kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Tuesday, November 2, 2010

good luck my hubby!! & kisah cinta kami...


ini adalah hubby ita... huhuhuuh... slamat berkenalan... kehkehkeh...
kol 8.30am ni hubby ita ada interview... jawatan PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT kat MAJLIS PERBANDARAN SUBANG JAYA....
skang ni hubby ita PEMBANTU AKAUNTAN di tempat yang sama...
good luck @bang....

ari ni ita nak mengimbau balik kenangan kitorang.. dari mule² kenal, sampai la ke jinjang pelamin...
sila jangan bosan yer...kalo bosan tutup je blog ita ni
memula ita kenal die on 2 Okt 2002. time tu die baru je start keje kat Pusat ICT Selangor sebagai Penolong Pegawai Sistem Maklumat berstatus kontrak... time tu pulak, ita ada lagi 2 minggu utk menamatkan latihan industri di tempat yang sama....
hubby ita seorang yang sangat pemalu & ita suke kaco die... jahat kan???
time tu belum ada perasaan cintan kat die... kehkehkeh...
panggil pon kau aku jer....
kebetulan plak, ada sorang member ita ni crush on him... so, ita pon cube la kenen² kan... tapi hubby ita tak suke... boleh berkawan je.. tapi not as a lover... well, ita tak boleh paksa kan?? means, kite tak boleh paksa orang menyukai & menyintai orang laen kan???
lepas 2 minggu, ita abes praktikal... tapi, kitorang still contact... calling²... sms².... tapi, dulu takde fesbuk... ada friendster je.. itupon ita susah nak bukak.. sebab time tu kat umah takde tenet... so, kalo nak YM ngan die ita kene gigih ke cc kat sec 18... jalan kaki taw... huhuhuuh... time dulu takde masalah kalo jalan sensorang... tak bahaya....
relationship tu berterusan walaupun time tu ita kerja kat phileo damansara... & ita tinggal kat umah kakak ita kat kampung baru.... kawan je tau time tu... on 24 Jun 2003 kitorang officially menjadi couple.. huhuhuuh... klaka gile time tu... just imagine, ita tunggu die kat stesen LRT kerinchi.. die naik motor dari klang semata² nak pick up ita utk balik shah alam... kehkehkeh...
padahal, ita leh je naik komuter sampai shah alam... saje je...
on januari 2004, ita dapat kerja kat SUK Selangor... means, 1 building ngan office die... kitorang happy sangat... serius... sebabnyer selama 6 bulan "berjauhan" jauh sangat la klang ngan kl tu... gedik tau ita ni...
ramai yang tak tau ita couple ngan die b4 ita masuk SUK... yelah.. diorang tak tau sejarah kitorang... so, bile kitorang breakfast @ lunch sesama kat cafe, ramai yg ingat kitorang baru bercinta... padahal da 6 bulan lebih..
5 Dec 2004 pulak, kitorang bertunang... huhuuhuhuh... ramai terkejut... sebab ita tak kasi tau yg ita nak bertunang... ita bertunang pon senyap²... majlis kecil²an buat kat umah kakak ita kat kampung baru... yang datang hanyalah keluarga terdekat....
serius.. ita bertunang dulu, tak macam orang skang bertunang... siap amek mak andam, siap pelamin, siap berkhemah... yang mekap ita ialah sepupu ita sendiri (die pandai mekap sebab die ex-stewardess).. hantaran plak, digubah oleh kakak ita sendirik (die memang kreatif...)
jiran² pon, kitorang tak kasi tau... huhuhuhuuh...
on 20 ogos 2005 kitorang selamat diijabkabulkan.. alhamdulillah... 24 Jun 2006 kitorang menimang cahaya mata yang pertama... dan 5 Sept 2008 menimang cahaya mata yang kedua..
sebenornyer banyak gambar yg ita nak tempek...
tapiiiiiiiiiiiii EXTERNAL HARD DISK ROSAK!!!!!!!!!!
adesss.....

11 si cute memberi komen:

~~@lyci@~~ said...

ohhh, ita PPTM ekkkk.. sama lah kita..

Ena said...

ye ye.. ena tau sejarah cintamu.. weeeeeeeeeee.. ;D

Yerla dolu2 eta main2 tarik tali kan!.. akhirya tali tu tersimpul jugak.. masa memula ena kenal yen, kat kenduri erin rasanya time tu.. nampak yen pemalu sangat2 tapi nampak dier sayang eta.. :D

Gd Luck utk ur huby ok..

Eh! ta ena dulu pernah gak enterview post tu masa memula nak masuk gomen.. tapi makcik failed sbb nerbes gilerrr.. terbayang2 lg saat tu.. dah la panelnya dua2 India.. besar2 lak tu.. tak ker kecut ena yg dah memg pengecut ni.. hoho..

Fara said...

gud luck to hubby kak ita ;)

ita cutevirus said...

alycia dear,
ita PT je... TM nyer lom dapat lagik.. ehehhehe..

ita cutevirus said...

ena,
jgn le story lebey²...
malu i taw!!! hikhikhik...
teringat kenduri kat umah erin tu...
eh?? per citer erin ek??

ita cutevirus said...

fara,
thanks fara..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wah wah wah..kan main lagi..bagus gak org tak tau kita bercinta..if tak mmg susah gak la kan sbb satu tempat keje..ehehe

gud luck to ur hubby!

kak ina mail said...

buatlah cerita sejarah cinta ita.semoga perkahwinan ita kekal keakhir hayat .Aminn. lagi satu semoga suami ita berjaya dalm interview tu.

Kaseh NazLieza said...

xpe..len kali leh tepek gmbar byk2 ea kak..

ana said...

moga2 hubby ita dpt la post tu ye..pastu leh belanja ana. hahahaha

ciK mOt (",) said...

salam...baru terhegeh2 nak polo ita...
suka plak baca kisah cinta ita tu...hehehe...beh....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO