kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Thursday, February 24, 2011

mc yang pertama..

slamat pagi kengkawan....
mesti korang ingat ita yg mc ari ni kan??
bukan ita la...
anak dara ita...
semalam die dapat mc dari klinik...
sebabnyer petang selasa tu die demam panas...
39.7.. panas kan??
ita balik keje dalam kol 4.50ptg tu, ita tgk die dah melepek kat dpn tv umah nenek die..
dgn lengkap berbaju kurung & tudung (standby nak gi ngaji)..
pastu nenek die cakap badan die hangat..
memang panas sangat...
pastu die cakap...
mak, kite pening kepala...
hhhrrrmmm... nak kene bawak gi klinik ni... ita call hubby & ita pon suruh die salin baju.. takyah gi ngaji..
ita siap pesan ngan anak buah lagi... tolong cakapkan ngan ustazah yg izzah demam..
lepas je tukar baju.. die terus cakap...
mak, kite dah tak pening... tak payah la pegi klinik...
hangin nyer dengar....pastu nenek die cakap...
mane boleh tak pegi klinik.. badan kakak panas tu...
kitorang pon pegi klinik... time doc nak check, die tanak duduk kat sebelah doc tu.. berdri tegak je...
skali check temperature 39.7.. mak ai!!! tinggi nyer...
doc pon tanye...
pn nak masukkan sendiri ubat ke @ nak saya masukkan kat sini??
doc masukkan la.. senang sket.. kalo kat umah berperang nanti...
doc tu gelak je... doc suh die menonggeng...
melalak bukan main... cam orang nak operate die.. padahal supp (ubat vontot) tu macam wax.. licin.. takde la sakit bile masuk... siap jerit² lagik.. seb baik takde patient... pastu ita mintakkan mc utk die.. takut² die demam lagik esoknyer...
ni la mc izzah...
sampai je kat luar, die ajak balik... sabar lah wahai anakku... ubat belum ambik... bil belum bayar..
takkan nak balik...
pastu ada sorang patient yang tgh duduk..
die tegur..
anak akak kenapa??
demam... kenapa?? dengar die menjerit tadik ke??
haah.. sambil sengih²
bukan ape pon.. masuk kan ubat vontot je..
ooohh.. patut la...
sampai kat luar dengar die jerit.. sabor.. sabor...
dah setel sume.. kitorang pon balik umah... izzah merengek² nak susu.. hhhrrmmm.. dah skolah.. tapi isap botol susu lagik.. nasib.. nasib...
ita dah buatkan die susu, die baring dpn tv..
konon² nak tido.. bile iyyad kuar, die terkebil² pandang ita... nak kuar main jugak...
ita diam je.. wat tak tau je.. malas nak marah... die pon kuar.. siap bawak handbag & pakai heels die...
siap leh main² lagik... rasa badan die dah tak panas... berkesan betul supp tu...
esoknyer, hubby anta die ket umah nenek die.. ita call die dalam kol 12 cenggitu..
just nak check condition die.. takut panas balik..
skali tu dah elok dah.. siap gelak² lagi.. ita remind die suh buat keje yg ita dah sediakan...
ita da belikan die 3 bijik buku latihan.. ita dah siap²kan tulis ABC kat buku tu.. suh die siapkan every pages..
sudahnyer.. bile ita balik umah, keje tu tak siap gak.. rupenyer maen je die .. panas hati tau... kang meroyan kang..

7 si cute memberi komen:

Ena said...

ANIS KALO DEMAM CAM GITU GAK LA TA..
kejap je terbaring pastu dah sibuk nak main.. ermmm..

tang kijer sek pun sama.. hari2 kena tanya dan suruh baru nak buat.. kalo bg kat dier suh buat tanpa kita kat sebelah memg dier takkan buat..dan masuk tahun ke -2 kat sek tp camtu gak la peelnyer.. bak color je laju.. tensi mak!!

Cik Ina minat Do do Cheng said...

ubat supp tu memang cepat turunkan panas Sekarang cuaca tak menentu, suruh izzah minum air suam banyak-banyak. kalau kat sini selalu jerebu.

ardinihumaira said...

moga cepat sembuh tau
amin

ana said...

semoga cepat sembuh ye...

✿etiey erywan✿ said...

semoga cepat sembuh yer

mama_umar_maryam said...

ala get well soon ye ..umar pon klu panas sgt mmg masuk ubat ikut bon bon je..dramanye kemain

Farra Dhelina said...

anak sy pun mcm tu gak klu kena masuk ubt vontot..menjerit..siap kecut2kan ponggong lagi taknak bagi kt masukkan..mmg berperang lahhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO