kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Tuesday, September 21, 2010

puasa qada' vs puasa 6...

salam uolllsss...
gigih tau ita meminjam pc kakak kat opis ni... sebabnyer pc ita masuk "wad"... tak kuar² lagik...
seminggu sebelum raya ari tu da masuk... tp, memandangkan "spital" dan "doktor bedahnyer" cuti 2 minggu, terpaksa la ita merempat kat mana²...

cam n3 smlm ita post gune hp je... huhuhu... ala, bukan hp canggih manggih pon... bukan blackberry @ iphone... hanya sekadar nokia biasa je... gune maxis mobile internet...
ita belum berkemampuan nak beli blacberry @ iphone...

ada sesapa sudi nak sponsor??? jangan la malu² ye... ahahahhahaha.... issshhhh... da melencong jauh ita ni.... berbalik pada tajuk... pasal puasa...

ari ni, ari kedua ita qada' puasa.... tahun ni ita cume perlu ganti 4 hari je... alhamdulillah.... tak macam tahun² sebelum ni... sampai 10 hari laaa, 30 hari laa.... so, ita target nak abis kan dalam bulan syawal ni jugek....

pas qada' puasa, ita ingat nak buat puasa 6... itupun kalo sempat la... kalo tak sempat takpe... ala, setakat puasa sunat... tak buat tak dapat dosa... buat dapat pahala.... betul tak???

ada gak kenalan cakap suh niat sekali....
tapi, ita tak yakin la..... sebabnyer ita penah terbaca yang tiada "istilah 2 in 1" dalam puasa...
maknanya kite kene dahulukan yang wajib.... ita ada gak seach kat google... kalo korang nak tau, baca ni dan ni.....

keratan akhbar ni ita copy kat sini...

so, camne?

14 si cute memberi komen:

Sidratul Muntaha said...

yup
mana ade 2 dlm 1 daaa..
lagi satu ita,pernh tak dengar istilah nikah gantung?
dah nikah tpi takleh tut tut sbb duit antaran tak sukup n others sbb tak baut eknduri algi.
tu mmg bengong.
dah nikah,dah sah,sahlah.
hmmm..mcm2 org.
selamat pose ita.
ayu thun ni tak dpt buat sbb menyusus budak.
cukuplah masa pose dah susu kering..
ganti pose pun ujung2 nnti bile zahraa' dah ok sikit or dah start mkn.

Fieza79 said...

wahh siap dh ganti pose...bagus nya...fieza ni blom nk gnti2..huhu sebok sgt beraya sana sin...!

ita cutevirus said...

ayu,
betul tu...
kes nikah gantung tu bukannyer ada dalam islam... manusia yg cipta...
saje je...
ala, takpe... nama pun puasa sunat... lagi pon, kalo nak puasa sunat ni, suami kene izinkan...
kalo tak leh jadik haram...

ita cutevirus said...

fieza,
ita nk tak kemana² thn ni...
lagi pon da start keje...
tu yg gigih ganti...
bukan ape...
takut terlupa...

jesnita_ns said...

ita..best tu tak byk nk ganti pose..aku kena ganti 7 hari ooo..last year..aku pose full..seronok..*time pregnant*

Ena said...

ena baru start arini.. semaam tak baper sihat.. tapi hari Alhamdulillah.. harap sampai ke petang la ok.. ena tinggal banyak wooo kali nie.. yela + dengan demam dan 2 kali peod.. huhuhu..

Mimie Fazira said...

nasib baik ita buat entry ni .. acik mimie pon dok was2 boleh ke tidak 2 in 1 sekali .. baru 2 hari nih .. ada lg 12 hari lagi .. adehhh

Nana said...

beznye dah start dah pose ek kita nk buat arini sekali lupe niat da..

ita cutevirus said...

apai,
huhuhuhuh... bestkan puasa time pregnant?? tak yah ganti...

ita cutevirus said...

ena,
takpe, ganti pelan².. tp, jgn sampai lupe dah la ye...

ita cutevirus said...

acik mimie,
mak ai... lama nyer... fffuuuhhh... berpeluh nak menggantinye...

ita cutevirus said...

nana,
huhuuuhh... ita pon hampir² terbabas tadik.. seb baik ingat..

Kaseh NazLieza said...

masih lom ganti puasa lagik..

mamalieyna said...

selamat hari raya ita..lama tak mai singgah sini..wuwuwu...

betul2x..tiada 2 dlm 1.,kena dahulukan yg wajib diikuti sunat!

legaa eina tahun ni takyah ganti posa, tp yg sunat ni tak buat2 lagi..huhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO