kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Thursday, June 17, 2010

da tak boleh makan taucu lagik pas nieh!!!


ini la ikan gelama masak taucu yang ita masak ari selasa ari tu... kalo korang nak tau, ni 1st time ita masak taucu... sebabnyer dulu² mak jarang masak taucu... so, bab masak taucu ni fail sket.. tp, jadik jugak la kan...
sebenarnyer ikan tu 3 ekor... tapi, bile da abes 2 ekor, baru teringat nak snap... yang ni kire last la...
kalo mengikut tajuk diatas, sememangnyer ita da tak leh sentuh lagik taucu... sebabnyer?? sebabnyer kalo ita makan lagik pas ni, ita akan pening².... raser cam nak pitam pon ade.... 1st time ita makan taucu, ita beli kat kantin opis... bile balik umah je, ita terus pening, pastu pitam & muntah²... sampai kene injek sedas.. baru la ok... time ita masak ari tu, sos taucu tu ita buang... ita amek kacang nyer aje.. ita lenyek²kan kacang die dulu... takde la sebijik²...
tapi, ita sangat terkejut sebab bile pas je solat maghrib (ita makan time buka pose), ita da rase pening... ita cakap ngan hubby... die suh ita makan ubat trus... bile makan ubat, ita trus flat... memang serius tak sedar... anak² pon, hubby yang take over...
begitula penangannyer... ita tak sure sebab ape... kalo ade yang tau sebab ape, sile la kasi tau ye...
mak ita cakap, taucu ni tak elok sebenarnyer... sebabnyer kacang tu da dijerukkan.. pastu masin plak... sebab tu la tak elok tuk di makan... tp, tu andaian mak ita je la kan... tp, mungkin jugak kat dalam taucu ni banyak kolesterol @ tinggi kalorinyer....
ada sesape leh sahkan???

12 si cute memberi komen:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lahai..ciannye
sy pon dah lama tak mkn taucu
if leh sebabkan pening..sy pon tamo makan la..sbb sejak lepas bersalin ni..takleh salah makn lansung, pening la..ceri beri la..mcm2..

ita dah ok ke?

atty's said...

kty pun suka gak makan taucu ..nie .lama dah tak makan .

lepas ni jgn makan lagi ye ita..

momguess said...

ohhhh
xtau pulak kalau makan blh pening
mmmm
tapi den mmg suko taucu
hehehhe

ita cutevirus said...

rose,
ye ke?? sensitif betul perut rose skang ek... bahaya tu..
ita da ok sket la...

ita cutevirus said...

kak ty,
tu la kak ty.. ita sebenarnyer tetiba je teringin nak makan... pas ni memang tak makan kot.. kalo makan pon, amek isi nyer aje.. kuahnyer tak amek kot..

ita cutevirus said...

kak ina,
ita je kak ina... hubby ok je ita nengok...

zue @ annaleeya said...

kita pon suka mkn taucu... klu rasa nak mkn, beli jerk... klu nak masak pon en somi mmg tak mkn taucu... huhu...

ita cutevirus said...

kak zue,
ye ke kak??? susah kan kalo kite masak tapi suami kite tak makan??
sudahnyer beli aje la...

Dilla Ady said...

tak tau lak ye ade yg kalah kalu makan taucu nih..sian la kt ita kalu camtu pasni da tak leh makan..

tp dari terlepek camtu sampai tak sedar pape..baik tak yah makan la ita..takut nnti mudarat yg lain lak..

kak ina mail said...

ita beli taucu apa?.kalau nak beli taucu, beli dalam botol punya.Dalam botol yang hancur sikit.dalam plastic tu kadang-kadang tak elok.banyak yang dah expired.kalau tak pun ita tak tahan sebab masin sangat kot.

Bai said...

ke dah expired kak? erm kalori tu tatau la plak.

E.L.I.Z.A said...

erkk xtau la pulak sbb eli pun x mkn taucu heheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO