kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Thursday, April 29, 2010

cite pasal telinga

assalamualaikum kengkawan bloggers semua... cam la banyak sangat kawan bloggers ita tu.. kihkihkih..
well, ari ni ita bersiaran langsung dari opis setelah 2 hari mc... ita dapat mc dari klinik ENT, hosp putrajaya..
ita cite sket pasal kronologi penyakit ita ni.. ita tak pasti date sebenar ita ade prob ngan telinga ni.. tp, yg pastinya lebih kurang 2 bulan lepas, ita detect telinga ita selalu sangat berdengung... terutama skali awal pagi... kekadang bile da berdengung lama sangat, kepala ita akan jadik sakit terutama area dahi & batang hidung...
kekadang di ita raser dizzy.. fenin lalat kekadang sampai gelap mata... memang bahaya sehhh... ita ingat penyakit BP low ita datang balik.. sebab time ita berpantang lepas bersalinkan iyyad, BP ita memang low sampai masuk wad kecemasan...
so, ita de jugak pegi klinik pakar ENT private.. suh doc tu check.. nape telinga ita berdengung.. bile da cek, die cakap telinga ita bersih, gegendang sihat... takde ape² infection kat telinga.. die suh ita ignore kan aje bunyik dengung tu... so, ita denga la kate die.. ita ignorekan aje dengung² tu...
tp, makin lama ita ignore, makin menjadi² dengung tu... ita tak tahan... bayangkan la.. kesakitan kepala & dizzy tu sentiasa berlaku.. yang paling lemah sekali, bile ita tido.. bile nak tukar posisi tido dari terlentang kepada mengiring pun kepala sakit.. so, camne nak tido??
so, ita amek keputusan pegi klinik laen... so, doc tu cakap maybe ade infection @ problem pada belah telinga dalam ita.. maybe ade problem pada koklea ita...
die suggest ita ke klinik pakar ENT.. time tu ita no idea nak pegi spital mane...
bile ita da pitam on 17/04/2010 lepas, ita amek keputusan utk ke hosp putrajaya.. sebab ita tau, condition hosp klang camne.. teramatla padat... kemuncak kesakitan ialah pada minggu lepas.. minggu hubby ita kursus induksi.. memang tak tahan time tu... ita & anak² terpaksa berkampung di rumah mak ita selama seminggu sebab takut ita pitam tgh malam tanpa disedari sesape... so, ita redha je la...
senin lepas, ita pegi ENT specialist hosp putrajaya utk check telinga.. disebabkan oleh patient terlalu ramai hari senin tu, diorang mintak ita datang selasa... kire ok la tu.. kalo spital klang, appointment nyer mau la 2-3 bulan.. so, lepas hubby punch kad, die anta ita ke hosp putrajaya.. (tapi dia balik opis balik)..
doc check.. & ita pon ceritakan kronologi ape yg da jadi... doc masukkan kamera dalam telinga.. so far part telinga tengah (gegendang) ok.. takde infection.. bersih... kiri & kanan.. so, die kasi ubat, suh ita makan & datang balik jumpe die next month.. next month ita akan buat hearing test...
so, skang ni ita terpaksa bertahan dengan ubat yang dibekalkan...

10 si cute memberi komen:

Mimie Fazira said...

ita ... dun worry ... so far acik mimie guna perkhidmatan di hosp putrajaya .. esp klinik pakar memang tak takde masalah .... setakat ni allhamdulillah ... lain kali nak mai appoiment lagi bgtau la ... boleh acik mimie p jumpa ... kuar lunch sesama ...

Salbiah bt Karim said...

harap2 x de masalah pape.

ita cutevirus said...

acik mimie,
alahai acik mimie, ita tak tergerak la pulak nak mintak no fon acik mimie kan?? kalo tak, leh la kite berjimba² kat putrajaya tu.. huhuuhuh..
yeke servis kat hosp tu bagus?? mak ita pon cakap bagus.. sebab die pon da penah gi hosp tu...

~Siti Hajar~ said...

hrp lepas ita mkn ubat yg dibekalkan tu baik la..
take good care ita yer..

*sy doakan smga ita cepat sembuh & kembali spt sediakala...Amin

ita cutevirus said...

sal,
insya Allah sal... thanks!!

ita cutevirus said...

hajar,
insya Allah hajar... thanks hajar...

Ena said...

owh.. mcm tu ye ta..
kene rajin makan ubat tu.. sian ita.. nasib baik duk deka ngan umah mak.. boleh mak tolong tengok2 kan anak2 ita.. bahaye tu..

ita cutevirus said...

ena,
tau takpe.. MIL ita pon risau... siap call ita..

yunz_02 said...

aduhai cane plak ble sakit tinge ko ni.. siap pitam². bahaya weh lagi² klu tgl dgn anak² jek..

mintak² ubt tu bekesan and cpt la baik ye. moge cpt sembuh!

Ekin said...

Salam Ita, dok baca blog awak tp x penah komen..hihi.
Yelah Ita, saya pun tgh suffer sakit telinga sebelah kanan, masa pi klinik doc kata just luka kat bhgn dinding aje (akibat nak cuci sgt kann).. so makan antibiotik skrg elok sikit. Kekadang je dengung tu ada..memang kdg2 smp hilang balance.. take care ye awak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO