kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Friday, January 21, 2011

mak tak sayang kite ke??

sayu hati...
sangat sayu...
bile izzah cakap camni...
mak tak sayang kite ke?
sape cakap?
kite la...
kenapa kakak cakap macam tu?
sebab mak marah kite..
sebab mak sayang kakak la mak marah kakak... mak kene betulkan kakak.. kalo kakak buat salah, mak kene marah.. mak kene betulkan... kalo tak, sampai bile² kakak akan salah...
tapi, mak tak marah iyyad pon...
sebab iyyad tak buat salah... kalo iyyad buat salah, mak marah iyyad jugak..

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
kite nak mak baik...
ha??? nak mak baik??
ye la... 
abes tu mak jahat la??
bukan la... kite nak mak baik...
baik macam mana?
macam tu haaa... sambil tunjuk tv...
 hhrrmm... nanti suh la ayah carik mak laen...
kite taknak mak laen.. kite nak mak baik je...
berdasarkan kedua² situasi kat atas, kesimpulannyer ita rasa ita ni da terlampau garang ngan anak²...

ita tak tau camne nak control..

10 si cute memberi komen:

ciK mOt ©™ said...

hurmm...saya pun garang jugak ngan anak2...

Sidratul Muntaha said...

engko garang?
mmg pun
tpi oklah tu ko garang dari panas baran
aku panas baran beb.
aku klu ajo budak2 ni
aku tak byk ckp..
seko2 aku piap..
ingat aku ketuk kepala setot?!
tu aku tgh marah ler tu
tpi depan org la..
bila belakang org..
hamek ko!!
budak2 sekarang ni pun bijak2 ita wei..
jgn ko sedih
aku punya petua la kan
bukan pemuda la..
bila ko dah marah or ajo anak tu
ko reward ler ank ko
sebulan tu klu 30 kali ko marah..
ko reward ler 4 5 kali
budak2 ni suke dihargai..
aku amik contoh pada adik2 aku yg aku bela - bela dulu
la ni
klu aku belasah setot
minggu tu jugak aku umpan blik dgn jajan ker..
menan ker (yg murah2 n mampunya akulah)
or main air sama - sama ker..
ko carilah ape izzah minat...
klu ko tgh masak tu..
ko ajak ler dia sekali mengaco..
bg jer mulut dia becok tnyer...
peluk dia selalu n amik masa sama2 menangis dengan dia
tu jerlah ubatnya ita..
izzah ckp mcm tu sebab dia prihatin
ank yg baik tu
klu dia tak kesah,
ade dia kesah ko jdi lagu gitu?!
iye dok?!

atty's said...

kty pun garang jugak..tp kena bertempat..garangnya

sbb budak2 ni tak jalan sgt kalo kita garang2..

takpe ita..slow2 ajar dia org

impian dulena said...

sedih gak dengar ayat tuh.. aku yang punya baik nie pun pernah kena hehehe... tapi kita kena cepat terangkan pada dia.. kasi dia faham.. bukan apa kalau dia tak faham..dan kita biarkan dia dengan apa yang dia tak faham..nanti dia akan jadi salah faham.. tuh lagi bahaya... memang susah nak faham kan anak-anak.. kdg2 dia org pusing2 kan ayat2 kita balik..aduhai.. sabar banyak2 yer...

[-suziey-] said...

ayu mula dh buat n3 kt komen box org..ekeek:D

ala izzah xmengerti lagi nape ko buatcamtu..besela..klu bapaknya xgarang kt kena jadi garang..klu x nnti ank xdgr kata..bila time xmarah ko layan dia baik2 mcm ayu ckp tu..time dia slh marah jek..hehe

yunz_02 said...

siyes ko garang ke ta? biar btl² ko ni...??

Ena said...

ita yg ena kenal serang yg tegas & serious kan!.. cuma bab garang tu tak tau la sbb tak pernah tengok.. tu ita.. ena ni pun sama.. kdg ena tertanya sendiri.. naper la suka marah2?? erm.. tp cam yg lain dok komen tu la.. ena akan terangkan naper kita marah dier.. pastu peluk cium dier..

Kaseh NazLieza said...

grg btempat xpe kn kak..xpe t akk pjuk balik ank dara akk ea..

mama_umar_maryam said...

tu dia ayu komen..haahahaha

ita, zt pon kdg panas hati jugak..bkn x cube kontrol,tp kdg rase menyirap sgt,pastu yg penting kite pujuk & btau rasional nape kite marah...betollah tu ita dah explain,cume budak2 kene pujuk lebihla

✿etiey erywan✿ said...

hmm.. sedey pulak baca entry. ntah tersentap pulak :p huh... susah sgt bila jadi mak ni.. memang sgt memerlukan sabar, sabar dan sabar walaupun selalu kesabaran diuji...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO