kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Thursday, June 17, 2010

apa khabar pengasuh sementara anak²ku???

huhuhuhu... kalo diikutkan n3 ini dan ini, ita ade cite pasal kesulitan kitorang nak menghantar budak² tu pd hari ni...
so, seperti yang telah dijanjikan, Ila dah datang seawal jam 7pagi tadi.. ffuuuhh... awal betul... ita da ajar die camne nak buat susu, turun kan sket tips²... ita risau gak kan... takut die tak dapat handle budak² tu... izzah ita tak risau sangat.. sebab die kalo ngan cik ila die, sangatla behave... takut iyyad je.. sebab iyyad ni rapat ngan ita & nenek die je...
so, seawal pagi, ita siap masak...
nasik goreng... ita buat sahur....

sup sayur letak fish cake & fish ball...

masak tomato... sebenarnyer makan ngan ikan... tp, ita tak masukkan skali... kalo ila nak, baru die masukkan..

ikan gelama goreng.... takut nak wat taucu

cume nasik je ita tak masak lagik... sebabnyer takut nasik tu tak fresh kan... ita da siap pesan lagik.. dalam kol 10 lebeh leh le masak nasik... sebab anak dara ita tu kekadang kol 11pagi da mintak nasik... hhuuiihhh.. parah kan??? ade skali tu, weekend.. kol 10 da cakap "mak!! kite lapar laa.. kite nak makan nasik!" kelam kabut ita masak...
time ita nak gi keje tadik, budak² tido lagik... saje tanak kejut.. sebab ita takut nanti budak² tu nak follow kitorang.. (selalunyer diorang akan naik motor sesame & kitorang akan dropkan kat umah mak ita)

** ita baru je call ila... Iyyad menangis sedu sedan sebab carik ita tak jumpe bile die bangun tido tadik... siap masuk bilik, bilik air & dapur carik ita... bile ila umpan die ngan biskut, baru die diam... alahai... sedihnyer... sian anak mak... kol 5 jap gi mak balik ye... iyyad ni senang je nak pujuk die... kalo die nangis, kasi je kat die benda makan... sure die senyap... tak pon, kasi kat die susu & kain napkin.. memang senyap... tp, kalo izzah ni susah sket...
anak² kesayangan hamba..


22 si cute memberi komen:

Ena said...

siannya iyyad.. camtu gak ena kalo nak tinggalkan irfan.. sbb dier nak ena ngan oengasuh dier jer.. abah pun ok.. selain dari tu haru lah jawabnya.. nasib baik pengasuh dah lama tak amik cui.. cuti pd cuti2 umum aje la.. yerla sbb dier pun ada anak23 yg bersekolah mesti susah nak bercuti suka hati kn!..

sian ita.. mesti susah hati ingat anak.. huuhu

ita cutevirus said...

ena,
tau takpe ena.. cam ena takpe.. anak² sok ngan pengasuh... yg ita ni dok ngan nenek diorang.. tu yg susah sket kot...
tapi, nanti² bile diorang da ade adik lagik, ita ingat nak anta kat nursery jela... (erk!! adik lagik!! bile le gamaknyer)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

rajinnya memasak..bila la nak memasak sendiri utk anak ni.weekend ngan malam ajer lah kalo eliss.

ita cutevirus said...

eliss,
masak la jugak kan... tak kisah la malam ke weekend ke... ikut kemampuan...

Mawar_berduri said...

wah...rajin nya....
awal pagi lagi dah bangun masak ~~

mamalieyna said...

alooor ciannyer iyyad..tapi takpe lah kan..kena biasakan jgk..mana tau ada lg kes2 emergency camni..seb baik leh kasi umpan..hehe..

ita cutevirus said...

mawar berduri,
kene la gigih masak... kalo tak, sian jugak budak² & pengasuh diorang nanti...

ita cutevirus said...

eina,
betul tu... kene biasakan jugak... mane le tau mak & paknyer nak gi dating ke?? eeerrkkk!!! ahahahahhaha...

* mEsSy * said...

iyyad tetap chumel.. ngeee..

=P

ita cutevirus said...

messy,
sape mak nyer???
aiyark!!!

fied said...

alaaa cian nye iyyad..tunggu ae,mak dah otw balik dah tue...

yunz_02 said...

izzah dh besar la.. mcm ko sebijik weh :D

ita cutevirus said...

fied,
akak sampai je umah, die terus melompat... pintu terbukak je, die terus terkam akak... rindu sangat kat maknyer gamaknyer...

ita cutevirus said...

yun,
tau takpe.. ko tak tgk die live babe... lagik gebus... huhuhuhuu...
dah tu anak aku.. memang la muke same cam aku... kalo muke same cam ko, pelik gak.. ahahahahhaha...

Dilla Ady said...

siannye kt iyyad ye...ni yg nk wat keje pun tak senang duduk kan ita..sib baik la ila tu pandai handle bebudak kan..caya la kt die..

kak ina mail said...

Rajin ita masak walaupun penat.Tak lama lagi anak ko dah besar, senang sikit.cam akak dulu gak.

atty's said...

mesti ita ari ni dok teringatkan budak2 tu je kan.

ita cutevirus said...

dilla,
ila tu memang pandai jaga budak... alhamdulillah la budak² tu ok je ngan diorang...

ita cutevirus said...

kak ina,
nak wat camne kak... masak tu kan tanggungjawab... kene la buat... lagi pon utk tekak anak² & keluarga jugak...

ita cutevirus said...

kak ty,
huhuhuhuu.. mesti la teringat... sian diorang..

Lelaki Ini said...

alalal..
kesian anak2...

E.L.I.Z.A said...

rajinnya masak...ibu mithali betul la ita ni..eli ni dh la xreti masak, mls nk belajar masak pulak tu huhuhu

dulu budak² tu duk ngan nenek ke camne?sowie, xtau cite huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO