kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Wednesday, February 23, 2011

Resources D'Desa..

salam uoollsss..
byknyer benda ita terlepas nak cite kat korang...
tak tau la kenapa..
sejak kebelakangan ni mesti ada kekangan bile nak apdet n3...
ok la...
skang ni ita nak story pasal percutian kitorang ngan family PIL..
percutian la sgt.. sebenarnyer bermalam 1 malm je...
kat mane???
haaaa... kat bawah ni laaa...
Resources D' Desa... lokasinye kat Kampung Sungai Haji Dorani Sabak Bernam... chalet tau.. bukan homestay.. jejantas tu adalah satu²nya jejantas kat kg sg hj dorani tu... lepas je jejantas tu, korang bikin u-turn sket je.... pastu belok kiri... betul² tepi jalan... kalo diikutkan, kete merah tu menghala ke kuala selangor..

cun tak??? ita suke stail chalet cenggini...

pintu sliding tu, pintu bilik yang kitorang tido...

bilik ni sesuai la kalo stakat nak tido 2-3 orang jer...

nampak tak si botak men tu??

kalo nak tau, time tu, iyyad ngah datang mengadu kat ita.. ita dalam bilik.. die nanges.. katenye kakaknyer yg buat die...

ada gambor depan je.. gambor dalam bilik tak dapat nak snap.. sebabnyer keadaannyer tak brape nak mengizinkan..

yg ni, bilik sebelah..

unit ni belom siap sepenuhnya... sebabnyer masa kitorang datang tu, ada 2-3 orang tukang umah tgh buat..

gambor dari depan ke belakang... kecik je tempat die... tapi nyaman...

gambar dari dalam bilik...
overall, tempat ni ada lebih kurang 7-10 bilik... tempatnyer simple... tapi menarik & tenang... disuggestkan utk sesape yg saje² nak singgah...
mana la tau kan... dah travel dari lumut (ikut jalan dalam) nak ke klang @ shah alam.. pastu penat drive plak kan..
leh la lepak² kat sini semalam.. ataupun utk sesapa yg anta pengantin kat belah² pasir panjang, simpang lima, sungai besar & kawasan yang sewaktu dengannya boleh la datang sini.. ade gak diorang sediakan tempat pembakar (kalo nak buat bbq)..
lupe plak nak kasi tau... bilik yg kitorang tido tu, ditaja sepenuhnya oleh FIL.. ehehehhehe... thank you abah.. len kali leh la taja kitorang lagik... ahahahahhahampehnyermenantu!!!!

8 si cute memberi komen:

Ena said...

best gak napak tempat tu ta.. blh la kan nak rest2 sekali sekala.. :D

ita cutevirus said...

ena,
tau takpe...
sronok gak.. sangat tenang...
sejuk je mata memandang...

Yan said...

best gak tu.. akak penah stay kat Marina Chalet Sungai Hj Dorani. Water Chalet tu.. dekat ke?

mama_umar_maryam said...

ehh..sgt2 damai btol..nmpk best je umah2 style kampung ni kan..

✿etiey erywan✿ said...

wah klasik dan amannya tempatnya.. memang tenanglah kan

atty's said...

kty ada dgr pasal resort ni ..dkt dah ngn kg kty..

berapa smlm ta?

Farra Dhelina said...

ctk chalet ni..bersih je..mgkin sbb baru lagi kan..

USTAZ ABDUL AZIZ said...

Jiran d desa

http://shahjehanhousestay.blogspot.com

@ sungai Besar Selangor.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO