kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Friday, June 25, 2010

1st time... boleh laaaa...

huhuhuhuh.. tak macam kat n3 ni, kali ni ita try masak something different plak.. ehehhehhe... takde la different bagi org da biasa.. tp, bagi ita yg tak pernah buat, memang la lain...
frankly speaking, ita tak pernah buat kuih sepanjang ita idup... kecuali biskut raya.. itupun buat same² ngan mak & ahli keluarga yg laen...

tapi, semalam ita tetiba je nak buat kuih... lepas tgk n3 dari kak ina mail.. kuih pau goreng sambal a.k.a burger malaysia... huhuhuhuhu...
aduan yg telah siap.. tp, yg di besau gile... ita da kecikkan sket...

sambal sardin...

percubaan pertama... rasa ok laaaa... tp, tak brape lembut..

hasilnyer...


seriusly ita cakap, ita tak brape puas hati la... sebabnyer dohnyer keras sket sket... rasa dah ade.. cumenyer maybe kurang air kotnyer.. ntah la.. ita tak pakar bab² buat kuih ni.. ade sesape boleh tolong??? kak ina mail ke??? ayu ke??? korang kan pandai bab² masak ni...
overall ita kasi 2 bintang...


8 si cute memberi komen:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah..ok laa tuh dr tak mencuba! lain kali boleh improve.kalo me main try n error ajer..

Sidratul Muntaha said...

telur sebijik dgn marjerin or butter sikit,dlm 3 sudu.
tu yg bg doh lagi lembut.
selalu ayu buat anggaran begini:
tepung 500gram
marjerin suku cawan
telur sebijik
air secukupnya
yeast kering 11gram bancuh dgn air plus gula (3 sudu)
tu yg jdi lembut.

Mimie Fazira said...

pandai acik ita buat kuih ... tgk pon dah sedap ...

bila laaa acik mimie nih nak tere buat kuih nihhh ... buat cokkodok pun fail ... huhuhu

kak ina mail said...

kesat air mata kejap ko sebut nama akak.terharu.kalau keras, kadang sebab kurang air tu.Kalau nak lagi lembut letak shortening(lemak sayur).uli biar lama sikit.lepas tu tumbukkan doh tu biar keluar dia punya angin.kalau tidak dia cam gelembung-gelembung.tapi okeylah, kalau first time.akak mula-mula dulu cam tu gak.berapa kali try and error. akak respek, rajin gak ko nak buat.

Fieza79 said...

hukkk malangnya fieza cuma pandai mkn je bt nya idak tau...

~~@lyci@~~ said...

wah, kira ok lah tu.. menjadi gakkk.. i ni xtah bilalah nak rajinnya hihi..

Ena said...

ok la tu ta.. nak gak ita usaha buat pau sambal tu.. ena tak pernah terfikir pulak nak buat selama nie.. muahahha.. kena wat juga la pasnie.. heheh.. tapi kena tunggu angin rajin datang dulu.. hehe

yan said...

ok lah tu...

tp kalau k yan buat nya nya main pakai bread maker je..heee...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO