kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Thursday, September 2, 2010

nak menceceh sket... eerrr... banyak sebenarnyer... part 1

salam uollss..
dah lama ita tak menceceh kat blog kan?? bukan ape... ari ni genap sebulan ita kat department baru... so, kene kaber line la sket kenn??
memandang kan ari ni ita agak free sket sebab cc takde... kuar.. ehehhehe ita nak story...
wokeh la...

kesah pertama....
kesahnyer ialah juadah berbuka & sahur sepanjang 22 ramadhan yang lepas... overall ita masak sendiri... kalo hari keje, hubby akan hantar ita balik dulu... ita pon mule la bersilat kat dapor....
sampai umah lebih kurang kol 6pm... bukak tudung, pakai apron, masak nasi dulu baru la gigih masak lauk... dalam masa yang sama, hubby akan keluar balik amek anak²...
lauk yang ita masak semuanya simple².. jarang ita beli lauk param... ade la 4-5 kali tp, buat tambahan... most of the time ita masak... kalo terasa nak makan kuih muih baru beli kat param... setakat ni, hanya 2 kali je ita tak masa on weekday... sekali time anniversary kitorang aritu... ala, kat n3 ni ita ade cite... kitorang makan kat Kedai Kopi, Tasik Shah Alam... makanannya okla... sup tulang semangkuk, nasi 3 pinggan, udang bakar 4 ekor, sotong bakar 2 ekor, ikan pari sepotong, air asam, rendang daging sesenduk, air 4 gelas, sosej, fries, tauhu jepon, sayur campur, kurma, karipap semuanya RM50...
pada ita mahal kat shah alam mana ada benda yang murah ita!!!!.. tp, pada hubby reasonable... lgpon apa salahnye bayar lebih sket utk celebrate anniversary... tak gitu???

kesah kedua.....
kesah kedua plak, kalo weekend dlm bulan puasa ni, normally kitorang akan balik ke klang... rumah MIL... lagi pon ada pak sedara hubby yang terlantar sakit kat rumah MIL... pak sedara hubby tu baru pas letak bateri dalam jantung die... ita ade cite pengalaman ita naik motor gi IJN kat sini...
kitorang balik bukan ape... tolong apa² yg patut... kekadang tu bukan tnaga yang dipinta orang tua... tp, jenguk yang paling penting.... betul tak....

kesah ketiga...
kesah ketiga plak pasa duit raya yang staff gomen dapat... alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi... dapat la budak² tu baju raya lebih sket thn ni....

kesah ke empat...

kesah keempat sambung nest n3 ek.... ehehehheheh... jgn marah.... :Þ

5 si cute memberi komen:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bagusnye ko ita..masak ari2

sy ni..if suami balik keje sama2 sure akan masak setiap hari gak cam ita

tapi nak suami ari2 otstesen..memasak pon cam malas sbb nak makan sorang..uhuh

Ena said...

lama dah rasanya tak baca omelan ko ta.. hehehhe..

yerla tempat baru bulan pose pulak tu kan!..

ena pulak awal2 memg rajin giler masak.. tapi dah last2 ni maleh pulak.. hoho.. nak2 wan tu memg suka g Param cuci mata tengok menu2

tapi still lagi masak memasak tu tia hari cuma 2, 3 hari nie time berbuka tu beli sbb saje nak tukor selera.. asyik makna nasi je.. bowink la ta.. nak masak kuih muih beria2 tak pandai pulak.. huhu..

Fieza79 said...

patot lama tk nmpk...iya la kan dept baru kena cover line sket...dh lama sket nnt baru boleh kuar tanduk..! haha

eMMe said...

me masak juga...PARAM selalu gak...
lagi pun berdua je kan...kalo masak, selalu tak hbs, sahur pun husband tak makan nasi, masak bukan byk pun dua org pun tak habis, so, PARAM sudah...hehehe...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ayu gilir2..masak + makan restoran + makan buffet + PARAM...hehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO