kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Tuesday, July 27, 2010

RM63.80..

ini kisah ari sabtu ari tu.. ita gi pasar.. sorg je tau... budak² & hubby tinggal kat umah... malas nak angkut... ehehhehehe.... saje je beli barang basah utk seminggu...
ita memang saje je tak bawak cash byk... takut over spending... dalam poket ita letak RM64.. sebab itu je yg ade... ehehehe... tp, ita ade bawak extra RM50... ita letak kat poket rahsia wanita.. ahahahha... sila jgn amalkan je.. nanti notes tu basah sebab peluh... huhuhuhu....

meh tgk ape yg ita beli...
ayam 1/2 ekor & kaki ayam 1/2kg...

ikan kembung 4 ekor, ikan cencaru 4 ekor, ikan selar kuning 4 ekor, udang XL, sotong putih & sotong kuning sekor..

kobis 1/2biji, carrot sebatang, putik jagung sebungkus, kacang panjang, kacang buncis, daun kesum, daun sup & daun bawang....

batu asah, pisau kupas kulit kentang & ape benda namenyer tu ek??? ita lupe laa... korng tgk ke sendiri.. huhuhuhu.... hampes tol...


korang rasa cukup tak stok utk seminggu??? huhuhu... rasenyer berlebih kot... kalo diikutkan, ikan² & sayur tu cume RM44.80 je... tp, oleh kerana ita beli batu asah & pisau² tu, da jadik RM63.80... pakcik yg jual tu kedekut tau... tanak kasi diskaun... huhuhuhu...
ikan² tu, ita suh org tu buang perut skali... balik umah, ita packkan dalam plastik kecik.... satu plastik 2 ekor ikan je.. utk skali masak... senang.. just defrostkan je yg mane nak... so, ikan² tu takde la busuk... sotong & udang plak ita bahagi 2....
haaa... camni la rupenyer....

ini plak sayur² yg ita da bungkus ngan paper lame... eerrkkk... mana satu daun sup ek??


p/s: korang rasa mahal tak???

3 si cute memberi komen:

Ena said...

ita,
sama la ngan ena.. mesti bungkus siap2 utk masak.. nanti tak de la kuar masuk peti mana yg tak perlu nak masak lagi tu kan!.. heheh

eta p sorang2 jekk? kalo ena la.. pergi ramai2.. yg turn ena sirang.. ha camtu.. hhehehe.. kalau tak.. ena tunggu lam kete.. wan p beli.. ena list kan kang yg dier tak tau tu pandai2 la dier tanye kat makcik or pakcik yg niaga tu..

~Siti Hajar~ said...

sy pun sllu terjah pasar sorg2, senang nak beli brg, p ramai2 ribut sikit lor..hehehe

byknya jgk ita shpg tu, stok mgu ok la tp agak mahal la ita..

cara ita pack ikan2 tu senangkan, sy pon nak wat camtu gak la, senang nak masak, xpyh bukak byk2, ambik yg dah siap pack tu, bagus tol la cara ita tu, sy tumpang tiru la yer..haha

Sidratul Muntaha said...

ayu lam dah takgi pasar since dul batu cave sni sbb NSK dekat.
nsk lebih kurang rega pasar borong sbb dekat dgn pasar borong selayang.
klu ikutkna,mahal lagi beli kat paso tpi itulah.
ekonomo skunk.
nak buat camner.
redha jerlah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO