kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Wednesday, February 16, 2011

JALAN² CARIK PASAL NAIK KOMUTER.....

owwhhh.. ini adalah n3 agak basi..
tapi, gagahkan jugak la ita apdet kan??  
sian korang... tertunggu² apdet dari ita.... (eh??? perasan je ko ni ita.... takde orang tunggu la!!!!)
ita sebenarnyer hangin tau.. sebab ape???
sebabnyer time nak pegi tu, kitorang berdiri... sampai la destinasi yg dituju...
mak ai...sedey kan???
dari shah alam... sampai stesen putra....
huhuuhuhuh... seb baik iyyad dok dalam stroller.. kalo tak, puas jugak la kitorang...
izzah merengek... sampai serik die nak naik komuter lagik...
lagipon, timing kitorang salah... salah kitorang jugak.... kalo tak, kitorang nak kuar kul 8.30 pagi.. tapi, pepaham jela kalo dah ade anak kecik ni kan??? macam² hal... kol 10pagi baru nak kuar umah..
hari sabtu pulak tu... lagi la.....
lagi satu hal, kat stesen klang blackout... jadiknyer 2 tren berjadual stuck...
kitorang tunggu sejam lebih, baru leh naik tren.. tu pon kene berdiri...
yang paling kesian, izzah la... kene ikut kitorang berdiri...
takde orang yang berbudi bahasa nak kasi duduk kat die...
sebenarnyer, kitorang naik komuter sebab nak gi birthday party Wan Izz Qamil Izhar...
sebenarnyer boleh je kalo nak naik kete...
tapi kitorang laki bini saje je nak dedahkan tentang pengangkutan awam kat izzah dan iyyad... ayat cover line...
sebenarnyer ayah ita tak kasi kitorang naik komuter...
die siap marah lagi, bile kitorang plan nak naik komuter...
die cakap "tak payah nak naik komuter!!! nak heret budak² sana sini...dengan orang ramai lagi... kalo dah takde kete sangat, pakai kete aku tu satu... jgn nak mengada nak naik komuter"..
tapi, biasa la kan... ita ni kan anak yg derhaka baik.. ehehhehehe... saje je nak ingkar kata ayah kan??
tu la... kan dah kene sumpah... len kali denga cakap orang tua... dah kene berdiri... ehehehhe... "ampun ayah.. lain kali kitorang denga cakap ayah yer... ehehehhehe"
hampeh nyer anak... bayangkan la, kitorang berdiri dari shah alam sampai la putra... sebenarnyer sampai bank negara dah boleh duduk...
tapi, alang² tinggal 1 stesen je, malas kitorang nak duduk.. ehehhehehe...
ok la... banyak plak ita membebel... layan piccas je la eks...
ktm komuter route map...

2 beradik yang teruja nak naik komuter...

tu, sebenarnyer sign "1MALAYSIA"

mak & anak... izzah nak pakai tudung.. sebab die tgk ita pakai tudung...

ayah & anak²... gambar ni time balik ye kengkawan... kitorang dapat seat, sebab time tu orang tak ramai.... takde gambar dalam train time pegi.. sebab orang teramat padat!!!

gegar...

 susu yg iyyad isap tu, susu baru buat...
susu time pegi tu habis... dei memang kuat susu...

1MALAYSIA sign dari iyyad...
susu yg izzah minum tu sebenarnyer susu iyyad & botol iyyad...
dah kemaruk sangat nak susu...
layan je..

kesimpulan yang ita boleh buat tentang pengangkutan awam malaysia:-
SANGAT LEMAH & PERLU DIPERBAIKI
itu pandangan ita yang skali skala naik pengangkutan awam... sedih sangat.. sepatutnya ada back up plan kalo kes² blackout ni terjadi... tak kisah la ape² pon...
tambah koc ke.... kerapkan train ke... lagi satu yg ita nengok ramai gak warga asing yg tak peka terhadap wanita mengandung, wanita yang mempunyai anak, warga tua & orang oku...
bukan stakat indon je... bangla, pakistan, vietnam & macam² la...
pastu, nak masuk selagi boleh...
biasa la.. diorang nak buat cam negara diorang... sumbat selagi boleh... kalo boleh nak berdiri atas bumbung.. ehehehhehe...
sampai ada pakcik tu tengking... mana taknyer.. kat dalam dah penuh, die tetap nak masuk jugak.. siap nak tolak² orang lagi... pakcik tu cakap.. "DAH PENUH!!! TAK BOLEH MASUK!!"
sekian.....

hambik kau!!! kan panjang n3 aku!!ehehehhehehe..

5 si cute memberi komen:

Ena said...

huhu..
mesti penat giler kan.. betul la orang skrg ni kurang prihatin.. wat dekk je pd hal bukan susah pun nambangun kasi pd yg lebih perlu.. sian korang.. tak pe.. pengalaman tu namanya kan!.. nasib baik time balik dapat duduk..

ardinihumaira said...

pengangkutan awam memang la hampeh lagi wat masa ni huhu

✿ etiey erywan ✿ said...

hahah.. macam pm pulak yer. heheh.. btw kami pun tingin sgt nak naik train. bawa si ekcik tuh tapi smpai skrng tak ternaik lg.. huhu syabas.. syabas.. gigih guna perkhidmatan awam.. hehe

[-suziey-] said...

aku slalu naik komuter..haih jemu giler..mmg lemah sgt2 service dia..xpunctual paling menyakitkan hati..tp kena sabar je la..haih...

mama_umar_maryam said...

wahhh best ape budak2 dpt pglmn camnikan..bab org2 bangla indon tu mmg lah..dgn baunye satu hal,adehh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO