luar, member jerit..."woi!! mangkuk megi basuh la woi!!" alamak!! mangkuk tak basuh lagi la pulak... ita pon jerit.. "tolong basuhkan ek... kakak aku da sakit nak bersalin la.. aku nak anta die gi spital!!!"
dengan pantas aku berlari..seb baik time ni kurus sket.. kalo tak bergegar floor ni ita lari trus masuk kete, start kete trus jalan... takde panas²kan enjin da... vvrrroooommmm!!! menuju ke kompleks pkns shah alam.... nak pick up kak atty.. at the same time, ita try call atikah.. die sedang berusaha mendapatkan wheelchair kak atty sebabnye kak atty tak leh nak jalan... masuk je dalam kompleks, nampak diorang da tunggu kat depan mcd.. alamak!! parking tak bayar la pulak.. pastu ita nampak ade 2 org staff imej parking dok kat atas moto tepi kitorang... ita pon cakap.. "bang leh tolong tak, saya nak cepat ni, leh tolong bukak palang??'' rasernyer da cuku berhemat da ita mintak tolong... "tak leh dik.. kene bayar jugak..." bangang betol!!! (kompleks pkns shah alam masuk kene amek tiket.. walaupun masuk tak sampai 5 minit, tetap kene bayar jugak.. budus tol...)
so, ita pon berlari pergi mesin utk bayar.. seb baik dekat je... kalo jauh mau aku maki staff imej parking tadik tu... time tu, ita tgk jam da dekat kol 4.50pm... dengan pantas ita drive keluar dari kompleks pkns tu... kak atty sedang menahan kesakitan kat sebelah ita.. atikah dok belakang.. tangan die belah kanan, kak atty pegang... satu lagi tangan kak atty pegang tempat pemegang pintu kete... time tu ita neves bukan main... seb baik la kak atty tu bersalin kat SALAM MEDICAL CENTRE SEKSYEN 19... kalo kat spital klang, maunyer ita meroyan kat siti jugak..
huhuhuuhuh.... kebetulan pulak, jalan nak menuju sec 19 tu tgh dalam pembinaan LEBUHRAYA KEMUNING-SHAH ALAM (LKSA)... so, jln berlopak²... so, please imagine... ita tak leh bawak laju.. sebab kalo ita bawak laju, akan langgar lopak² & of coz kak atty akak mengerang kesakitan...
ita tgk, tangan atikah hampir lebam kene genggam ngan kak atty.. nasib ko la tikah... so, sampai je kat depan spital tu, ita terus jerit kat kaunter... "dik!! mintak wheelchair.. ade orang nak beranak ni.." sambil hulur kad check up kak atty... time tu ita tgk jam da kol 5.00pm...
huhuhuhu... 15 minit je dari kompleks pkns ke sec 19.... tu sebab jalan tak elok.. kalo jalan elok gamaknyer 5 minit je ita bawak kete...
huhuhuhuu... atikah bawak kak atty masuk spital.. sementara ita pulak parking.. seb baik kat sebelah entrance tu ade parking kosong,.. so, ita parking.. cal mak, ayah & abg zam, ita pon naik... sampai je kat kaunter depan labour room, ita disuruh isi borang admit spital... baru je isi nama penuh, ita da denga tangisan baby...
aik?? da bersalin?? cepatnye... tak mungkin... pastu ita tanye kat nurse tu.. "baby sape yg nangis tu??" nurse tu jawab "baby sape lagik.. baby kakak awak la... mane ade orang lain yg nak bersalin" mak ai!!! cepatnye...
biar betul.. ita tgk belom pon kol 5.10pm.. ade lagik 2 minit.. huhuhuhuhuhu... lepas ita isi borang tu, nurse suh ita masuk tgk baby... tp, baru je masuk pintu satu, ita terpandang feeqa yg baru15 minit dilahirkan tu, dengan mata bulatnye, die seolah² tercari² cahaya.. yelah, mane taknyer, sblm ni dalm perut gelap kan??

so, itulah kisah sebelum feeqa dilahirkan... kalo tak kerana pemandu f1 ita memandu laju, ade tak kemungkinan feeqa tu bersalin dalam kete ita???

16 si cute memberi komen:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai..sket lagi nak terberanak dalam keta.kalo me memang menggigil tak leh bawak dah keta tu agaknya..

mama_umar said...

feeqa kene sayang lelebih sket maksedare die nih..heheheh

ita cutevirus said...

elis,
kalo die beranak dalam kete, maunya nombor kete tu jadik rebutan.. hikhikhik..

ita cutevirus said...

zeti,
die memang sayang mak sedara die ni... tu yg sampai iyyad kene tu.. huhuhuuh...

mamalieyna said...

uiiit seb baik sempat eh.. alhamdulillah la kan, mudah aje.. huhu..nak tergelak pun ada gk cara ita bercerita ni..hehe..

kalo eina ditmpt ita ni, mesti gelabah gila gak..hehe..

ita cutevirus said...

eina,
eina baru je baca... kalo eina denga sore ita, sure eina gelak guling² kan?? memang serius gelabah time tu..

Ena said...

Nasib baik sempat ta.. kalo ena.. la yg drive tu.. haru biru jawabnyer.. ena nie kalo nak cepat terus luper semua..
cepatnye kak atty tu bersalin kan!.. sakit2 terus je kuar baby.. Alhamdulillah..

yunz_02 said...

la... lawaknye kak atty. hahah bagus la ko jadik driver ta.. :D

~Siti Hajar~ said...

waa mencemaskan...sy yg bc n3 ni pun cemas, napas turun naik jerk..sakan ita memecut na...kalau lmbt sikit blh la ita jadi bidan terjun...

*ayah feeqa keja di Kulim? itu tempatku..

[-suziey-] said...

fuiyooo..mula2 baca kesian ank ita kena cakar ngn feeqa..pastu baca kisah mak dia nk terberanak..hehe..terharu jek..seb bek ade ita ek..hehe

ita cutevirus said...

ena,
eerrkkk... kalo ena drive, ita rase dari 15 minit jadik 30 minit nak sampai ke hospital tu.. lupa jalan!! hihihihi...

ita cutevirus said...

yun,
tu la berkat balajr di NHR driving school.. huhuhuhu...

ita cutevirus said...

hajar,
tau takpe hajar.. kang tak pepasal ita tuka profession.. jadik bidan plak... kihkihkih....

papa feeqa tu keje ngan ford kat kulim...

ita cutevirus said...

suziey,
iyyad da biasa da kene cakar, kene tolak, kene gigit ngan feeqa.. pulak tu, die tak balas... tak melawan...
tu la pasalnyer... fuuuh.. pengalaman.. pengalaman..

Salbiah bt Karim said...

fuh seb baik sempat, kalo x jadi bidan terjun la eh, heheh

ita cutevirus said...

bukan aje bidan terjun... jadik pemandu f1 skali..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO