kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Monday, June 21, 2010

terima kenyataan....

salam sume...
huhuhuhu... ari ni ita sambut hari isnin dengan mata yang mengantuk... sebabnyer smlm kol 2pagi masih lagi lom boleh tido lepas dapat "surat cinta"... "surat cinta"?? dari sape??? ade la "bapak tiri" ni... sebelom die elok je... cool je... ntah ape hangin nyer marah plak... sampai kasi "surat cinta" kat ita... nak tau ape?? nanti² la ita kasi tau... bile mood "bapak tiri" tu da ok sket...

okla.. berbalik kpd tajuk topik... TERIMA KENYATAAN... ita nak tanye korang sume.. ni bagi yg dah kawen la kan... sebelom korang kawen, korang ade brape ramai ex-bopren??? huhuhuhu... soklan cepu mas ni...

ita bukan la nak cite pasal kisah time bercintun ngan ex-bopren dulu.. ita nak cite pasal skang...

bang, ayg jumpe *b* kat fb

*b* yang mane satu ek?? budak ****ak tu ke? die keje kat mane?

haah budak ****ak tu la.. skang ni die keje ***i*.. kat **t* *a**.. die da kawen tau... tempat same keje ngan die.... comel bang anak die.. anak pompuan.. tp, bini die pon lawa jugak... bang, ayg add die boleh tak??


add la... nape tanye??


takde la... takut abg tak kasi... kang abg jeles...

laaa... buat ape nak jeles... memasing da ada kehidupan masing².. masing da ade family... da ade anak... takkan la nak jeles kot...


mane la tau... cam *i* tu... die & bini die block ayg kat fb diorang... memula tu approve... pastu tetiba je diorang ilang dari friend list ayang...


laaa... macam budak² la diorang tu... rilex la... cam z**y... die cakap abg antara ex-bopren die yg sporting skali... sebab add die.. tak macam ex-bopren die yang lain.. sume tanak add die...


tu la bang... nak wat camne kan.. padahal die, bini die & ayang satu kolej... da sah² la kawan die kawan ayg... kawan ayg kawan die... bukannyer kalo ayg add die ayg nak ngorat die balik... takkan plak ayang nak imbas balik kenangan² time kitorang bercinta dulu... tul tak bang... agaknyer diorang ni still tak leh terima kenyataan kot...


mungkin la...


itu adalah conversation antara hubby & ita di satu malam... alhamdulillah, hubby sangat memahami bahawa FB adalah satu platform utk "berjumpa" kembali dengan kawan² lama & mengeratkan silaturrahim antara kami...

apa yg ita sangat² pelik *i* hadir ke majlis perkahwinan kami... & kami hadir ke majlis perkahwinan mereka... dalam gambar kat bawah ni... ada gambar *i* dan isterinya... time ni diorang tak kawen lagik... time diorang kawen, ita ade pegi.. time tu izzah baru je beberapa bulan... tp, takde gambor le....









tak tau la pendapat orang lain... pada ita la kan... tak bermakna da jadik ex-bopren, hubungan sebagai kawan akan putus... apatah lagi masing² pernah belajar di tempat yang sama dan mempunyai kawan yang sama... senang cite la kan.... ko nak lari ke mana???? pusing² kat situ jugak.... kawan ko kawan aku jugak... kawan aku kawan ko jugak.... eerrkkk... da macam melepaskan geram je ita ni....

please!! jadik la open minded sket... TERIMA KENYATAAN....bukan bermakna aku add ko kat fb, aku akan intip segala gerak geri, status & tgk sume gambar ko... tak kose aku... kat dalam friendlist aku ade lebih kurang 600pax tau... tak ter"terjah" kesemuanye kdg²... ehehheheh.. mane yg aktif je ita terjah...

terpulanglah pada pandangan masing².....

nota buntut kaki
  • *i*dan*b* ialah ex-bopren ita yg hubby ita kenal... opsss.. selain fahmi yang dok kat langkawi di n3 ni...
  • sesape yg kenal *i*dan*b* tu, diam² je la ye... takde niat pon nak malukan sesape.. sekadar berkongsi cerita....
  • suami korang kasi tak korang add ex-bopren korang???
  • korang kasi tak suami korang add ex-gepren suami korang???

19 si cute memberi komen:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku penah pegi majlis kawen ex gf hubby aku, tapi lepas tu nyesal pegi.huhuhuhu.sebab nyesal sebab dia gdiks nampak hubby ku.nyampah pulak :p

ita cutevirus said...

eliss,
itu memang patut la kan... kalo xgf tu gedik memang wajar diketepikan...

Nana said...

kita tak kesah pon amrul nk add dia nye xgirl tp amrul yg xmau hehehe
xboy kita lak xde fb
mmg btol kata ita wlpon dah xde pape xlsaha nk bkawan kan?xboy kita ok tp bini dia mcm xmau so kita malas nk ada hubungan ngan mereka

Ena said...

ita,

camtu yeh ta.. huhu.. tak sangka pulak kan!.. mende dah lepas wat per nak feeling2 lagi.. nak add, add jer la.. naper sampai nak kene block pulak.. haihhhh!! mcm2 hal...

ena tak lalui mende ni sbb ex- bf tak add dan ena pun tak penah jejak or terjejak.. ehehehhe.. so, tak tau la ta.. tak pernah tanye pulak selama nie.. yerlah ena pun tak aktif sgt ber fb.. buka bile mood rajin jerkkk.. hehhe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

me, takpernah ada niat nak add segala ex yg ada *cewah mcmla ramai* sbb taknak lukakan ati hubby..

wah selim melim ko dulu ita...weheheh

mamalieyna said...

hubby eina takde FB, takde masa kot..tp pernah dia mintk nk bukak, nak cari kwn2 lama katanya..tapi takde kesempatan..tapi kalo eina cam jeles gak kot kalo dia add ex-gf dia..yelaa dr situ permulaan tuk segalanya, mana tau kan.. =P..tapi mmg takde pengalaman lg la..eina nye FB tak aktif sgt..mls nak mencari, and tidak dicari.. ^_^

ita cutevirus said...

nana,
yang ita story ni pon sebenarnyer kisah bini die jugak... hrrrmmm... nasib nasib...

ita cutevirus said...

ena,
cam ena takde prob kot... ye la.. korang (ena & iwan) kan takde musuh... cam ita ni jahat sket... ekekekekke...

ita cutevirus said...

mek rose,
ita straight to the point ngan hubby... baik ita yang sendiri cakap ngan die dari die dapat tau dari orang laen....

huhuhuhu... serius slim melim.. time tu berat 54kg je tau...

ita cutevirus said...

eina,
hubby ita org IT... 4 sure la die lebih advance bab² cenggitu...

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

yana tak kasi sbb ex hb cam gedikz sgt la,..nympah pun ada.. wpun dah kawin..

Fieza79 said...

lebey bek ngelak ehh..just pendpt..hehee..

byk yg burok dr kebaikan...dr pngalam snri dan kwn2 ramai dh terjebak ke lain..!

yan said...

Can tu lah ita, nama pun manusia..hati tak sama...

Dilla Ady said...

susah gak nih nk jawab ita...tp kalu dilla takpe kot...benda pun da lepas kan..

yg penting kena saling jujur la..tak leh la bile kite da bagi kebebasan die berkawan semula ngan ex die tu, die leh nk menggatal balik ke ape ke kan..

mcm tu jugak la ngan diri kite...kite add sebagai kwan..takde niat selain dari itu..insya allh takkan timbul masalah..

ita cutevirus said...

yana,
gedik?? adesss....

ita cutevirus said...

fieza,
tu la kan.. lain orang lain pendapat... org yg terjebak ke lain tu nawaitu die lain kot...

ita cutevirus said...

yan,
betul tu yan... ita sokong sangat...

ita cutevirus said...

dilla,
betul tu dilla... ita sokong... yang paling penting nawaitu kite... kite bukannyer nak mengharapkan sesuatu yang lebih bile kite add ex kite... kite nak berkawan je...
kite jugak kene kuat dengan godaan... mane la tau kan, ex kite tu goda kite balik... parah jugak kan?

Sidratul Muntaha said...

xthulah tpi ok jer.
ekeeke.
ita,joint contest ayu meh.
lama ta jenguk cni.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO