kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Thursday, October 28, 2010

saya sudah dapat!!!!! & kisah sewaktu dengannya..

dalam n3 ini, ita ada menyatakan hasrat ita...
ita dah dapat apa yg ita impikan...
horey!!!
akhirnya!! ita dah dapat....
NASI LEMAK PAKCIK!!!

eheheheh... saspen je kan... sebenarnyer nasi lemak ni susah nak dapat padahal senang jer
pakcik yg jual nasi lemak ni, bapak kepada classmate ita time skola menegah...
die tinggal kat selang 3 lorong dari umah ita...
tapi memandangkan bile ita kuar umah awal & die belum bukan gerai, so, maknanyer ita kene tunggul dalam kol 9am lebih... sebabnyer, die akan anta nasi lemak kat kedai puspanita SUK...
lebih kurang dalam 30-40 bungkus kot... kebetulan pulak dalam banyak² nasi lemak yang dijual kat kedai puspanita tu, NASI LEMAK PAKCIK jugak yang paling sedap... datang dalam keadaan panas & tahan lama...
kalo kite beli dalam kol 9, nasi lemak tu tahan sampai kol 2 @ 3 pm... tahan kan??? kekadang tu, nasi lemak tu lom sapai... tapi orang da "q"... tunggu sampai la nasik lemak tu sampai...
hebat tol!!!!
kalo ita beli nasi lemak tu kat gerai, hargenyer RM1.20.. tapi memandangkan da masuk kedai puspanita, harga nasi lemak tu RM1.50.. nampak cam sikit kan nasi lemak tu??
cume semangkuk kecil nasi, sesenduk sambal, sedikit sambal, 2 potong timun & 1/4 biji telur...
tapi kalo makan sebungkus kenyang tau...
ita ni sebenarnyer susah nak suke nasi lemak... kalo sambal tu tak kene ngan selera ita, memang ita tak makan... lebih² lagi kalo SAMBAL SOTONG KERING... serius ita tak makan.. padahal, sambal sotong kering tu kepakaran mak ita... serius...
sape² pon yg datang umah, mesti request sambal sotong kering mak ita... tak kirelah sedara ke... jiran ke.. kengkawan ke.... lagi² kalo diorang datan time raya... mak ita sure masak sekuali besar sambal sotong kering tu... cume ita je yang tak makan... pelik kan???
kalo diikutkan, kat area umah ita, ada ramai yang jual nasi lemak... tapi ita cume makan NASI LEMAK PAKCIK...




pppsssttt... pakcik, pakcik letak ape ye kat dalam sambal nasik lemak ni???

10 si cute memberi komen:

eMMe said...

cantik la header blog ita, cenne nak buat gitu, ajar.....nak adjust tak pandai...ops...lari topik skit...hehehhe...ampun buk~

kakpah said...

nasi lemak makcik takde ke ita..

lily azliyana @ mama zara said...

Ita...menariknye nasi lemak tuh...kite mmg suke sgt makan nasi lemak bungkus mcm ni lagi2 time preggy 2nd time nih..baru ari sabtu lepas 'paksa' hubby pi carik nasi lemak bungkus mcm ni..dptlah 2 bungkus die carik kat kedai mamak..kekeke

nway, glemerrrrr header baru tuh..=p

Ena said...

hehehe..

dapat jugak akhirnya.. ;D

nampaknya kita sepesen la Ta.. susah nak suka nasi lemak tapi kalo dah jumpa yg berkenan di hati.. fuuhhh sanggup tunggu..

ita cutevirus said...

eMMe,
alamak!!! nak kene kejar topik yg da lari ni.. ahahhaha... ita buat pakai photoscape je.. sebenarnyer ita pon bukan kreatif sgt... photoscape tu mudah sangat... try la carik kat google...

ita cutevirus said...

kakpah,
yg jual pakcik... makcik tukang masak... yg dapat nama tukang jual.. ehehhehe..

ita cutevirus said...

lily,
nasi lemak tu kat sec 24.. kat area umah ita.... kalo nak calling² la ita... ita leh tolong belikan...

ita cutevirus said...

ena,
tau takpe... kekadang tu rasa sambal nyer tu yg kurang berkenan kat tekak...

Kaseh NazLieza said...

adoi..tetiba dh rse nk mkn nc lemak la pulak..eheheh

atty's said...

memang nampak sedap pun ita..nak kim satu bungkus..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO