kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Wednesday, May 5, 2010

rindu.... rindu serindu rindunya.....

n3 yang lalu ita cite pasal ketidaksabaran (ade ke perkataan ni ek??) ita utk bercuti di langkawi kan??? meh ita mengimbau sket kenangan di langkawi ni... sebenarnyer banyak kenangan ita kat langkawi ni..

ita dulu belajar kat kolej legenda langkawi... (memang legenda betul kolej ni... ehehhehe)...

time nak balik kolej dulu, slalu sangat naik bas kat stesyen bas sec 17 ni... bas kol 9pm.. so, kol 8 @8.15, ayah & mak anta sampai sini je... kalo da sampai sini, rase syahdu sangat nak tinggalkan mak & ayah... bas transnasional yg ita slalu naik tu, akan stop kat klang dulu, pick up penumpang & akan terus ke kangar..
sebelum sampai kangar, normally bas akan singgah di R&R Sungai Perak.. ita tgk mood gak.. kalo raser terkucil, ita turun jugak la.. kalo tak, stay dalam bas je.. malas la nak turun... yg bestnyer ita suke beli buah kat sini... fresh sangat.. beli pon takat lepas perut sendrik jerk... sampai sg perak di dlm kol 12pm.. tgh malam tu...
bas akan drop kan penupang kat terminal bas shahab perdana ni dulu.. sape² dok kat utara terutama skali kedah, memang tau la kat mane shahab perdana ni... kalo kene ade 1 driver ni, die bawak bas, sampai shahab perdana ni kol 3.00am.. gile laju kan??? ita tak tau brape speednyer... slalunyer bile da sampai sini, memang ita terjaga.. mane tak nyer terminal ni terang benderang... silau mate..

sampai je kat stesen bas kuala perlis, driver bas tu 4sure jerit "KUALA PERLIS!! KUALA PERLIS!!"ita da standby awal²... takut terlepas ke KANGAR pulak.. satu hal plak nanti nak amek teksi gi jeti Kuala Perlis...
selalu sangat kitorang ni amek 1st feri ke langkawi... dah tu, sampai jeti kuala perlis ko 4am.. harus la amek 1st feri... takkan plak nak amek last feri plak.. huhuhuhu... 1st feri slalunyer kol 5.30am @ 6am.. bergantung pada cuaca.. kalo time tu air pasang, lambat sket la feri nak gerak...
akhirnya, sampai la kami ke jetty pulau langkawi... ohh!!! tempat penuh memori...

19 si cute memberi komen:

Nana said...

penah sekali je g langkawi time blom kawen g ramai2 tingin nk g lagi nk g gunung mat cincang nak cabel car tu

ita cutevirus said...

huhuhuhu... ita pon lom penah naik kete kebal ehhh.. kete kabel tu lagik...

yunz_02 said...

what a beautiful memories.. :)

rinduuuu nye..

ita cutevirus said...

yun,
betul!!!!!

~Siti Hajar~ said...

hai ita dok mengimbau kenangan nmpk...hehehe...nmpk sgt ketidaksabaranmu itu..sabar2 yer...

kalu ita p langkawi drive sndiri blh sggh rmh kami, kulim aje...

ita cutevirus said...

hajar,
kami tak ke seberang la hajar.. kami naik flight... insya Allah, next time kalo ade jodoh kite jumpe ek...

♥♥syahadah♥♥ said...

rindu jugak lah kat langkawi..tp tak mahu kenang yg tak best!!yang best2 jek

ita cutevirus said...

kak hada,
ade yang tak best ke kat sane???

mamalieyna said...

waaah study sana ke ita..best la ye..eina yg orang kedah ni pun lum jejakkan kaki ke sana..huhu..lum ada rezeki..tp shahab perdana tu selalulah! ekeke..

[-suziey-] said...

ooo kolej lagenda..my cousin pn study situ dulu..hehehe:p

ooo story pasal kangar n kuala perlis terimbas kenangan bersama hubby mase br kawne..long distance..hubby kt kangar me kt kl..rindu jgk..ha kan dh tersampuk:p

ita cutevirus said...

eina,
ha'ah study sane.. 2thn dok sane... eh?? org kedah lom gi langkawi?? cam rugi je kan???

(same la cam orang dok shah alam.. tp, tak penah gi i-city...) huhuhuhu

ita cutevirus said...

suziey,
ye ke?? sape name couzin suziey tu?? kot² kenal ke...

alahai... brape lame long distance tu?? sure rindu gile kan?? skali skala sampuk takpe...

mama_iris said...

langkawi hanya best utk dikunjungi dengan duit yg banyak.....hahahha...plan nak p tahun dpn...kumpul lg fulus utk rembat vantage barang 1 ,2...kuikukuikui

* mEsSy * said...

besh kn g langkawi akak..

pstt!! akak d-tag..

:P

Ena said...

ena pun rindu bangat ngan langkawi.. tempah jatuh lgkan dikenang.. inikan pula....... hehehe.. :)

ita cutevirus said...

mama iris,
tau takpe...

ita cutevirus said...

messy,
memang best... tag ape pulak ni messy???

ita cutevirus said...

ena,
inikan pula??? jeng jeng jeng... kihkihkihkih...:p

atty's said...

owh rupanya ita belajar kt situ.jauh ..betui ..suka g langkawi.byk kali g pun ttp besh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO