kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Wednesday, May 12, 2010

Ragut!!!! **KEADAAN MANGSA**

Lupa la pulak nak apdet pasal kazen ita yang kene ragut tu… huhuhuhu… ampun ye… terlupa la plak… ok la..

Ari jumaat malam lepas, ita & family terjah la umah mangsa (Mira). Kitorang dapat sms dari adik Mira yang mengatakan Mira telah dibenarkan keluar dari hospital setelah doktor mengesahkan tiada kecederaan yang serius. Tapi, Mira perlu menjalanin rawatan susulan seperti yang telah ditetapkan oleh doktor…

Kisah sebenarnyer nyer….

Time tu kol 9 lebih… Mira ni very la hardworking… slalu sangat balik lewat.. pastu, time tu die nak drive balik… katenyer, minyak kete da nak abis (tapi, adik Mira cakap minyak banyak lagik.. Mira ni jenis tak boleh tgk minyak kete luak… mesti nak tank full sepanjang masa).. jadik, die tak bukak aircond.. kekdahnyer die bukak tingkap luas²… pulak tu, die letak handbag kat seat belah penumpang (memang sengaja menempah bala la tu) katenyer selalu die letak kat bawah seat.. ntah nape tetiba ari tu ie letak atas seat (benda da nak jadi)… kebetulan pulak, die stop kat traffic light sebab lampu merah (pemandu berhemah die nih)… die sorang pulak tu.. ita difahamkan, area situ memang sunyi…

Tiba² datang satu motor (ala² motor RXZ & Panther) yang dinaiki 2 lelaki india, cube ambil bag die… memandangkan keadaan beg die yang besar & penuh ngan barang (BERAT SANGAT!!! Ita tau sebab time die kawen tu, ita yang pegangkan beg die..) maka, lambat la sket.. Mira ni sempat la bermain tarik² ngan peragut tu… barang² toksah cite la… bersepah & terburai sebab beg tu tak berzip… sambil tu, Mira sempat naikkan tingkap… makanya tersepit la ketiak peragut tu…

Memang tak lepas la die nak amek beg tu.. sebab beg Mira besau…. Bile tangan peragut tu da tersepit, die tumbuk muka Mira & tarik rambut Mira (Mira ni free hair).. peragut tu jugak hentak kepala Mira.. tak lama lepas tu, ade la satu keta ni lalu, makanya, peragut tu lari dengan tangan kosong… tinggal la Mira ni yang kebingungan…

Time tu, Mira da raser laen macam… mata berpinar… pandangan kabur… kepala sakit… kebetulan katenyer kat lepas traffic light tu ade stesen shell.. Mira pon amek keputusan utk stop kat situ… owwhhh.. lupe plak.. shell tu tutup awal… kol 9pm da tutup.. sebab kat situ area panas… slalu sangat shell tu kene samun.. jadi, makanye, takde orang sedar kejadian tu….

Bile Mira sampai je kat shell tu, die muntah & terus pengsan… tu yang husband Mira jumpa die dok dalm kete salam keadaan tak sedar… time ita datang tu, memang Nampak bengkak muka Mira… matanyer lebam… sebelah kiri… Mira ni ditahan selama lebih kurang 15 jam di wad kecemasan hospital klang sebelum dibenarkan balik….

Ita ank snap gambar ngan Mira… tp, Mira tanak.. katenyer malu sebab muka tak cantik… okla.. ita pon hormat ngan permintaaan Mira… malam tu kitorang satu family disajikan dengan satay… huhuhuhu… adik Mira yang blanje… Iwan name die… ita yang pow Iwan sebenarnya,… hahahahahah.. jgn marah ye Iwan…

kisahnyer, time kitorang tgh borak², Iwan ni balik & bawak GF die… pastu ita pon bersorak la… “YEAY!!! ORANG NAK BLANJE SATAY DA BALIK!!! YAHOOO!!” Iwan sengih² je… sebenarnyer ita bergurau je… sebab Iwan da dapat keje baru kat Palm Garden IOI Resort, Putrajaya…. So, saje je nak bakar² Iwan… tau² die kuar balik.. yang ita ni buat derk jela… skali tu Mira cakap, “kak ita jangan balik dulu tau… Iwan tgh beli satay tu…” haa???? Beli jugak ke??? Alahai… akak gurau je… tapi kalo da beli kire rezeki la tu.. huhuhuuhuh….


satay!!! yang pakai baju kurung bunga² tu la Mira.... botol susu belah kanan tu botol susu iyyad... ahahahaha...
yang lelaki tu la Iwan... fomfuan sepet tu pulak adik ita die takde kene mengena dalam ini cerita yer ahahahah...

17 si cute memberi komen:

atty's said...

pengajaran kan apa yg jadik pd mira..
jgn buka tingkap leluas..jgn ltk beg ..kt seat..

tp dulu kty tgh jalan kaki pun kty penah kena ragut...nasib ari kejadian kty pakai beg sling..kalo tak .abis jadi rezeki peragut.tp sakit gak badan .sbb masa nak melawan ..dok berguling2 atas jalan .

ita cutevirus said...

kak ty,
tau takpe kak ty... benda da nak jadik...
masuk kete trus lock pintu...biar panas takpe.. jgn jadik mangsa ragut...
issshhh.. akak berguling tgh jalan... mak ai...sakitnyer... ita plak terasa sakit..

mamalieyna said...

huh..seramnya! seb baik peragut tu tak follow lagi after traffic light ye...takut nk bygkan!

*pengajaran berguna tuk yg lelain ni! jgn buat apa tak dinyatakan tuh!

yunz_02 said...

hah.. aku pn drive dh ltk handbag kt bwh. sgt bahaya. even peragut sanggup jek pecahkan tingkap tu.

ta.. area mana yg sunyi tu?

Nana said...

kalau dapat la peragut ni ksi cincang lumat2 je eiii geram btol la

lily azliyana @ mama zara said...

uiskkk..bahayanye..siap ade aksi tarik2 beg ngan peragut lagi..kite dr dulu mmg seriau bukak tingkap keta wktu drive lagi2 kat trafik lite...tkt benda2 mcm nilaa..huhu

nway, nasib baik cousin ita tu dh beransur smbuh n nothing serius..klu dpt peragut tu, bagi terajang smpai m****s jek..

~Siti Hajar~ said...

kalu sy la kat situasi spupu ita tu sy lepaskan aja handbag tu tp munkin dia tkejut kot yg di lwn tarik tu...huh! padan muka peragut tu xde rezeki dia..

1 lg ita (kalu sy la), kalu xpanik, sy pecut langgar peragut tu blk, biar dia cedera! parah pun xpe...geram tau dgr citer cam ni, nti sapa plk la nak jd mangsanya..

[-suziey-] said...

umangaih..tragis btl storinya..ish brani btl mira ni jln kt tpt sunyi buka tingkap..kalu kita la tpt sunyi camtu..xbrani buka tingkap n pintu msti lock..pastu traffic light pn langgar je kaliu xde kete:D

ita cutevirus said...

mamalieyna,
tu la.. takut gak die aim kete ke...

ita cutevirus said...

yun,
isshh.. aku pon kalo drive letak kat bawah & lock pintu... kat area glenmarie...

ita cutevirus said...

nana,
ita tak cincang die... ita "kasi" die... biar die merana.. ahahahaha

"kasi" - mandulkan

ita cutevirus said...

issshh.. kalo ita tak terajang lily, ita tembak ngan senapang gajah.. ahahah... seb baik takde pape..

ita cutevirus said...

hajar,
kalo ita pon, memang let go je... tp, mira cakap die tetiba rasa geram & berani kat peragut tu... sebab tu la die melawan...

ita cutevirus said...

suziey,
ahahahah... cam ita la.. agak² takde kete, ita langgar je...

tpkan ita & hubby ade pengalaman langgar traffic light.. time tu preggy kan izzah.. kitorang nak balik shah alam dari tganu time tu... time tu kol 4 pagi... traffic light merah, so, memandangkan awal pagi & memang takde kete langsung, hubby pon langgar la lampu merah tu... skali tu peronda polis follow blakang... seb baik tak kene saman.. sebab die tgk ita preggy... huhuhuuhuh...

* mEsSy * said...

seram2..

kakpah said...

jahatnya manusia tu. Hidup pun takkan berkat makan hasil titik peluh orang...
Kesian sepupu ita. nasib baik tak serius..

Ena said...

huhu.. takut la kan!.. tapi tu la.. bahaye tuol kan bile sensorang.. kdg bile kite tutp tingkap pun.. perompak nie bukan kire apa.. dier tau nak rompak jekk.. abis la dipecahkan cermin.. ye tak ta.. banyak dah kes2 macam nie.. nie buat ena seram nak bawak kete jekk..
tu la ka.. bile mende nak jd nie.. silap satu mende je dah pon kene..

mudah2an kite di jauhkan la kan dari kejadian macam tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO