kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Thursday, March 11, 2010

bantuan...

huhuhuhu... n3 ni bukanlah untuk memintak bantuan... sekadar makluman...

dalam kehidupan seharian kite, kite memerlukan alat bantuan kan?? sebagai contoh diatas, kite memerlukan mesin basuh utk membasuh baju (org dulu² takde mesin basuh boleh je idup... ngade² betol kite skang nie ek??? huhuhu)


ni, alat bantuan saya setelah mesin basuh lama ita rosak... aduyai... penat menyental..

hasil daripada bantuan... 2 besen besau dek non oii... penat ahkak menyental...

ahkak da dapat mesin baru deq non oi... ahkak beli yang murah je... 6.5kg jer.. ikut ati nak beli 15kg.. tp $$$$$ nan ado....

basuhan pertama yang selesai... harus diamek... jadikkan kenangan.. wakakakak...


kotakknyer... brand toshiba ni yang ada warranty lame sket... motornyer 5thn, panel nyer 3thn.. brand laen warranty nyer just sethn utk panelnyer

mesin basuh lame ku... aduyai... semi auto...

haa!!!! ni alat bantuan ku jugak... bantuan agar penglihatanku lebih jelas & tidak diganggu oleh cahaya² yang berlebihan...

sesungguhnya mateku itew sungguh sensitip dgn cahaya yg berlebihan

prasan cantek... cantek ape... huhuhuhu...
p/s: time ita amek spek nieh, amoi kedai cermin mate ni ita "leng loi"... woohoo!!! (eh?? leng loi tu ape ek??? ehehehehe..)

26 si cute memberi komen:

firahadifa said...

good choice ! bangsa toshiba sangat bagus berkerja membasuh kain...

ita cutevirus said...

fira,

ahahahahah... bangsa toshiba ek>??? brand jepun memang bagus kan??

Eleanor said...

ta, ni da x penat menyental lagi la kan. leh la online slalu.. :)

ita cutevirus said...

ili,

ahahahah... online ape li?? kalo fb tak leh la.. kat opis kene blok.. kat umah je boleh..

momguess said...

den suko ko menyental
hahahha
execise lengan gitu
aper kata ko guna alat bantuan contact lens pulak
baru betoi2 leng loi

ita cutevirus said...

kak ina,

ahahahahha... patut la ita raser lengan ita da kecek sket... (poyo jerk) ahahahhaha...

alat bantuan contact lens?? aduyai... tunggu $$$$$ jatuh atas riba la baru boleh sambar kak...

Sidratul Muntaha said...

hmmm,
ita tahu tak..
kita pun sama kes
mesin semi ayu pun lama dah rosak
baru jer pakai mesin auto yg berat 8kg (korban duit kutu sebab tak sampai ati tgk cik sam basuh kain sume sendiri dan melarang den membasuh sebab dah membuyung - cik sam refund monthly!ekekekke)
baru je beli 2 - 3 bulan lepas
tak daya weih nak membasuh sendiri
mmg keperluan dah..
bukan kehendak.

psl spec palk..
mackik mmg rabun silau dgn rabun jauh ado..
tpi maleh nak layan sebab leceh nak menjaga kebersihan.
so..biarakn jer mata ni tak nmpk sgt
tpi nnti bile nak kena belajo memandu nak tak nak kena jugak beli.
adei..

yuyunz said...

finally.. :)

dh xyah nyental lagik pasni. amen..

weh ko pkai spec dh keh? lorr.. bermate 4 ler kite yeh.. hehe..

mamalieyna said...

wooo tak sunggup nya nk nyental..huhu..seb baik dpt pengganti cepat eh..mau terkopak tgn if hari2 nyental ni..wuwuwu...

~Siti Hajar~ said...

wah! sudah ada mesin bsh baru...benda2 camtu kira pembantu kita la kan..lps ni xpyh sental meyental dah ler..pembantu tlg sentalkan..tuannyo rileks ajork..

ita cutevirus said...

au,

takpe ayu, tu namenyer pengorbanan.. hubby ayu pon berkorban jugak kan??? mesin basuh skang bukan da jadik kehendak.. da jadik keperluan.. lagik² surirumah yang bekerja... huhuhu...

kalo ita tak pakai spec, nanti orang yg kenal ita sengih sorang²... ahahaha.. sian diorang tu..

ita cutevirus said...

yun,

yes!! finally... ahahaha... kalo tidak kurus lengan aku..

seb baik mate 4... kali mate 6 camno?? ahahaha...

ita cutevirus said...

lieyna,

kalo tak, mau jadik cam malik nor lengan ita ni... ahahahahah...

ita cutevirus said...

hajar,

tp kene sental gak sket²... tang kolar & lengan baju hubby... tak leh harap mesin tu 100%./..

Uda said...

kalau tak ada mesin basuh.. memang boleh pengsang ooo..

** atie + farid + aisyah ** said...

alahai... paling sakit kalau mesin basuh rosak... mak atie punye sebijik cam akak punye.. pun baru beli jugak..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wehoo.nyental ngan tangan? mak aih..tapi dah darurat kenela buat jugek ye ita!

ita cutevirus said...

uda,

tau takpe uda... sulah pingsang manyak kali wooo..

ita cutevirus said...

atie,

memang mesin tu skang ni ngah sale... gi kat mane² kedai pon, rege die standard.. no disc²...

ita cutevirus said...

rose,

kene la jugak... nak wat camne kan??? nak gi anta dobi melayang $$$$$nanti...

Ena said...

Alolo ciannyer ta.. tp ok lah.. leh wat ala2 senam gitu kan!eheheheh..

Ok lah tu.. dah ader pengganti.. so pasni x yah nak sental menyental lagi kan!.. ena masih lg ader kene sental tu tau ta.. kene sental bilik air maaaa... hu3x.. nan ado lagi mesin utk sental itu tempat.. wuhuhuhu..

Farah-Izzaty said...

same la washing machine kite...
hehehe...
*clap*clap*

ita cutevirus said...

ena,

alhamdulillah da ade pengganti.. sental bilik air?? tak dapek den nak nolong...

ita cutevirus said...

farah,

yeke?? **clap clap clap**

unlisted_one said...

leng loi = pompuan cantik

hehe..uii,..ok tuh dah beli mesin basuh..akak ni menyental lagi ni ha..mcm tepi sungai zaman dulu2 tu..huhu..

ita cutevirus said...

aduhai nia,

leng loi tu pompuan cantek ke??? ahaks... saje je amoi kedai spek tu kan??

nia menyental lagik?? huhuhuhu... patut la ita gumuks... tak tahan menyental rupenyer... asek nak sonang ajor..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO