kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Tuesday, October 26, 2010

bila ditanya....

"apa sebab sebenarnye ko tukar jabatan???"
setiap kali orang ajukan soalan tu kat ita, jawapan standard ita ialah :-
"saje je. carik pengalaman baru... lagi pon aku da nak dekat 7thn kat jabatan lama... bosan la buat keje yang sama je... susah nak jawab soklan PTK nanti...."
so far, ramai yang puas hati dengan jawapan ita... tapi, ada seorang kenalan lama & bertemu dengan ita kembali di jabatan baru ni mempunyai soalan extra...
"ye ke??? aku denga cite ko ada krisis ngan budak opis lama kau... sebab tu ko mintak tukar.."
eeerrrkkk... ita terkedu...
"cam ni lah... ko da kenal aku bukan sehari dua... kite kenal da lama... siap kursus induksi sesama lagi... aku tak tau apa yg kau dengar dari mulut orang lain...aku tanak tau & aku tak nak komen apa²... aku tanak cakap aku ni baik & diorang jahat... @ aku ni jahat dan diorang baik... kau nilai sendiri macam mana perangai aku... ko kawan ngan aku & ko nilai sendiri.. ok?? "
hanya itu saja jawapan yg mampu ita berikan... terpulang pada dia...


** dah tak mampu nak menerangkan segala²nya... hanya mampu berserah...

5 si cute memberi komen:

Sidratul Muntaha said...

org selalu mcm tu kan?!
nak tnyer,tnye jerlah.
jgnlah provoke or main sentimen.
bushan.

Ena said...

alahai.. ada lagi yg nak bertanya yeh?? mcm tu la kan.. sedangkan kita sebenarnya digalakkan bertukar selepas 5 tahun perkhidmatan kan!.. so, dah 7 tahun pun.. bukan 7 bulan.. susah nak tutp mulut2 org mcm tu.. wat dekkk je la Ta..

kdg yg lama kenal pun leh jadi dah kenal kerana spekulasi semata.. mudah sangat terpengaruh tu namanya.. Nauzubillah..

eMMe said...

tapi kan ita, kite kan ade tujuan masing2...hak kita, suke ati la nak tukar sebab ape kan...me pun tak leh dok lelame masa kat opis lame dulu..tensen, n rase nak minta tukar, sebelum org tukarkan kite...

Fieza79 said...

kalo ati dah takda dah kat tempat lama disebabkan mslh yg kita sniri malas nk hadap...lbh baek tuka jabatan baru..bt pe nak jeruk pasaan sniri kan...

atty's said...

jangan layan..ar ita ,biaq pi je

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO